dimarts, 25 de desembre del 2012

TRONC DE NADAL

Aquestes són les postres que he fet pel sopar de la nit de Nadal. Els petits han fet cagar el Tió i després hem fet un bon sopar per celebrar l'arribada del Nadal, i de postres no podia faltar les típiques postres El TRONC DE NADAL.
 BON NADAL a tothom


INGREDIENTSPel pa de pessic:
ü  6 ous
ü  150g de sucre
ü  150g de farina
ü  Un pols de sal
ü  Una cullerada d’essència de vainilla

Pel farcit:
ü  600g de nata
ü  100g de sucre

Per l’almíbar:
ü  100g de melmelada
ü  4 cullerades d’aigua

Per la cobertura:
ü  200g de mantega
ü  4 cullerades de coca-cola
ü  4 cullerades de cacau en pols
ü  400g de sucre glaç

Començarem per prepara el pa de pessic. Primer de tot batem el ous amb el sucre i l’essència de vainilla fins que blanquegin. Seguidament hi afegirem la sal. Per acabar afegirem la farina tamissada amb moviments suaus.
En una safata de forn hi col·lo.quem un paper de forn. Al damunt hi abocarem la massa del pa de pessic. A de ser una massa fina d’entre 1 i 1,5cm de greuix. Courem la massa al forn a 180ºC durant uns 10 minuts.  Recordem que el forn ha d’estar preescalfat.
Quan la massa estigui cuita la retirem del forn i al damunt hi col·loquem un altre paper de forn. Seguidament li donem la volta, és a dir que la part superior quedi a sota i la part inferior (la més porosa) quedi al damunt. En aquest punt el paper de forn que cobria aquesta part de la làmina ja es pot retirar. Seguidament cargolarem la làmina de pa de pessic de forma longitudinal. Deixarem que el pa de pessic es refredi en aquesta posición.


El següent pasé s elaborar l’almíbar. Per fer-ho  posarem la melmelada i l’aigua dins un bol i ho escalfarem al microones.
El següent pas es pintar la part interior (porosa) del pa de pessic.

Ara farem el farcit. Muntarem la nata. Quan aquesta comença a muntar afegirem el sucre, no l’afegirem abans ja que la nata no es muntaria bé.
Un cop tenim la nata muntada procedirem a farcir el pa de pessic.
Escampem la nata sobre la làmina de pa de pessic. (No cal que posem tota la nata). Seguidament tornem a cargolar la làmina i la deixarem reoisar a la nevera durant unes 4 hores.

Passat aquest temps farem la cobertura de xocolata. En un cassó posarem la mantega. Quan estigui totalment fosa hi afegim la cocacola i seguidament el cacau en pols. Un cop el cacau estigui totalment barrejat i afegim el sucre glaç en 2 o 3 vegades. Barrejarem fins que el sucre s’agi integrat totalment a la barreja. Aquesta cobertura es solidifica bastant ràpid, és per aquest motiu que mentre cobrim el tronc la deixarem al foc baix per tal de que es mantingui en estat líquid.

Treiem el tronc de la nevera i li tallem les puntes en diagonal (les utilitzarem fer fer les branques). Desemboliquem el tronc  i el col·loquem sobre una reixa i aquesta sobre una safata. Aboquem la cobertura pel damunt (la deixem caure pel seu propi pes). Aquest procediment el repetirem per cobrir  els dos trossos que hem tallat per fer les branques.
La xocolata que cau sobre la safata, tot i que s’hagi embrutat de nata la podem recuperar i tornar a posar-la al cassó per utilizar-la novament.

Ara ja només queda col·locar les branques al tronc com més us agradi. La zona on s’uneix el troc amb la branca hi afegim una mica de cobertura de xocolata.
Per simular les vetes dels troncs dels arbres posem fer línies amb la mateixa cobertura.

Per acabar podem decorar el tronc amb una mica de sucre glaç, fulles  i bolets fets amb massapa o fondant.

1 comentari:

  1. Amb nata i xocolata... m'encantaaaaa!!!! això de la coca-cola encara em sorpren, ji, ji...

    ResponElimina