dilluns, 13 de maig de 2013

CHOCOLAT & MARS CHEESE CAKE: PASTÍS FONS MARÍ I "BOB ESPONJA"

Hola de nou!! Com ja us vaig comentar dijous va ser l'aniversari del meu fill petit, i ho vam celebara aquest cap de setmana. La Carme del blog AlliJulivertf va portar una safata de canapés salats que estaven boníssims i jo vaig preparar una taula dolça. Com que l'Eloi és un gran fan d'en Bob Esponja vaig intentar fer un pastís amb aquest personatje. La part exterior simula el fons del mar amb un degredat de blaus. El farcit del pastís és de pa de pessic de xocolata, formatge i unes barretes de xocolata i caramel anomenades Mars (boníssimes). Així que no m'allargo més i us deixo amb la recepta que és una miqueta llarga. (Per si voleu saber la recepta l'he tret del blog: Los dulces de Victoria)


INGREDIENTS
Pel pa de pessic de xocolata:
ü  120g de xocolata
ü  30g de xocolata en pols
ü  240ml d’aigua bullent
ü  300g de farina
ü  2 culleradetes de llevat
ü  1 culleradeta de bicarbonat
ü  225g de mantega
ü  400g de sucre
ü  3 ous
ü  2 culleradetes d’essència de vainilla
ü  240ml de llet

Pel pastís de formatge i Mars:
ü  250g de formatge d’untar
ü  3 iogurts naturals
ü  3 ous
ü  80g de maizena
ü  125g de sucre
ü  2 culleradetes d’essencia de vainilla
ü  2 barres de “MARS” a trossets

Per la cobertura:
ü  200g de xocolata blanca
ü  120ml de llet
ü  650g de sucre glaç
ü  170g de mantega
ü  3culleradetes d’essència de vainilla
:

El pa de pessic de xocolata:
Per fer el pa de pessic necessitem 2 motlles d’uns 15cm. Jo he utilitzat els típics motlles d’alumini d’un sol ús (els que s’utilitzen pel pollastres a l’Ast). Aquesta recepta és per a 4 pa de pessic, però en necessitem 3.
La primera feina és preescalfar el forn a 180ºC i engrassem els motlles per poder desenmotllar sense problemes.
En un bol barrejem la xocolata a trossets, el cacau en pols i l’aigua fins a dissoltre totalment la xocolata.
Seguidament tamisem la farina amb el llevat i el bicarbonat i ho reservem.
Ara comencem a batre la mantega amb el sucre, un cop ben barrejat hi afegim els ous un a un.
Un cop ho tenim ben mesclat hi afegim la vainilla i seguidament la barreja de xocolata.
Per acabar afegirem la farina amb suavitat, alternant amb la llet.
Repartirem la massa entre els motlles.
Ho courem durant 30 minuts. Un cop cuits els deixem refredar dins el mateix motlle.


El pastís de formatge:
Cal preescalfar el forn a 170ºC. Utilitzarem el mateix tipus de motlles que hem utilitzat pel pa de pessic, en aquest cas seran dos motlles. Cal que untem els motlles. A més a més en aquest cas retallarem uns cercles de paper de forn del mateix diàmetre que el motlle. Aquest paper el deixarem al fons del motlle per tal de poder desmotllar amb més facilitat.
Començen a batre els iogurts i el formatge fins que s’hagin integrat, llavors afegirem els ous un a un. Per ultim cal afegir el sucre, la maizena i la vainilla.
Un cop tenim un mescla homogènia hi afegim la barretes de xocolata a trossets.
Repartim la massa en els dos motlles i ho coem al forn durant uns 50 minuts. Un cop cuits els deixem refredar. Un cop freds els traiem del motlle i els embolcallem amb paper film i els guardem a la nevera fins l’endemà.

La cobertura:
Començarem per fondre la xocolata al bany maria.Un cop fosa hi barrejem la llet. En un bol tamisem el sucre.
Dins el bol de la batidora hi comencem a batre el sucre amb la mantega. Seguidament hi afegirem la xocolata i la llet i la vainilla. Seguirem barrejant durant 5 minuts més.

El muntatge del pastís:
Per unir els diferents pisos jo que utilitzat crema de cacau, però podeu utilitzar el que volgueu: dolç de llet, crema, la mateixa crema de la cobertura, etc.
Començarem amb un pa de pessic, cobrim la part superior amb crema de cacau i al damunt hi col·loquem un pastís de formatge que a la vegada cobrirem amb crema de cacau. Al damunt d’aquest hi col·loquem un altre pa de pessic. I Així seguirem fins a complerat els 3 pisos (3 de pa de pessic i 2 de pastís de formatge.

Un cop tenim el pastís muntat cal cobrir-lo amb la cobertura, d’aquesta manera aconseguirem allisa-lo i tenir un acabat perrfecte.Un cop cobert el deixem a la nevera durant mitja hora. Passat aquest temps farem una altre capa de cobertura i la tornem a posar a la nevera.

Amb la cobertura que ens queda la repartim en 3 bols. Cada un el tenyirem amb un to de blau diferent.
Començerm per la capa de blau clar que utiltzarem per cobrir la part superior del pastís.
Amb el blau més fosc de tots cobrirem la part inferior del lateral. L’espai que ens queda l’omplim amb la cobertura del color balu intermig. Ara només queda eliminar l’excés de cobertura i ja tenim un pastís en degradat de color blau.
El pastís per dins.

3 comentaris:

  1. Quines capes més xulíssimes!!! Això és un layer cake amb tots els ets i uts!!! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Va portar molta feina, però estic contenta amb el resultat!!

      Elimina
  2. uuuaauuuuu!!! Això si que és un senyor pastís d'aniversari!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina