dilluns, 27 de maig del 2013

PASTÍS DE BOSTON VERSIÓ: EXTRA XOCOLATA

Aquesta és la recepta d'un pastís conegut i deliciós: el Pastís de Boston. Jo n'he fet una versió una mica diferent, enlloc de la cobertura superior de xocolata he fet una cobertura total amb ganatxe. La unica pega de la recepta és que amb tanta xocolata la crema passa molt desapercebuda.
 Així que quan tingui temps prometo fer una "versió original" d'aquest pastís!!



INGREDIENTS
Pel pa de pessic:
ü  150g de farina
ü  1 culleradeta de llevat
ü  1polsim de sal
ü  2 ous
ü  2 rovells
ü  275g de sucre
ü  50g de mantega
ü  175ml de llet
ü  1 culleradeta d’essència de vainilla

Per la crema:
ü  400ml de nata per muntar
ü  115g de sucre
ü  3 rovells
ü  1 culleradeta d’essència de vainilla
ü  6 cullerades de maicena

Per la cobertura:
ü  200g de xocolata
ü  200ml de nata per muntar

Per les filigranes de xocolata:
ü  250g de xocolata blanca
ü  250g de xocolata amb llet

Per preparar el pa de pessic cal començar per preescalfar el forn a 180ºC. Seguirem per tamizar la farina, el llevat i la sal. En un bol començem a batre els ous, els rovells i el sucre i reservem.
Fonem la mantega en un cassó a foc lent. Un cop fosa hi afegim la llet i la vainilla. Afegirem aquesta barreja a la dels ous i sucre sense deixar de remenar.
Per acabar hi afegirem la farina amb moviments suaus. Un cop la mescla és homogènia ho aboquem dins un motlle engrassat i ho coem al forn durant 35-40 minuts.
Passat aquest temps deixem refredar el pa de pessic sobre una reixa.

Mentre es refreda el pa de pessic prepararem la crema. En un cassó barrejem la nata i la meitat del sucre i ho escalfem a foc lent fins que el sucre s’hagi dissolt.
En un bol començem a batre els rovells amb la resta del sucre fins que la mescla sigui cremosa. Afegim aquesta mescla al cassó amb la nata i seguidament hi afegim la vainilla sense deixar de remenar. Per acabar hi afegim la maicena cullerada a cullerada i remenant  constantment. Quan comença a espesseïr ho retirem del foc, ho abaoquem dins un bol i deixem que es refredi.

Per la cobertura utilitzaré una recepta que ja he fet en altres ocasions. En un cassó hi aboquem la nata. Quan aquesta comença a arrencar el bull hi afegim la xocolata a trossets i remenem fins que s’hagi fos. Arribat a aquest punt ho deixem refredar durant unes hores a la nevera. Un cop fred amb l’ajuda de la batidora ho batem.

Per preparar les filigranes necessitarem tires de paper vegetal de la mida dels pastissets (la llargada de la tira ha de ser una mica superior al perimetre del pastisset, i l’alcada de la tira una mica superior a la del pastisset). Un cop tenim aquestes tires podem proceri a fondre la xocolata al bany maria o bé al microones. Un cop la xocolata està fosa i l’hem deixat temperar la posem dins una màniga pastissera a la que farem un foradet a la punta. Sobre el paper dibuixarem línies ondulades (amb la xocolata). No hem de deixar zones massa buides ja que al col·locar la fil·ligrana aquesta és podría trencar.
Un cop tenim tota la tira plena de línies de xocolata ho deixem a la nevera per tal de que s’endureixi però no del tot ja que si fos així al muntar-la al voltant del pastisset aquesta es trencaria.

Ara ha arrivat el momento de muntar els pastissets. Per fer-ho jo he utilitzat un tallador de galetes rodó d’uns 4 cm.
Començem a tallar cercles al pa de pessic (cal que en tallem un nombre parell). Un cop l’hem tallat tot cal unir dos cercles cam una capa de la crema que hem preparat.
Un cop ja tenim aquests pastissets muntats els cobrirem amb el ganatxe de xocolata. Si cal farem dues capes. La primera més fina per cobrir imperfeccions, i la segona per deixar un acabat uniforme.
Un cop tenim els pastissets coberts de ganatxe és hora de col·locar la filigrana. Cal anar en compte de no tocar-la massa amb els dits ja que poden quedar les marques. Un cop la tenim col·locada només resta retirar la tira de paper vegetal.

