dijous, 7 de novembre de 2013

CUP CAKES DE VAINILLA I MERENGA SUÍS: CUPCAKES HALLOWEEN

Avui fa just una setmana de la Castanyada i també d'una altre festa que està guanyant tarreny: Halloween. Diuen que és la nit més terrorifica de l'any però es veu que a la gent li agrada això de passar por. Jo personalment ho passo fatal veient pel·licules de terror o anant a passatges de terror, de manera que a casa el Halloween va ser d'allò més dolç amb aquests cupcakes de vainilla i merenga.
Espero que hagiu passat un bon Halloween! Ja ja ja ( riure malefic) fins la propera!!


INGREDIENTS
Per les magdalenes:
ü  115g de mantega
ü  220g de sucre
ü  3 ous
ü  200g de farina
ü  1culleradeta i ½ de llevat
ü  120ml de llet
ü  1 culleradeta d’essència de vainilla

Per la cobertura:
ü  250g de sucre
ü  3 clares d’ou
ü  300g de mantega

Per la decoració:
ü  Figures de Halloween (carbasses, ulls, barret de bruixa) de fondant

Començarem preparant les magdalenes. La primera feina és preescalfar el forn a uns 180ºC, i preparar la safata amb les càpsules pels cupcakes.
Tamissem la farina i el llevat i reservem.
Seguim barrejant el sucre i la mantega a punt de pomada. Seguidament hi afegirem els ous un a un.
Un cop tenim els ous ben integrats a la barreja hi afegim la farina en  vegades, alternant amb la llet i la vainilla.
Un cop tenim la massa preparada la dividim en les càpsules que tenim. Recordeu que no hem d’omplir les capsules més de2 /3 parts!!
Les posem al forn durant 20-25 minuts.
Un cop cuites les deixem refredar sobre una reixa.

Per preparar el merenga suís començem per escalfar les clares amb el scure. En aquest pas cal barrejar sovint per evitar que les clares cuallin. Ho escalfarem fins que el sucre s’hagi dissolt totalment.
Un cop tenim el sucre dissolt ho passem  cap al bol de la batedora i començem a muntar les clares. Hem de tenir paciencia ja que al estar una mica calentes costarà que es montin.
Un cop tenim les clares a punt de neu hem de comprobar la temperatura d’aquestes. Cal que estiguin a una temperatura ambient (més o menys) ja que si están massa calentes al afegir la mantega aquesta es desfarà.
Un cop tenim les clares a la temperatura necessària cambiem el batedor de la batedora per la pala, i afegim la mantega.
Un cop la mescla és homogènia ja tenim el merenge preparat.

Ara a decorar! Les carbasses i els barrets de bruixa els he fet amb fondant, mentre que la momia està feta amb la cobertura i l’ajuda d’una boquilla en forma de cinta.


Bon Halloween!!

2 comentaris:

  1. Semblen terroríficament deliciosos!!! Molt i molt xulos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho estaven de deliciosos. Jo era una mica reàcia al merenga però hem va agradar. S'han de provar coses noves oi?

      Elimina