dissabte, 22 de juny de 2013

PASTÍS DE COOKIES & CREAM

Hola de nou!!! avui us porto una recepta que vaig preparar ja fa uns dies. El passat 9 de juny va ser l'aniversari del meu pare i com que és molt llaminer vaig preparar-li aquest pastís. És un pastís de cookies però fet sense cookies. La recepta és de l'Alma Obregón del programa CupcakeManiacs del canal Divinity. A mi personalment les receptes amb merengue mai m'han agradat però aquesta.. no sé, la vaig veure i van venir-me ganes de provar-la i hem va agradar!!
Així que us deixo amb el pastís de Cookies & Cream d'aniversari!

Felicitats PAPA!!!


INGREDIENTS
Pel pa de pessic:
ü  200g de mantega
ü  200g de sucre morè
ü  200g de farina
ü  2 culleradetes d’essència de vainilla
ü  Gotes de xocolata

Pel farcit:
ü  200g de sucre morè
ü  125ml de llet
ü  90g de farina
ü  125g de mantega
ü  2 cullerades de gotes de xocolata
ü  1 culleradeta d’essència de vainilla

Per la cobertura:
ü  4 clares d’ou
ü  225g de sucre morè
ü  350g de mantega
ü  2 culleradetes d’essència de vainilla

Començem per preparar els pans de pessic. Barrejem la mantega amb el sucre morè. Un cop ben barrejat hi afegim els ous un a un. Seguidament hi afegim la farina i el llevat, prèviament tamisats, amb moviments suaus.
Un cop tenim una massa homogènia hi afegim l’essència de vainilla i per últim les gotes de xocolata. Per evitar que les gotes de xocolata quedin al fons del pa de pessic les podem passar per farina.
Un cop tenim la massa preparada la repartim en 3 motlles d’uns 15 cm prèviament untats amb mantega.
Ho courem al forn (prèviament escalfat) a 180ºC durant 25 minuts.
El més habitual és que el pa de pessic al coure’l creixi més de la part del mig, si volem que ens quedin més anivellats el que podem fer és: un cop omplim els motlles repartir la massa de manera que en quedi més als voltants que a la part central.
Un cop cuits els deixem refredar uns minuts dins el motlle, i seguidament els deixarem acabar de refredar sobre una reixa.

El següent pas és preparar la crema del farcit. En un cassó escalfem la llet amb el sucre fins que aquest s’hagi dissolt totalment. Per saber si el sucre està totalment dissolt el que podem fer és amb els dits (sempre nets eh!!) tocar la crema, si notem els granets del sucre encara no està dissolt, en cas de no notar-los ja està totalment dissolt.
Seguidament afegirem la farina sense deixar de remenar per evitar grumolls. Per acabar afegim la mantega la vainilla i les gotes de xocolata.
Deixem refredar la crema fins que agafi consistència.

La cobertura del pastís, en aquesta ocasió és de merengue suís.
Per prepara-lo en un cassó barrejem les clares i el sucre i ho escalfem al bany maria fins que el sucre s’hagi dissolt del tot. Seguidament muntem la clares a munt de neu. Un cop muntades hi afegim la mantega i per acabar la vainilla.
Començem amb una base de pa de pessic al damunt de la cual hi posem una capa de la crema de farcit. Repetim aquest procediment amb els altres pisos del pastís sempre acabant el pis superior amb el pa de pessic.
Ara cal cobrir tot el pastís amb una capa del merengue que hem preparat i ho deixem a la nevera.
Passat un temps el traiem de la nevera i si cal tornem a repetir l’operació anterior.
Un cop tenim el pastís cobert procedirem a decorar-lo.
Omplirem una mànega pastissera amb una boquilla rodona (grossa) amb el merengue.
Començarem pels laterals. Farem uns punts en vertical (3-4 depenent de l’altura del nostre pastís), un cop tenim els punts fets amb l’ajuda d’una espàtula neta els estirem. Repetirem aquesta tècnica fins cobrir tot el lateral del pastís.
Per la part superior utilitzarem la mateixa tècnica però en lloc de fer-ho de tres en tres i en l´ínia recta ho farem d’un a un i en forma d’espiral. En el centre del pastís farem un punt i l’aplanarem, girem una mica el pastís i repetim l’operació fins cobrir tota la part superior.

Ja tenim el pastís decorat amb el merengue en forma d’escates.

4 comentaris:

  1. wow!!!! t'ha quedat sensacional!!!
    Quan el vaig veure al programa ja em va fer bona pinta però ara veig que encara és més espectacular. Quina feinada, però paga la pena.
    Felicitats a tu pel pastís i al Santi per l'aniversari.
    Un petonàs

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Carme!! Feinada... si una mica però val la pena quan veus el resultat!
      Una abraçada!

      Elimina
  2. Qué xulíssim! I tant que paga la pena...és espectacular!

    ResponElimina
  3. Gràcies Mònica!! És una decoració "senzilla" però trobo que fa patxoca.

    ResponElimina