diumenge, 27 de gener del 2013

COCA D'ANÍS




INGREDIENTS:
ü  500g de farina
ü  10g de sal
ü  10g de llevat premsat
ü  280g d’aigua
ü  25g d’oli d’oliva
ü  Oli per pintar la coca
ü  Sucre
ü  Anís
ü  Pinyons o ametlla

Començem per separar una mica d’aigua i l’escalfem una miqueta. Dins aquesta hi dissolem el llevat premsat.

Dins l’amassadora hi posem la farina, la sal, l’oli i l’aigua amb el llevat dissolt, i començem a amassar. Afegirem l’aigua de mica en mica, és a dir posem aigua i quan aquesta està absorbida n’afegim una miqueta més. Seguirem repetint aquest procediment fins que la farina s’hagi convertit en una massa. Seguirem amassant durant uns 10-12 minuts.
Deixem reposar la massa dins un bol tapada amb un drap en un lloc sense corrents d’aire fins que hagi doblat el volum.

Un cop la massa ha llevat la dividim en tantes parts com coques volguem fer. Cada una de les parts que hem obtingut els donarem una forma de braç. Deixarem que llevin un altre vegada fins que hagin doblat el volum.

Quan ja han doblat el volum, sobre una safata de forn amb paper sulfuritzat  estirem la massa amb les mans fins que tingui la forma i el gruix desitjat.
Arribat aquest punt pintem la superficie de la coca ambo li d’oliva per tal de que la crosta que es formi sigui fina i tova.

Si el que volem és que la coca sigui més esponjosa ara la podem deixar de 30 a 45 minuts més llevant. Si no la volem tan esponjosa continuem posan-t’hi els pinyons (jo com que no en tenia he posant crocant d’ametlla) i el sucre.

Posarem a coure la coca al forn ja escalfat durant 10-12 minuts a 250ºC.
Un cop la coca surt de forn hi tirem un raig d’anís.
Un cop nem a menjar la coca si volem podem tornar a tirar una miqueta d’anís. Pelmeu gust millor no afegir el segon raig d’anís ja que quan posem el primer raig d’anís com que la coca està calenta podrem observar que al tirar l’anís una part d’aquest (l’alcohol) s’evapora i només queda el gust. Si afegim un segon rajolí quan la coca ja s’ha refredat l’alcohol no s’evapora i la podem trovar una mica forta de gust. Però com ja he dit això va a gustos.

dijous, 10 de gener del 2013

PASTÍS D'OREO

Ahir va ser el meu aniversari i aquest és el pastís que vaig fer per bufar les espelmes. És un pastís que vaig descobrir gràcies a la Carme del blog All i julivert, i hem va encantar. Per això li he "robat" la recepta. No t'henfadis Carme!! jejeje

INGREDIENTS:
ü  20 galetes oreo
ü  125g de mantega
ü  500g de formatge d’untar
ü  2 iogurts grecs
ü  150ml d’aigua
ü  1 culleradeta de vainilla ensucrada
ü  75g de sucre
ü  6 làmines de gelatina

Primer de tot cal separar el farcit de les galetes. Ara cal triturar les galetes i en separem una cullerada. En un cassó desfem la mantega, quan ja és líquida i hi afegim les galetes triturades i remanem. Quan tinguem una pasta homogènia ho aboquem dins el motlle, això será la base del nostre pastís.

En un bol barrejem els iogurts amb el formatge. Escalfem l’aigua i hi dissolem el sucre i la vainilla. Seguidament hi afegirem les làmines de gelatina que dprèviament hem hidratat submergint-les en aigua.
Quan les làmines están dissoltes afegim aquesta mescla a la barreja de formatge i iogurt. Per acabar hi afegim la cullerada de galetes que hem separat i també el farcit de les galetes. Quan està tot ben barrejat ho afegim al motllo,sobre la base de galeta.

El deixem a la nevera durant un mínim de 3 hores per tal de que la gelatina faci que solidifiqui

dilluns, 7 de gener del 2013

TORTELL DE REIS



Com s'han portat els reis amb vosaltres? A casa van arribar carregats de regals, així que tot ahir vam estar provant les joguines amb els peques i no vaig tenir temps de penjar la recepta del tortell de reis que vaig fer. Però avui ja la teniu aquí!

