divendres, 12 d’abril de 2013

COCA DE POMA I CREMA

Hola de nou, perr fi sembla que el fred és fora i no tornarà, i la primavera ja es fa notar. Per això a casa ja hem començat l'operació "bikini", però com que no vull renunciar a publicar receptes de pastissos i altres dolços... els he adaptat en una versió light. Avera que us sembla!!

INGREDIENTS:
ü  Una làmina de pasta de full
ü  3-4 pomes Golden
ü  400ml de llet desnatada
ü  11g de stevia (edulcorant natural)
ü  100ml de llet evaporada (Llet “Ideal”)
ü  2 ous
ü  50g de Maizena
ü  1 branca de canyella
ü  8g de vainilla ensucrada
ü  Pell d’una llimona
ü  Melmelada d’albercoc

Començem per preparar la crema. Separaem un got de la llet. A la llet que hem separat hi dissolem la maizena i ho reservem.
 La resta de llet la posem dins un cassó al foc juntament amb la branca de canyella, la pell de llimona, llet evaporada, stevia i la vainilla.
Un cop veiem que comença a arrencar el bull ho retirem del foc i hi afegim els ous tot remenant. Seguidament hi afegim la barreja de llet i maicena. Ho tornem a posar al foc sense deixar de remenar. Quan ja ha espesseït ho retirem del foc i deixem que es refredi.

El següent pas és estirar la làmina de pasta de full. Al seu damunt hi escampem una capa “generosa” de crema.
Al damunt d’aquesta capa hi disposem la poma pelada i tallada a làmines.
 Courem la coca al forn durant uns 20-30 minuts.
Passat aquest temps la retirem del forn i la deixem refredar.
Mentrestant triturarem una mica de melmelada per asegurar-nos de que no te cap grumoll de fruita. Seguidament l’escalfarem una mica.
Utilitzarem aquesta melmelada líquida per pintar tota la superficie de la coca per donar-lli un aspecte brillant.

Bon Profit!!

8 comentaris:

  1. Molt bona, jo també la faig igual. No he provat mai amb stevia, com va? Es nota un gust diferent

    ResponElimina
    Respostes
    1. Rosa Maria aquesta coca perr ami és boníssima. Amb stevia si que es nota un gustet una miqueta diferent però està bona també. És una bona opció si vols fer dieta sense renunciar a aquests petits plaers.

      Elimina
  2. Qué ben posada t'ha quedat la poma!!! A mi sempre em queda més revoltada!!! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això de ben posada... la foto enganya una miqueta, jejejej

      Elimina
  3. Ben bona que està aquesta recepta. Som del blog www.quinabonapinta.blogspot.com tens una sorpresa al nostre blog.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies per premiar el meu blog, i felicitats pel vostre premi!!

      Elimina
  4. Bones, Sílvia amb el teu permis vaig a fer un tomb per el teu bolc.
    Una coca ideal per començar operación bikini,i amb molt bona pinta.

    ResponElimina