dijous, 9 de maig del 2013

GALETES DE CANYELLA: "PASTISSETS DE GALETA"



Per a la majoria de vosaltres avui ha estat un dijous com qualsevol altre, però a casa no. Avui el petit de casa ha fet 2 anys!!! Uff , com passa el temps.... El cap de setmana ho celebrarem amb la família, però hem feia molta il·lusió fer-li alguna coseta avui per poder bufar l'espelma. Així que aquí ho teniu: uns pastissets fets amb galetes. Tot i ser fets amb presses han quedat bastant vistosos. Us espero a la pròxima publicació amb tot el que he preparat per aquesta ocasió especial.

FELICITATS ELOI!!!!
INGREDIENTS
Per les galetes:
ü  250g de mantega
ü  265g de sucre (millor si és sucre glaç)
ü  2 ous
ü  600g de farina
ü  2 cullerades de canyella en pols

Per  a la glassa:
ü  2 clares d’ou
ü  500g de sucre glaç
ü  Colorants en gel

Començem preparant la massa de les galetes. Tamissem la farina i la canyella. En un bol començem a batre la mantega amb el sucre. Seguidament hi afegim els ous un a un. Un cop els ous están totalment integrats hi anem afegint la farina poc a poc.

Un cop tenim la massa preparada l’estirem amb l’ajuda d’un corró, i la tallem amb la forma desitjada (en aquest cas en cercles, concretament en 2 mides diferents).
Un cop tenim les galetes talladles les deixem a la nevera durant 2 hores per tal de que al coure-les no perdin la forma.
Passat aquest temps les coem al forn a 180ºC durant 12 minuts.

Ara és el momento de preparar la glassa. Dins la batidora hi posem les clares i el sucre i començem a batir fins aconseguir una textura igual a la pasta de dents, aquesta és la galssa reial (la que utilitzem per perfilar). En separarem una miqueta i a la resta hi afegim una miqueta d’aigua per tal de que no sigui tan dens (aquesta glassa l’utilitzarem per omplir).

Aquest és el moment de muntar les galetes. Amb una gota de glassa densa unirem les galetes de 2 en 2, és a dir unirem les galetes grans amb galetes grans i les galetes petites amb les petites.
Un cop tenim les galetes aparellades perfilem la part superior amb la glassa densa. Un cop están totes perfilades amb la glassa més líquida omplim tot l’interior del perfilat. Un cop están totes les galetes plenes les deixem secar durant unes hores.
Un cop están totalment seques amb una gota de la glassa densa unim les galetes petines sobre les galetes grans.

Ara ja les podem decorar. Amb la glassa densa que ens ha sobrat la tenyim amb una gota de colorant en gel de color blau. Amb aquesta glassa farem uns puntets al voltant dels nostres pastissets de galeta.

I ara... a disfrutar-les!!

El protagonista del dia, l'Eloi!!
Els dos germanets bufant l'espelma.

8 comentaris:

  1. Són una passada! Jo les vaig veure per primera vegada al bloc o al llibre (ara no ho recordo) de la Patricia Arribálzaga, la gurú dels cupcakes i les galetes decorades de Sitges, i aquestes teves no tenen res a envejar a les seves!

    ResponElimina
  2. Ah!!! I el més important...FELICITATS AL PEQUE!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Mònica!! Els hi han agradat molt, tot i que això de les galetes decorades hem queda una mica gran. Prometo practicar més i millorar-les!!

      Elimina
  3. Felicitats!! al meu bloc tens un detall

    ResponElimina
  4. Moltes felicitats Eloi !!! Aquesta tarda et faré un petonàs :-)
    Sílvia t'han quedat molt ben decorades i a més bonissimes. Fins ara

    ResponElimina
  5. Hola guapa t'he nominat als premis Liebster award.

    Ara veig que ja t'havien nominat ;-)

    http://hortpollet.blogspot.com.es/2013/05/premi-damics-blocaires.html

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per nominar-me!!! Si que m'havien nomitat, però tot i així m'ha fet molta il·lusió!!

      Elimina