INGREDIENTS
Per la massa mare:
ü  25g de llevat premsat
ü  35g de llet
ü  80g de farina de força

Pel massapà:
ü  150g de sucre
ü  150g de pols d’ametlla
ü  Aigua (quantitat necessària)

Per la massa del tortell:
ü  35g de sucre
ü  20g de llard
ü  250g de farina de força
ü  2g de sal
ü  1 ou
ü  Ralladura de llimona
ü  55ml d’aigua
ü  10ml d’aigua de azhar

Per la decoració:
ü  Fruites confitades
ü  Sucre
ü  Crocant
ü  Un ou batut

Començem preparant la massa mare. Per fer-ho amb la mà triturem el llevat i hi afegim la llet tèbia. Remenem fins que el llevat s’hagi dissolt i seguidament hi incorporem la farina. Quan tinguem una massa homogènia la tapem amb un drap de cuina i ho deixem llevar en un lloc tèbi, per exemple dins el forn (apagat). Ho deixem llevar fins que dobli el volum (uns 20 minuts).

Mentre esperem que la massa llevi preparem el massapà. En un bol barregem el sucre i l’ametlla en pols. De mica en mica hi afegim l’aigua a quantitats petites i barrejem. Hem d’obtenir una massa tova que no es trenqui. Elaborem un xurro amb el massapà i a l’interior hi posem la fava i el rei.

Per seguir amb la massa del tortell a la màquina d’amassar hi posem: el sucre, la sal, el llard, la ralladura de llimona, l’aigua i l’aigua d’azhar. Cal que seguim aquest ordre de manera que el sucre i la sal puguin dissoldres bé. Seguidament hi afegim l’ou i la farina. Amassem fins obtenir una massa elástica que no es trenqui. Arribat en aquest punt hi afegim la massa mare i seguim amassant fins obtenir una altre massa elástica. Per saber si està prou amassada l’estirem amb els dits, si es trenca senyal que cal amassar una mica més.

Sobre la taula de treball hi escampem una mica d’oli. Amb l’ajuda d’un corró estirem la massa fins que sigui ben fina.
En un dels extrems hi posem el massapà i començem a embolcallar-lo amb la massa. Quan tinguem el xurro de massa farcit de massapà li donem la forma típica del tortell unint els dos extrems.
El col·loquem sobre una safata de forn i el pintem amb l’ou batut. Ho deixem fermentar fins que hagi doblat el volum (aproximadament dues hores).
Passat aquest temps el tornem a pintar amb ou i el decorem amb les fruites confitades, el sucre i l’ametlla crocant.

El coem al forn a 180ºC durant 15-20 minuts.
I un cop està fred a menjar per descubrir qui será coronat rei o qui pagarà el tortell.

dissabte, 5 de gener del 2013

CUPCAKES DE NADAL II

En la segona entrega d'aquest curs de decoració de cupcakes de nadal hem elaborat cupcakes de xocolata i per decorar-los.... el Tió!!! Els cupcakes de nadal que havia vist fins el moment es vesaven en arbres de nadal, pares Noël, follets, etc. A tots els participants del curs ens va encantar des del primer moment i la veritat és que tots van quedar diferents: nariguts, cama curts, amb els ulls saltons (com el meu), però tots molt bufons!!


INGREDIENTS
Per les magdalenes:
ü  125g de mantega sense sal
ü  220g de sucre
ü  3 ous
ü  180g de farina
ü  40g de cacau en pols
ü  1 culleradeta i ½ de llevat
ü  120ml de llet
ü  1 cullereta de vainilla

Per decorar:
ü  Fondant de colors
ü  Aigua

Com ja sabem primer de tot preesalfem el forn a 180ºC. El segon pas és preparar les càpsules a la safata del forn. El següent pas es tamissar la farina, el llevat i el cacau. En un got barrejem la llet amb la vainilla.
En un bol batem la mantega amb els sucre fins obtenir una massa cremosa. Seguidament afegim els ous un a un. Quan aquests están totalment integrats a la massa afegim la farina en dos vegades alternant amb la llet.
Omplim les càpsules i les coem al forn durant 25-30 minuts. Un cop cuites les deixem refredar sobre una reixa.

