diumenge, 27 de gener del 2013

COCA D'ANÍS




INGREDIENTS:
ü  500g de farina
ü  10g de sal
ü  10g de llevat premsat
ü  280g d’aigua
ü  25g d’oli d’oliva
ü  Oli per pintar la coca
ü  Sucre
ü  Anís
ü  Pinyons o ametlla

Començem per separar una mica d’aigua i l’escalfem una miqueta. Dins aquesta hi dissolem el llevat premsat.

Dins l’amassadora hi posem la farina, la sal, l’oli i l’aigua amb el llevat dissolt, i començem a amassar. Afegirem l’aigua de mica en mica, és a dir posem aigua i quan aquesta està absorbida n’afegim una miqueta més. Seguirem repetint aquest procediment fins que la farina s’hagi convertit en una massa. Seguirem amassant durant uns 10-12 minuts.
Deixem reposar la massa dins un bol tapada amb un drap en un lloc sense corrents d’aire fins que hagi doblat el volum.

Un cop la massa ha llevat la dividim en tantes parts com coques volguem fer. Cada una de les parts que hem obtingut els donarem una forma de braç. Deixarem que llevin un altre vegada fins que hagin doblat el volum.

Quan ja han doblat el volum, sobre una safata de forn amb paper sulfuritzat  estirem la massa amb les mans fins que tingui la forma i el gruix desitjat.
Arribat aquest punt pintem la superficie de la coca ambo li d’oliva per tal de que la crosta que es formi sigui fina i tova.

Si el que volem és que la coca sigui més esponjosa ara la podem deixar de 30 a 45 minuts més llevant. Si no la volem tan esponjosa continuem posan-t’hi els pinyons (jo com que no en tenia he posant crocant d’ametlla) i el sucre.

Posarem a coure la coca al forn ja escalfat durant 10-12 minuts a 250ºC.
Un cop la coca surt de forn hi tirem un raig d’anís.
Un cop nem a menjar la coca si volem podem tornar a tirar una miqueta d’anís. Pelmeu gust millor no afegir el segon raig d’anís ja que quan posem el primer raig d’anís com que la coca està calenta podrem observar que al tirar l’anís una part d’aquest (l’alcohol) s’evapora i només queda el gust. Si afegim un segon rajolí quan la coca ja s’ha refredat l’alcohol no s’evapora i la podem trovar una mica forta de gust. Però com ja he dit això va a gustos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada