dijous, 19 de desembre de 2013

PASTÍS DE XOCOLATA I TURRÓ


 
Aques és un pastís ideal per aquestes festes que s'acosten ja que porta un ingredient estrella d'aquesta època: el TURRÓ, i la xocolata que no pot faltar mai.

BON NADAL A TOTHOM!!

INGREDIENTS

Per la base:
ü  3 ous
ü  Farina (el mateix pes que facin els ous)
ü  Sucre (el mateix pes que facin els ous)
ü  Mantega (el mateix pes que facin els ous)
ü  Xocolata (el mateix pes que facin els ous)
ü  1 sobre de llevat

Per la crema de turró:
ü  250g (aprox) de turró de xixona
ü  250 ml de llet
ü  25g de sucre
ü  2 rovells d’ou

Ganache de xocolata:
ü  250g de sucre glaç
ü  250g de mantega
ü  175g de xocolata

Per decorar:
ü  Fondant de color rosa i marró

Com sempre la primera feina és preprar el pa de pessic de xocolata. Tranquem les closques dels ous i els pesem. Els pes dels ous és el que ens indicarà el pes de la farina, el sucre la mantega i la xocolata. És a dir, si per exemple els tres ous (sense la closca) pesen 200g, necessitarem 200g de la resta del ingredients(200g de farina, 200g de sucre, etc).
Fonem la xocolata al bany maria i la reservem.
Seguidament batem els ous amb el sucre  i la mantega. Un cop ho tenim tot ben barrejat hi afegim la xocolata fosa.
Un cop la xocolata està totalment integrada hi afegim la farina i el llevat (previament tamissats) amb suavitat.
Quan tenim la massa homogènia l’aboquem dins el motlle prèviament engrassat i ho coem al forn durant 30-40 minuts a 170º.
Un cop cuit deixem refredar sobre una reixa.

Ara prepararem la crema de turró.
En un cassó batem els rovells d’ou i hi afegim la llet i el sucre. Portem la barreja a ebullició i hi afegim el turró a trossets. Deixarem la crema al foc fins que el turró s’hagi desfet. Un cop s’ha dissolt el turró, retirem del foc i deixarem la crema a la nevera tapada en film per tal de que es refredi completament.

Per preparar el ganache fondrem la xocolata i la reservem.
En un bol barrejem la mantega amb el sucre. Un cop ho tenim ben barrejat hi afegim la xocolata fosa i seguim remenant per tal d’integrar totalment la xocolata.


Per muntar el pastís el tallarem en 3 discs. Si volem que obtenit un pastís més “tovet” en aquest momento podem eliminar la crosteta que es forma al voltalt del pa de pessic.
Entre capa i capa de pa de pessic hi escamparem una bona capa de la crema de turró. Per acabar cobrirem el pastís amb el ganache de xocolata que hem preparat.


Per la decoració jo he fet unes flors amb fondant de color rosa i marró, però podeu fer la decoració que més us agradi, aixó depen de la vosta imaginació.

8 comentaris:

  1. Quina pinta Sílvia!!! Aquesta crema de torró que porta ha de ser deliciosa!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que ho estava Mònica, no pensava que tingués tan èxit!

      Elimina
  2. T'ha quedat espectacular, i ha d'estar deliciós. Una abraçada Silvia.

    ResponElimina
  3. T'ha quedat preciós, Sílvia! Millor que algun dels professionals! I deu ser deliciós, amb la combinació que has fet. petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si Marina, la veritat hem feia por que la combinació de turró que és molt dolç amb la xocolata que també ho és fos... massa empalagós, però no va agradar molt.

      Elimina
  4. Sílvia, t'acabo de trobar i ja m'encanta aquest pastís!! Uau, quina pinta! Petons! Sóc la cinta, del trossets de cuina.

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'alegro de que t'agradi Cinta, ara vaig a donar una volta pel teu blog. Fins aviat.

      Elimina