Per decorar-les utilitzarem fondant. Per unir la base de fondant a la Magdalena com ja vam dir utilitzarem nocilla o melmelada o qualsevol altre ingredient que ens serveixi per unir.
Ara ja només queda fer les figures que volguem, em aquest cas un tió de nadal molt eixerit.


divendres, 4 de gener del 2013

CUPCAKES DE NADAL I



J fa cosa de 2 setmanes vaig assistir a un curs de decoració de Cupcakes de nadal. La professora va ser la Kellie Aliaga. Amb ella vam aprendre a fer magdalenes  (unes de vainilla i altres de xocolata), ens va explicar trucs per tal de que les magdalenes siguin més esponjoses (tamissar la farina fins a 3 vegades, utilitzar nata enlloc de llet, etc). També ens va ensenyar  a tenyir el fondant i moltes altres coses. El primer dia del curs vam elaborar aquests cupcakes de vainilla amb el ninot de neu. Va ser un matí d'alló més entretingut.

INGREDIENTS
Per les magdalenes (24 unitats aprox):
      ü  4 ous
      ü  300g de sucre
      ü  190 ml de llet
      ü  1 cullereta d’essència de vainilla
      ü  250ml d’oli de girasol
      ü  400g de farina
      ü  1 sobre de llevat
Per decorar:
ü  Fondant blanc
ü  Aigua
ü  Colorants en gel o en pasta

Com sempre començer per preescalfar el forn a 180ºC. Seguirem ramissant la farina i el llevat i reservem.
En un got barrejem la llet i la vainilla.
A continuación batrem els ous amb el sucre fins que aquests hagin triplicat el volum i el seu color sigui blanquinós. Seguidament afegirem l’oli molt apoc a poc (com si estiguessim fent all i oli). Seguidament afegirem la llet a poc a poc. Un cop ho tinguem tot ben barrejat només queda afegir la farina. L’incorporem tota de cop a la massa. Per barrejar-la ho farem amb una espátula amb moviments suaus.
Seguidament omplirem les càpsules fins a 2/3 parts, i les courem al forn durant 25-30 minuts. Passat aquest temps les deixarem refredar sobre una reixa.

Per decorar-les hem utilitzat fondant blanc i l’hem tenyit amb colorants en gel. Per unir el fondant a la Magdalena es pot utilitzar: nocilla, melmelada, culis de maduixa, ganatxé de xocolata, etc.
Per unir els detalls de fondant a altres parts realitzades amb fondant (per exemple el nas o la boca del ninot de neu hem utilitzat un pinzell amb aigua.

dimecres, 2 de gener del 2013

TORRÓ DE XOCOLATA CRUIXENT, L'ALTERNATIVA AL SUCHARD



Són festes de Nadal, és més estem a pocs dies de que acabin. Ja ho se, vaig tard però que hi farem... Doncs elque us deia, són festes de Nadal i a la taula no poden faltar els torrons. A casa el que més ens agrada és el torró de Suchard, així que aquest any m'he decidit a fer-lo jo mateixa. Avera que us sembla.


Ingredients:
ü  275g de xocolata amb llet
ü  60g de xoco crispies
ü  50g de llard

En un bol apte per a micrones hi disposem la xocolata a trossets i el llard. Ho posem al micrones durant un minut. Cal anar amb mol de compte que la xocolata no es cremi. Per evitar-ho podem posar uns segons la xocolata al microones i remenar. Seguir aquest procediment fins que la xocolata estigui totalment desfeta.
Quan ja hem desfet la xocolata i el llard barrejem fins que els dos ingredients estiguin totalment integrats.
Seguidament afegim els xococrispies i ho barrejem tot.
Ara ja podem posar la mescla dins el motllo amb forma de torró. Per acabar deixem refredar el torró a la nevera durant dues hores. Passat aquest temps desenmotllem el torró i a saborejar-lo!!