dissabte, 23 de març del 2013

PASTÍS DE XOCOLATA I CREMA DE FORMATGE (BASQUET BESALÚ VILA COMTAL)

Com ja sabeu dimarts va ser Sant Josep, i com ja us haveu adonat jo sempre penjo les receptes amb retard. Així que aquí ho teniu: el pastís que vaig fer per en Josep (el meu marit) pel dia del seu sant. Com que juga a Bàsquet amb l'equip del poble (Besalú Vila Comtal) vaig pensar que li agradaria u pastís d'aquesta temàtica. I li va agrdar molt!!! Espero que a vosaltres també.

  
INGREDIENTS

Pel pa de pessic:
ü  6 ous
ü  150g de farina
ü  30g de cacau en pols
ü  200g de sucre
ü  1 culleradeta de llevat

Per la cobertura:
ü  250g de formatge d’untar (tipus philadelphia)
ü  250g de sucre glaç
ü  300ml de nata per muntar
ü  1 culleradeta de vainilla ensucrada
ü  50g de mantega

Per decorar:
ü  Fondant blanc
ü  Colorants en gel (verd, negre, marfil, groc i taronja)

Coençarem per preparer el pa de pessic. La primera feina, com sempre, és preescalfar el forn a 180ºC.  Batrem els ous amb el sucre fins que el seu aspecte sigui un escuma blanquinosa i hagin doblat el seu volum inicial.
Ara hi barrejarem la farina, el llevat i el cacau que ja hem tamissat anteriorment. Cal que incorporem aquests ingredients amb molta suavitat.
Ara ho posem dins el motlle i cap al forn durant 35 minuts.
Passat aquest temps comprovarem amb un escuradents si està cuit; ja sabeu que per fer-ho punxem amb un escuradents el pastís, si l’escuradents surt net señal que està cuit, si surt brut caldrà deixar-lo una miqueta més dins el forn.
Un cop el pastís està cuit cal deixar-lo refredar completament.

Ara començem a preparar la cobertura. En un bol hi posem el formatge i la mantega i ho barrejem. Un com tenim una massa homogènia hi afegim el sucre i la vainilla ensucrada i seguim barrejant i ho reservem.
En un altre bol muntem la nata. Un cop muntada, l’afegim a la mescla anterior amb moviments molt suaus. Ja tenim la cobertura llesta pel nostre pastís.
Com que el pastís que volia prepara era temàtic he tenyit la cobertura de color taronja. Per fer-ho he utilitzat colorants en gel de color groc i vermell.

Amb l’ajuda d’una lira o un ganivet, partim el pastís per la meitat i hi escampem una bona capa de la crema de formatge. El tapem amb l’altre part del pastís i repetim l’operació cobrint també els laterals.
Els detalls dels pastís (les cistelles, les línies del terra, el jugador de bàsquet) están fets amb fondant blanc i tenyit amb els colorants amb gel.
Espero que us agi agradat!!!


Detall del jugador amb l'equipació del Besalú Vila Comtal. Mai havia moldejar una figura amb fondant, i la veritat és que estic bastant contenta amb el resultat (tot i que es pot millorar esclar).
!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada