dilluns, 19 de novembre del 2012

PASTIS DE XOCOLATA, FORMATGE I LA CASA DE MICKEY MOUSE





El dimecres passat va ser l'aniversari d'un dels meus tresors més grans que tinc. El cap de setmana ho vam celebrar amb la família amb un berenar. La Carme del blog All i julivert es va oferir per portar uns mini cupcakes de xocolata blanca que estàven boníssims!!! i jo vaig fer aquest pastís decorat amb la casa d'en Mickey Mouse! Espero que us agradi tant com als meus nens!! 




INGREDIENTS:

Pel pa de pessic:
ü  350 ml de buttermilk  o bé 350ml de llet + 1 cullerada de suc de llimona)
ü  3 ous
ü  380g de farina
ü  400g de sucre
ü  175g de mantega
ü  1 cullerada de vainilla ensucrada
ü  3 cullerades de cacau en pols
ü  2 cullerades de vinagre blanc
ü  1 cullereta i ½  de bicarbonat
ü  1 cullereta i ½ de llevat
ü  1 cullereta de sal

Per la cobertura:
ü  200ml de nata
ü  250g de sucre glaç
ü  250g de formatge fresc (tipus philadelphia)
ü  8g de vainilla ensucrada
ü  50g de mantega

En un bol tamissar la farina, la sal, el llevat i el cacau.
Barrejem el sucre amb la mantega a punt de pomada. Seguidament afegirem els ous un a un i també la vainilla ensucrada. Quan tinguem un barreja homogènia podrem afegir  la barreja de farina  i cacau en diferents vegades alternant amb el buttermilk.

En un got o tassa barrejem el bicarbonat amb el vinagre i ho afegim rapidament a la barreja anterior. Continuem barrejat. Aboquem la barreja en un motlle i ho coem al forn a 180ºC (160ºC si el forn disposa de ventilador) durant 1 hora.
Passat aquest temps deixem refredar sobre una reixa.

La cobertura
Primer muntarem la nata i la reserverem.
Tamissem el sucre glaç i el barrejarem amb la mantega a punt de pomada. Afegirem la vainilla ensucrada i el formatge. Un cop tots els ingredients estiguin integrats afegirem la nata amb suavitat.

Un cop tinguem  el pa de pessic totalment fred el dividim en tres discs iguals. Entre capa i capa posarem un capa de la crema de formatge que hem preparat. Per acabar amb la mateixa crema cobrirem la part superior del pastis i els laterals.
Ara ja tenim el pastís preparat  per decorar-lo com més ens agradi.

dimarts, 6 de novembre del 2012

GALETES DE MANTEGA DECORADES AMB FONDANT



INGREDIENTS
ü  125g de mantega
ü  125g de sucre
ü  1 ouç
ü  1cullereta de vainilla ensucrada
ü  250g de farina
ü  Fondant de diferents colors
ü  Aigua
ü  Cola comestible

Tamissar la farina i reservar.
Barrejar la mantega i el sucre fins a tenir una barreja uniforme i cremosa. Afegirem l’ou i la vainilla i seguirem remenant.
Afegir una part de la farina i barrejar, quan estigui integrada afegir l’altre meitat. Quan tinguem una pasta homogènia l’embolcallarem amb paper film i la reserverem a la nevera durant ½ hora.
Passat aquest temps estirarem la massa sobre una taula previament enfarinada. Cal estirar la massa fins que aquesta sigui d’uns 4 mm d’espessor.
Amb un tallador de pastes de la forma i mida que volguem tallarem la pasta. Preescalfem el forn a 180ºC i  col·locarem les galetes una safata coberta amb paper de forn. Les courem durant 10-15 minuts.
Un cop cuites les galetes les deixarem refredar sobre una reixa.

Per decorar la galetes utilitzarem fondant de diferents colors. Podem comprar el fondant blanc i tenyir-lo del color que volguem o bé comprar-lo ja tenyit.
Treballar el fondant amb les mans fins que sigui moldejable. Estirar el fondant amb l’ajuda d’un corró fins que tingui un gruix d’uns 2-4 mm, si s’enganxa a la superficie de treball podem tirar-hi una mica de maicena.
Quan tenim el fondant estirat amb un tallador de galetes tallem la pasta. Farem el mateix amb els segells de les lletres.
Per unir les lletres de fondant amb la base de fondant utilitzarem un pinzell petit i aigua. Per enganxar la base de fondant a la galeta utilitzarem cola comestible.

diumenge, 4 de novembre del 2012

PASTÍS DE CREMA I GANATXE DE XOCOLATA BLANCA



INGREDIENTS:
Pel pa de pessic:
ü      200g de farina
ü      200g de sucre
ü      6 ous

Per el Ganatxe:
ü      400g de xocolata blanca
ü      200ml de nata

Per la crema:
ü      800ml de llet
ü      3 ous
ü      Una branca de canyella
ü      100g de maizena
ü      200 ml de nata
ü      180g de sucre
ü      16g de vainilla ensucrada

Pa de pessic: 
Separem les clares i els rovells. Batem els rovells amb el sucre fins que doblin el volum. A part batre les clares a punt de neu i barrejar-les suaument amb els rovells.
Seguidament incorporem la farina ja tamissada.
Aboquem la barreja dins un motlle untat amb mantega i ho coem al forn (preescalfat) durant 35 minuts a 180ºC.

Crema:
Separem un got de llet on hi dissoldrem la maizena. Un cop dissolta hi afagirem els ous.
Posem la resta de la llet en un cassó amb la nata, la branca de canyella, el sucre i la vainilla ensucrada i ho deixem fins que arrenqui el bull.
Quan comença a bullir retirem del foc, traiem la canyella i hi afegim la barreja de llet, ous i maizena. Ho tornem a posar al foc sense deixar de remenar fins que espesseeixi.