BON PROFIT!!

dilluns, 13 de maig del 2013

CHOCOLAT & MARS CHEESE CAKE: PASTÍS FONS MARÍ I "BOB ESPONJA"

Hola de nou!! Com ja us vaig comentar dijous va ser l'aniversari del meu fill petit, i ho vam celebara aquest cap de setmana. La Carme del blog AlliJulivertf va portar una safata de canapés salats que estaven boníssims i jo vaig preparar una taula dolça. Com que l'Eloi és un gran fan d'en Bob Esponja vaig intentar fer un pastís amb aquest personatje. La part exterior simula el fons del mar amb un degredat de blaus. El farcit del pastís és de pa de pessic de xocolata, formatge i unes barretes de xocolata i caramel anomenades Mars (boníssimes). Així que no m'allargo més i us deixo amb la recepta que és una miqueta llarga. (Per si voleu saber la recepta l'he tret del blog: Los dulces de Victoria)


INGREDIENTS
Pel pa de pessic de xocolata:
ü  120g de xocolata
ü  30g de xocolata en pols
ü  240ml d’aigua bullent
ü  300g de farina
ü  2 culleradetes de llevat
ü  1 culleradeta de bicarbonat
ü  225g de mantega
ü  400g de sucre
ü  3 ous
ü  2 culleradetes d’essència de vainilla
ü  240ml de llet

Pel pastís de formatge i Mars:
ü  250g de formatge d’untar
ü  3 iogurts naturals
ü  3 ous
ü  80g de maizena
ü  125g de sucre
ü  2 culleradetes d’essencia de vainilla
ü  2 barres de “MARS” a trossets

Per la cobertura:
ü  200g de xocolata blanca
ü  120ml de llet
ü  650g de sucre glaç
ü  170g de mantega
ü  3culleradetes d’essència de vainilla
:

El pa de pessic de xocolata:
Per fer el pa de pessic necessitem 2 motlles d’uns 15cm. Jo he utilitzat els típics motlles d’alumini d’un sol ús (els que s’utilitzen pel pollastres a l’Ast). Aquesta recepta és per a 4 pa de pessic, però en necessitem 3.
La primera feina és preescalfar el forn a 180ºC i engrassem els motlles per poder desenmotllar sense problemes.
En un bol barrejem la xocolata a trossets, el cacau en pols i l’aigua fins a dissoltre totalment la xocolata.
Seguidament tamisem la farina amb el llevat i el bicarbonat i ho reservem.
Ara comencem a batre la mantega amb el sucre, un cop ben barrejat hi afegim els ous un a un.
Un cop ho tenim ben mesclat hi afegim la vainilla i seguidament la barreja de xocolata.
Per acabar afegirem la farina amb suavitat, alternant amb la llet.
Repartirem la massa entre els motlles.
Ho courem durant 30 minuts. Un cop cuits els deixem refredar dins el mateix motlle.


El pastís de formatge:
Cal preescalfar el forn a 170ºC. Utilitzarem el mateix tipus de motlles que hem utilitzat pel pa de pessic, en aquest cas seran dos motlles. Cal que untem els motlles. A més a més en aquest cas retallarem uns cercles de paper de forn del mateix diàmetre que el motlle. Aquest paper el deixarem al fons del motlle per tal de poder desmotllar amb més facilitat.
Començen a batre els iogurts i el formatge fins que s’hagin integrat, llavors afegirem els ous un a un. Per ultim cal afegir el sucre, la maizena i la vainilla.
Un cop tenim un mescla homogènia hi afegim la barretes de xocolata a trossets.
Repartim la massa en els dos motlles i ho coem al forn durant uns 50 minuts. Un cop cuits els deixem refredar. Un cop freds els traiem del motlle i els embolcallem amb paper film i els guardem a la nevera fins l’endemà.

La cobertura:
Començarem per fondre la xocolata al bany maria.Un cop fosa hi barrejem la llet. En un bol tamisem el sucre.
Dins el bol de la batidora hi comencem a batre el sucre amb la mantega. Seguidament hi afegirem la xocolata i la llet i la vainilla. Seguirem barrejant durant 5 minuts més.

El muntatge del pastís:
Per unir els diferents pisos jo que utilitzat crema de cacau, però podeu utilitzar el que volgueu: dolç de llet, crema, la mateixa crema de la cobertura, etc.
Començarem amb un pa de pessic, cobrim la part superior amb crema de cacau i al damunt hi col·loquem un pastís de formatge que a la vegada cobrirem amb crema de cacau. Al damunt d’aquest hi col·loquem un altre pa de pessic. I Així seguirem fins a complerat els 3 pisos (3 de pa de pessic i 2 de pastís de formatge.

Un cop tenim el pastís muntat cal cobrir-lo amb la cobertura, d’aquesta manera aconseguirem allisa-lo i tenir un acabat perrfecte.Un cop cobert el deixem a la nevera durant mitja hora. Passat aquest temps farem una altre capa de cobertura i la tornem a posar a la nevera.

Amb la cobertura que ens queda la repartim en 3 bols. Cada un el tenyirem amb un to de blau diferent.
Començerm per la capa de blau clar que utiltzarem per cobrir la part superior del pastís.
Amb el blau més fosc de tots cobrirem la part inferior del lateral. L’espai que ens queda l’omplim amb la cobertura del color balu intermig. Ara només queda eliminar l’excés de cobertura i ja tenim un pastís en degradat de color blau.
El pastís per dins.

dijous, 9 de maig del 2013

GALETES DE CANYELLA: "PASTISSETS DE GALETA"



Per a la majoria de vosaltres avui ha estat un dijous com qualsevol altre, però a casa no. Avui el petit de casa ha fet 2 anys!!! Uff , com passa el temps.... El cap de setmana ho celebrarem amb la família, però hem feia molta il·lusió fer-li alguna coseta avui per poder bufar l'espelma. Així que aquí ho teniu: uns pastissets fets amb galetes. Tot i ser fets amb presses han quedat bastant vistosos. Us espero a la pròxima publicació amb tot el que he preparat per aquesta ocasió especial.

