diumenge, 4 de novembre del 2012

PASTÍS DE CREMA I GANATXE DE XOCOLATA BLANCA



INGREDIENTS:
Pel pa de pessic:
ü      200g de farina
ü      200g de sucre
ü      6 ous

Per el Ganatxe:
ü      400g de xocolata blanca
ü      200ml de nata

Per la crema:
ü      800ml de llet
ü      3 ous
ü      Una branca de canyella
ü      100g de maizena
ü      200 ml de nata
ü      180g de sucre
ü      16g de vainilla ensucrada

Pa de pessic: 
Separem les clares i els rovells. Batem els rovells amb el sucre fins que doblin el volum. A part batre les clares a punt de neu i barrejar-les suaument amb els rovells.
Seguidament incorporem la farina ja tamissada.
Aboquem la barreja dins un motlle untat amb mantega i ho coem al forn (preescalfat) durant 35 minuts a 180ºC.

Crema:
Separem un got de llet on hi dissoldrem la maizena. Un cop dissolta hi afagirem els ous.
Posem la resta de la llet en un cassó amb la nata, la branca de canyella, el sucre i la vainilla ensucrada i ho deixem fins que arrenqui el bull.
Quan comença a bullir retirem del foc, traiem la canyella i hi afegim la barreja de llet, ous i maizena. Ho tornem a posar al foc sense deixar de remenar fins que espesseeixi.

Ganatxe:
Posar la nata en un cassó fins que començi a arrencar el bull. Seguidament ho retirarem del foc i hi afegirem la xocolata a trossets. Remenarem fins que la xocolata estigui completamente desfeta. Reserverem a la nevera durant unes hores.
Passat aquest temps cal batre la barreja.

Per muntar el pastís cal dividir el pa de pessic en dos discs. Entre mig d’aquests hi posarem una capa de crema i ho taparem amb l’altre meitat del pa de pessic.
Cobrirem la superfícies i els laterals del pastís amb el ganatxe de xocolata.
Al damunt podem decorar al gust de cadascú, jo m’he decidit per fer unes roses amb fondant.

2 comentaris:

  1. Uhmmm... estava molt bo!!! ben aviat segur que en podré tastar algun altre, ji, ji, ji...

    ResponElimina
  2. I tan aviat en podras tastar un altre... Avera que sortirà...

    ResponElimina