Ganatxe:
Posar la nata en un cassó fins que començi a arrencar el bull. Seguidament ho retirarem del foc i hi afegirem la xocolata a trossets. Remenarem fins que la xocolata estigui completamente desfeta. Reserverem a la nevera durant unes hores.
Passat aquest temps cal batre la barreja.

Per muntar el pastís cal dividir el pa de pessic en dos discs. Entre mig d’aquests hi posarem una capa de crema i ho taparem amb l’altre meitat del pa de pessic.
Cobrirem la superfícies i els laterals del pastís amb el ganatxe de xocolata.
Al damunt podem decorar al gust de cadascú, jo m’he decidit per fer unes roses amb fondant.

dimecres, 31 d’octubre del 2012

ENSAÏMADA DE MALLORCA






Ingredients (per una ensaïmada de mig kilo):
ü  3 ous
ü  Aigua
ü  Sucre
ü  Sucre glaç
ü  Farina de força
ü  25g deLlevat premsat
ü  Llard
ü  Oli d’oliva
ü  Cabell d’àngel

Necessitem tres bols de la mateixa mida.
En un dels bols hi posem els ous, el volum que ocupen aquests és el que ens marcara la quantitat de la resta dels ingredients (aigua i sucre). En un altre bol hi posem el mateix volum de sucre i a l’altre el mateix volum d’aigua tèbia.

Batem els ous. Desfem el llevat amb l’aigua tèbia i ho afegim als ous batuts.
De mica en mica anem afegint la farina, vigilant de que no ens quedin grumolls. Quan la pasta deixa de ser líquida hi afegim el sucre i continuem afegint farina fins que sigui una massa tova i moldejable.
Seguidament deixarem la massa en un recipient untat amb oli d’oliva i tapada amb un drap de cuita per tal de que llevi.  El millor lloc perquè llevi és dins el forn (apagat). Deixarem que llevi fins a triplicar el seu volum (unes 12 hores, a l’estiu unes 3-4hores).

Quan ja ha llevat dividim la massa en dos. Untem una taula ambo li d’oliva per estirar la massa sense que aquesta quedi enganxada a la taula. Cal estirar bé la massa fins que quedi practicament transparent (si la massa es foreda no passa res).
Un cop tenim la massa ben estirada la cobrim amb llard i hi tirem sucre i també hi posem el cabell d’àngel. Seguidament començarem ha enrrotllar la pasta formant un cuc.
Repetirem aquest procés amb l’altre meitat de la massa.

Quan ja tinguem els dos cucs fets els trençarem entre ells i el posarem sobre una safata de forn untada amb oli o bé mantega. A la safada els posarem donant-los la forma d’ensaïmada, és a dir donant-li voltes com si fos un cargol. Cal tenir en compte de deixar espai entre les voltes ja que ha de tornar a llevar.
Tornarem a deixar que llevi fins que tripliqui el volum (unes 3 hores a l’estiu i unes 8-9 hores a l’hivern). Un cop a llevat ja la podem coure.
Cal preescalfar el forn a 200ºC. La courem durant uns 10-12 minuts. Per saber si està cuita podem punxar amb un escuradents i si aquest surt net ja està cuita. Millor colocar la safata a l’estant més baix del forn.
Un cop l’ensaïmada s’ha refredat una mica podem posar el sucre glaç pel damunt.

dimarts, 30 d’octubre del 2012

ALFAJORES


Ingredients (per 30 alfajors aprox):

Per a la massa:
ü 200g de Farina
ü  200g de Mantega a punt de pomada
ü  150g de Sucre
ü  300g de Maizena
ü  3 rovells d’ou
ü  ½ culleradeta de Bicarbonat
ü  2 culleradetes de Llevat
ü  1 cullerada de conyac
ü  1 culleradeta de ralladures de llimona
ü  1 culleradeta d’essència de vainilla

Per al farcit:
ü  Almívar de llet (dulce de leche)
ü  Coco ratllat

LA MASSA
Començarem tamisant la farina, la maizena, el llevat, el bicarbonat i ho reservem.
En un bol barrejarem la mantega a punt de pomada i el sucre. Un com estigui ben barrejat afegirem els rovells d’un en un. Quan aquests estiguin ben integrats a la barreja hi afegirem el conyac, l’essència de vainilla i la ralladura de llimona.
Seguidament hi anirem afegint els ingredients secs que hem tamisat anteriorment. Hem de seguir barrejant fins aconseguir una massa homogènia. Reservem la massa a la nevera durant ½ hora.
A continuació, sobre la taula enfarinada estirem la massa amb l’ajuda d’un corró fins que aquesta tingui un gruix d’uns 5 mm. Amb l’ajuda d’un tallador tallarem la massa. La posem sobre una safata coberta amb paper de forn, hem de vigilar que hi hagi prou espai per tal de que al coure la massa no es toquin i per tant no quedin enganxats uns amb els altres.

Amb el forn preescalfat a 180ºC coure la massa durant uns 10-15 minuts. Hem de tenir en compte que no han de quedar torrats sinó ben al contrari més aviat blanquets. Un cop cuits els deixarem refredar sobre una reixa.

EL FARCIT
Podem comprar l’almívar de llet ja preparat però també el podem fer a casa.
Jo m’he decidit per fer-lo a casa. Només cal que posem un pot de llet condensada (cal que el pot estigui tancat) dins una olla i ho deixem que bulli durant 2 hores, i ja tenim l’almívar fet.

MUNTATGE
Agafem una part de l’alfajor i l’untem amb l’almívar i  posem l’altre part al damunt.
Amb el mateix almívar untem el voltant de l’alfajor i seguidament el fem rodar per sobre el coco ratllat.