dimarts, 13 d’agost de 2013

PASTÍS DE LLIMA


Aviat farà un més que va neixer la primera filla d'uns amics. Es diu Cloe, és tan menuda i bonica.... Doncs bé, fa uns dies vam nar a fer-los una visita i vaig portar-los aquest pastís tan... rosa, jejeje. Com que la Cloe no el va poder tastar per a ella vaig fer-li un altre pastís diferent: un pastís de bolquers!! Als seus pares els va agradar, espero que a vosaltres també.

INGREDIENTS
Per un pa de pessic (necessitem 2 pans de pessic un de color rosa i un natural, sense colorants):
ü  6 ous
ü  200g de sucre
ü  200g de farina
ü  Colorant alimentari rosa

Per l’almíbar:
ü  50ml de suc de llima
ü  50g de sucre

Per la cobertura:
ü  340g de formatge d’untar
ü  90g de mantega
ü  16g de vainilla ensucrada
ü  200g de sucre glaç
ü  160g de nata per muntar
ü  Unes gotes de suc de llima
ü  Colorant rosa i ila

Com sempre començem preparant el pa de pessic. Com ja he dit en necessitem dos: un de natural i un de color rosa ja que aquest pastís és per una nena. Aquest és un d’aquells casos en els que podem utiltzar un disc de pa de pessic que hagi sobrat d’altres pastissos i el tenim congelat.
Jo tenia un pa de pessic congelat per tant només en faré un, el rosa.
Separem els rovells de les clares. Batem els rovells amb el sucre fins obtenir una texura cremosa. Hi afegim una mica de colorant en gel o pasta de color rosa ho barrejem i reservem.
Muntem les clares a punt de neu i les afegim a la mescla anterior.
Ara  amb suavitat incorporem la farina (tamisada). Un cop tenim la massa homogènia ho aboquem al motlle i ho coem al forn (preescalfat a 180ºC) durant 35 minuts.

Mentre tenim el pa de pessic al forn prepararem l’almíbar.  En un cassó hi posem el suc de llima i el sucre.  Ho deixem al foc remenant sovint fins que obtingui una textura que recordi al caramel. Un cop hem aconseguit la textura desitjada reservem.

Per preparar la cobertura comencem per barrejar el formatge amb la mantega. Un cop està ben integrat hi afegim la vainilla ensucrada, el suc de llima i el sucre glaç. Un cop tots els ingredients estan integrats ho reservem.
En un bol muntem la nata i ho afegim a la mescla anterior amb suavitat.
Dividim la cobertura en 3 bols: en un hi afegim una mica de colorant rosa, en un altre també hi afegim colorant rosa però una mica més de quantitat per aconseguir un rosa intens, a l’altre bol hi afegim colorant lila.

I ara... la part artística!!
El pa de pessic que hem preparat el partim de manera que obtinguem 2 discs. Amb un tallador rodó de diamedtre més petit que el pa de pessic tallem la part central de cada disc.
Repetirem l’operació amb el pa de pessic natural.
Ara “barrejarem” els pan de pessic de manera que obtindrem un discs roses amb el centre de pa de pessic natural i un disc natural amb el centre rosa.

Un cop tenim un pis muntat el pintem amb almívar i ho cobrim amb una capa de la crema de formatge i llima de color rosa pàlid.
Posem al damunt un disc de colors inversos a l’anterior. És a dir si el disc del pis inferior tenia el centre rosa, al damunt hi posem un disc amb el centre de color natural i repetim l’operació: almíbar i cobertura. Repetirem aquest procés fins acabar tots els pisos.

Per acabar cobrirem tot el pastís amb la cobertura de color rosa pàl·lid per tal d’igualar el pastís.

El següent pas és  cobrir el pastís amb la cobertura de colors rosa i lila. Começem per la part superior amb la cobertura rosa clar. Un cop tenim la part de dalt seguirem pels laterals.
A la part inferior hi posem una capa de la cobertura lila, i a la part superior la cobertura de color rosa intents.
Amb una espàtula eliminarem l’eccés de cobertura i de passada aconseguirem un efecte degradat.
Per decorar la part superior  he fet la figura d’un osset de peluix amb fondant.


Un detall del degredat de colors.
L'osset de fondant.
El tall del pastís.
El pastís de la Cloe.

2 comentaris:

  1. Apa quins súpers pastissos!! el tall del pastís de fondant és espectacular i l'osset també!! el pastís de bolquers jo el vaig fer un cop i la veritat és que és un súper regal i molt molt útil!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Eva!! L'osset de fondant és pot millorar però els va agradar i el pastís de bolquers és una bona opció ja que segur que els serà d'alló més útil!

      Elimina