dijous, 24 d’octubre de 2013

ANGEL FOOD CAKE


Si si, encara respiro... després de 2,3... o no se quantes setmanes torno amb una recepta per llepar-se'n els dits!!!
Es tracta d'un pastís fet a base de clares d'ou, amb una textura moooltt esponjosa. És un pastís ideal per utilitzar les clares que ens sobren quan fem crema o qualsevol altre recepta on només utilitzem els rovells de l'ou.
Jo feia temps que tenia aquesta recepta ullada però fins ara no m'he decidit a preparar-la i us asseguro que amb l'èxit que va tenir no tardare massa a repetir-la.
I vosaltres, us animeu a fer-la?

INGREDIENTS
ü  9 clares d’ou
ü  169g de sucre extra fi
ü  ¼ de culleradeta de sal
ü  1 cullereta de crémor tartar
ü  1 cullereta d’essència de vainilla
ü  124g de farina
ü  96g de sucre extra fi

Per decorar:
ü  200ml de nata
ü  1 cullerada de sucre

Començarem per preescalfar el forn a 180ºC i untar el motlle amb mantega  per tal d’evitar que s’enganxi la massa del pastís.
Seguirem per muntar les clares. Un cop estiguin espumoses hi afegim la sal, el crémor tartar la vainilla i els 169g de sucre. Seguirem muntant les clares fins que estiguin ben muntades formant pics durs.
Arribats en aquest punt hi afegim la farina i els 96g de sucre que restaven (previament tamissats). Per afagir la farina i el sucre ho farem amb l’ajuda d’una espátula realitzant moviments suaus per no “espatllar” la consistencia de les clares.

Un cop tenim la massa prparada l’aboquem dins el motlle  vigilant de que no es formin bosses d’aire, igualem la superficie i ja està llest per anar al forn.
Ho courem durant 35 minuts o fins que veiem que els pastís ha pujat i te un color caurat i sigui esponjós al tacte.

Un cop cuit, el traiem del forn i el posem boca avall (sense treure’l del motlle) fins que s’hagi refredat completament.

Un cop fred el desmotllem, i podem decorar-lo amb nata muntada.


Què us sembla? És o no és menjar dels angels? Bon profit!!

10 comentaris:

  1. L'he vist moltes vegades aquest angel food i no m'he animat mai a fer-lo, i mira que fa una pintassa!! estic segura que està boníssim!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Eva jo també vaig estar molt temps pensant si fer o no fer la recepta i t'animo a que la provis t'encantarà!!

      Elimina
  2. Despres d'estar temps sense publicar has triat molt bé! Jo també tinc ganes de fer-lo! Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Marta, m'alegro de que t'agradi!!

      Elimina
  3. Quina pinta més deliciosa...el provo segur! Una abraçada!

    ResponElimina
  4. Hola Mònica!! Si el proves ja ens diràs que et sembla. Ptons.

    ResponElimina
  5. Ho és, Sílvia!! Menjar dels àngels! Amb tantes clares d'ou ha de ser esponjós per força! I aromàtic, amb la vainilla. Queda apuntat a la llista de pendents! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant que ho és Marina, m'alegro de que t'agradi! Una abraçada

      Elimina
  6. Ooooh m'encanta! També el faig de tant en tant, la molla és espectacular!
    Pebre i xocolata

    ResponElimina
    Respostes
    1. Oi que si?¿ Tan esponjós... passa suclant!!! jejeje

      Elimina