dijous, 29 de novembre de 2012

TIRAMISÚ

Avui us porto la recepta d'un pastís molt bo, ràpid i fàcil de fer. Espero que us agradi tant com als de casa.


INGREDIENTS
ü  500g de mascarpone
ü  4 ous
ü  Melindros
ü  Café
ü  1 cullereta de vainilla ensucrada
ü  6 cullerades de sucre
ü  Cacau en pols

Començem separant els  rovells de les clares i muntem les clares a punt de neu.
En un bol barrejem el mascarpone, el sucre la vainilla i els rovells d’ou. Un cop tenim la barreja feta hi afegim les clares muntades, amb suavitat i reservem.

Preparem el café, no cal que sigui un café intens i cremós, ens val el tipus melita (més aigualit). Ara només cal sucar els melindros en el café i seguidament col·locar-los en fila sobre la safata que volguem presentar el pastís (jo acostumo a fer 3 pisos formats per dos files de 9 melindros cada una). Cal tenir en compte que si deixem els melindros massa estona submergits en el café es trencaran i no els podrem utilizar. També és bo saber que si el café és calent els melindros l’absorveisen més.

Un cop tenim fet el pis dels melindros, pel damunt hi escampem una capa de la barreja anterior.
Seguidament fem una altre capa de melindros i una altre de crema, i així successivament fins el pis on volguem. Cal tenir en compte que la última capa (la superior ha de ser de la crema de mascarpone).

Quan tenim totes les capes fetes pel damunt podem espolvorejar cacau en pols per decorar.

1 comentari:

  1. Aquest és el meu predilecte!!! m'encanta!!! gràcies a la teva recepta: allà on va triomfa ;-)

    ResponElimina