FELICITATS ELOI!!!!
INGREDIENTS
Per les galetes:
ü  250g de mantega
ü  265g de sucre (millor si és sucre glaç)
ü  2 ous
ü  600g de farina
ü  2 cullerades de canyella en pols

Per  a la glassa:
ü  2 clares d’ou
ü  500g de sucre glaç
ü  Colorants en gel

Començem preparant la massa de les galetes. Tamissem la farina i la canyella. En un bol començem a batre la mantega amb el sucre. Seguidament hi afegim els ous un a un. Un cop els ous están totalment integrats hi anem afegint la farina poc a poc.

Un cop tenim la massa preparada l’estirem amb l’ajuda d’un corró, i la tallem amb la forma desitjada (en aquest cas en cercles, concretament en 2 mides diferents).
Un cop tenim les galetes talladles les deixem a la nevera durant 2 hores per tal de que al coure-les no perdin la forma.
Passat aquest temps les coem al forn a 180ºC durant 12 minuts.

Ara és el momento de preparar la glassa. Dins la batidora hi posem les clares i el sucre i començem a batir fins aconseguir una textura igual a la pasta de dents, aquesta és la galssa reial (la que utilitzem per perfilar). En separarem una miqueta i a la resta hi afegim una miqueta d’aigua per tal de que no sigui tan dens (aquesta glassa l’utilitzarem per omplir).

Aquest és el moment de muntar les galetes. Amb una gota de glassa densa unirem les galetes de 2 en 2, és a dir unirem les galetes grans amb galetes grans i les galetes petites amb les petites.
Un cop tenim les galetes aparellades perfilem la part superior amb la glassa densa. Un cop están totes perfilades amb la glassa més líquida omplim tot l’interior del perfilat. Un cop están totes les galetes plenes les deixem secar durant unes hores.
Un cop están totalment seques amb una gota de la glassa densa unim les galetes petines sobre les galetes grans.

Ara ja les podem decorar. Amb la glassa densa que ens ha sobrat la tenyim amb una gota de colorant en gel de color blau. Amb aquesta glassa farem uns puntets al voltant dels nostres pastissets de galeta.

I ara... a disfrutar-les!!

El protagonista del dia, l'Eloi!!
Els dos germanets bufant l'espelma.

diumenge, 5 de maig del 2013

BROWNIE "EXPRESS"

Avui com ja sabeu és el dia de la mare, i evidentment no podia faltar un pastís per a celebrar-ho. El problema està en que ahir no vaig poder preparar res ja que vam anar amb els peques a passar el dia a PortAventura, cosa que volia dir aixecar-se ben d'hora i anar a dormir ben tard i esclar aquest matí hem aprofitat per fer una cura de son, cosa que no m'ha deixat gaire temps per fer un pastís gaire elaborat
Per tots aquests motius m'he decidit a fer aquesta recepta que hem va passar l'Isabel, la mare d'un amic del meu fill, però jo hi he afegit un toc personal: avellanes i cobertura de xocolata.

FELIÇ DIA DE LA MARE!!!
INGREDIENTS
Pel Brownie:
ü  3 ous
ü  100g de sucre
ü  100g de mantega
ü  200g de xocolata
ü  80g d’avellanes senceres
ü  75g de farina

Per a la cobertura:
ü  100g de xocolata amb llet
ü  50g de mantega
ü  100g de xocolata blanca
ü  50g de mantega

Per fer el brownie començem per batre els ous amb el sucre. Mentrestant fonem la mantega I la xocolata al microones o al bany maria.
En un bol tamissem la farina. Un cop tamissada l’afegim a la barreja dels ous amb sucre, un cop integrada hi afegim la xocolata fosa i les avellanes senceres.
Un cop ho tenim tot barrejat ho aboquem dins un motlle  i ho coem al MICROONES, si si heu llegit bé, al microones a máxima potencia durant uns 6 minuts. Cal anar obrint el microones per asegurar-nos de que no es crema i coprovar que està cuit.

Ara podem preparar la cobertura. En un bol fonem la xocolata amb llet i la mantega. En un altre bol fonem la xocolata blanca i la mantega.
Un cop tenim les cobertures ja podem decorar el brownie. Primr de tot escampem la cobertura de xocolata amb llet per tota la superficie del brownie.
Seguidament posem la cobertura de xocolata blanca dins una màniga pastissera i tallem la punta d’aquesta.
Amb aquesta cobertura el que farem será fer línies paral·leles de dreta a esquerra. Un cop tenim les línies blanques fetes amb l’ajuda d’un escuradents dibuixarem  línies perpendiculars a les de xocolata blanca. Farem una línia de dalt a baix, i la següen de baix a dalt. I així successivament fins tenir tot el pastís cobert.

Bon profit!!!