dimecres, 27 de març del 2013

PASTÍS MASSINI

Que us sembla aquest pastís? És un clàssic però està boníssim!!! El vaig preparar pel meu pare pel dia del pare, ja que aquest és un dels seus preferits. No en van quedar ni les engrunes!!!

INGREDIENTS
Pel pa de pessic:
ü  6 ous
ü  200g de farina
ü  200g de sucre

Pel farcit:
ü  1l de nata per muntar
ü  100g de sucre
ü  180g de xocolata fondant (nestle postres)

Per la gemma:
ü  3 ous
ü  100g de sucre
ü  Sucre per cremar (al gust)

Començarem per prepara el pa de pessic. Per fer-ho separem els rovells de les clares. Seguirem per batre els rovells amb el sucre fins que aquests hagin doblat el volum. En un altre bol muntem les clares a punt de neu. Un cop muntades les afegim amb molta suavitat a la mescla anterior. Ara tamissem la farina, un cop ben tamissada i sense grumolls l’incorpore a la mescla anterior amb moviments suaus.
Un cop hem obtingut una mescla homogènia ho aboquem dins un moltlle i ho posem al forn (preescalfat a 180ºC) durant 35 minuts.
Passat aquest temps el traiem del forn i el deixem refredar.
Un cop el pa de pessic està totalment fre el podem tallar. Només en necessitem dos discs prims (1cm de gruix com a molt). Amb tot el pa de pessic que sobra jo l’he congelat per un dia utilizar-lo per fer cakepops.
Per tal de que el pstís sigui més esponjos amb l’ajuda d’un ganivet  li treurem tota la “crosta” del voltant.

Ara prepararem la trufa. Primer de tot cal fondrre la xocolata. Podem fer-ho al microones o al bany maria. Jo prefereixo el bany maria ja que amb el microones cal estar molt a la güait per tal de que la xocolata no es cremi.
Ara posem 500ml de nata per muntar en un bol i hi afegim la xocolata fosa i començem a muntar-ho. Un cop ha muntat ja tenim la trufa a punt.

Seguidament muntarem la resta de la nata amb el sucre. Un cop muntada la reservem.

Ara només queda preparar la gemma. Per fer-la en un cassó al foc hi posem els ous (sencers) i el sucre. Ho tindrem al foc i no deixarem de remenar fins que adquireixi una consistencia semblant a la crema.

Ara començarem a muntar el pastís. El primer que farem és posar un dels discs de pa de pessic al fons. Sobre d’aquest hi col·locarem la trufa. Sobre d’aquesta hi escamparem la nata.
Per tapar el pastís hi col·locarem el disc de pa de pessic que ens queda i sobre d’aquest la gemma.
L’últim pas a seguir és espolvorejar una mica de sucre sobre la gemma i cremar-lo amb l’ajuda d’una pala de cremar o un soplet de cuina.

Per decorar podem posar-li unes maduixes, virutes de xocolata, etc.


4 comentaris:

  1. Renoi, t'ha quedat molt bé, i s'aguanten molt bé les capes (jo l'he fet alguna vegada, i l'he posat una estona a congelar), però veig que tu ets tota una artista! Una abraçada

    ResponElimina
  2. Gràcies Mònica, la veritat és que tant la nata com la trufa hem van quedar molt ben muntades i no vaig tenir la necessitat de posar-ho al congelador, deu ser la sort del principiant! jejeje
    una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per cert, t'he nominat, o no se ben bé com es diu, en el premi best blog, espero que t'agradi!
      http://galetesimescosesdolces.blogspot.com.es/2013/03/premi-best-blog.html
      Mònica

      Elimina
  3. Wowww!!! CArai i tant que m'agrada!!! No sabia de l'existència d'aquests premis, ara investigaré. Moltisssimes gràcies!!

    ResponElimina