dimarts, 23 d’abril del 2013

CUPCAKES DE MADUIXA: CUPCAKES DE SANT JORDI



Avui és Sant Jordi, segur que tothom n'està assabentat ja que si sortiu al carrer només fareu que trobar parades de roses i llibres. És un dia que tot i que no és festiu ho sembla i per celebrar-ho he preparat aquests cupcakes de maduixa.
L'idea era amb la cobertura fer una rosa amb els colors de la senyera. El colors van sortir bé però la consistència de la cobertura no, i ara sabreu perquè.
 Primer vaig seguir la recepta pas a pas i va quedar una textura perfecte, la vaig tastar i per meu gust era una mica massa dolça, així que hi vaig afegir més mantega i més formatge i la consistència va quedar massa líquida. Així que seguiu la recepta que us sortirà perfecte!!!
Per cer, felicitats a tots els Jordis i Jordines!!!


INGREDIENTS

Per les magdalenes:
ü  120g de mantega sense sal
ü  180g de sucre
ü  2 ous
ü  230g de farina
ü  2 culleretes de llevat
ü  120 ml de llet semidesnatada
ü  1 culleradeta d’essència de vainilla
ü  200g de maduixes

Per a la cobertura:
ü  60g de mantega
ü  60g de formatge d’untar
ü  50g de maduixes
ü  350g de sucre glaç
ü  Colorant en gel (vermell i groc)

Preescalfem el forn a 180ºC, i peparem la safata amb les càpsules pels cupcakes.
Triturem les maduixes i ho reservem.
En un bol tamisem la farina, el llevat  i també ho reservem.
Batim la mantega amb el sucre fins que la barreja s’aclareixi, llavors afegim els ou un a un fins que estiguin totalment incorporats.
Afegirem la meitat de la farina i seguim batent a velocitat baixa, fins que s’hagi incorporat. Seguidament afegim la llet i la vainilla, tornem a batir i hi afegim la resta de farina.
Quan tinguem una massa homogènia hi afegim les maduixes triturades.
Repartirem aquesta massa en les càpsules omplint fins a 2/3 parts. Per tal de que totes les càpsules tinguin la mateixa quantitat de massa jo utilitzo les culleres de fer boles de gelat. Amb una cullerada d’aquestes la capsula que plena fins a les seves 2/3 parts.
Ho deixem coure al forn durant 22-25 minuts. Un cop cuits els deixem refredar sobre una reixa.

Per preparar la cobertura, primer de tot cal triturar les maduixes i tamissar el sucre. El següent pas és posar tots els ingredients a la batidor i batre  fins obtenir una crema. Si veieu que la crema és massa líquida podem afegir més sucre per tal que tingui la consistència desitjada.

Un cop tenim la cobertura la dividim en dos part iguals. Una part de la massa la tenyim amb colorant groc. L’altre part la tenyim amb colorant vermell.
Omplim una mànega pastissera d’un sol us amb la cobertura de color groc i omplim una altre mànega amb la cobertura vermella.
El següent pas és preparar una tercera mànega amb una “boquilla” en forma d’estrella (jo utilitzo la 1M de wilton). Dins aquesta mànega hi posem les dues anteriors a les quals hem tallat la punta inferior.

Ara ja ho tenim tot apunt per decorar els cupcakes. Amb la mànega bi-color farem la forma d’una rosa. I ja els tenim apunt.

                                                         BONA DIADA DE SANT JORDI!!

BONA DIADA DE SANT JORDI!!

7 comentaris:

  1. Qué vistosos! M'agraden molt!!! Els cupcakes en realitat serveixen per celebrar-ho tot!!! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estic totalment dacord amb tu Mònica!! Són com pastissos petitons, diem que són uns pastissos estil cassual... Elegants però per al dia a dia... jejeje
      Petons

      Elimina
  2. Respostes
    1. Moltes gràcies!! Tot i que aquesta vegada... no estic massa contenta amb el resultat, peròd e gust buníssims!!

      Elimina
  3. Molt bonics!!!
    Sílvia, acabo d'afegir el teu bloc a la meva llista de blocs! I GRÀCIES per seguir-me: la meva primera seguidora!!!!!!! Quina il·lusió ;D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Carai,la primera seguidora!!! Ja veuras que cada vegada en tindras més, perquè amb les receptes que fas... nyam nyam!!
      Una abraçada

      Elimina
  4. Ohh! Uns cupcakes per preciosos per un dia molt especial! M'encanta el que fas, així que ja tens una seguidora més!

    Molts petonets de Lo Cupcake!

    ResponElimina