dissabte, 5 de gener del 2013

CUPCAKES DE NADAL II

En la segona entrega d'aquest curs de decoració de cupcakes de nadal hem elaborat cupcakes de xocolata i per decorar-los.... el Tió!!! Els cupcakes de nadal que havia vist fins el moment es vesaven en arbres de nadal, pares Noël, follets, etc. A tots els participants del curs ens va encantar des del primer moment i la veritat és que tots van quedar diferents: nariguts, cama curts, amb els ulls saltons (com el meu), però tots molt bufons!!


INGREDIENTS
Per les magdalenes:
ü  125g de mantega sense sal
ü  220g de sucre
ü  3 ous
ü  180g de farina
ü  40g de cacau en pols
ü  1 culleradeta i ½ de llevat
ü  120ml de llet
ü  1 cullereta de vainilla

Per decorar:
ü  Fondant de colors
ü  Aigua

Com ja sabem primer de tot preesalfem el forn a 180ºC. El segon pas és preparar les càpsules a la safata del forn. El següent pas es tamissar la farina, el llevat i el cacau. En un got barrejem la llet amb la vainilla.
En un bol batem la mantega amb els sucre fins obtenir una massa cremosa. Seguidament afegim els ous un a un. Quan aquests están totalment integrats a la massa afegim la farina en dos vegades alternant amb la llet.
Omplim les càpsules i les coem al forn durant 25-30 minuts. Un cop cuites les deixem refredar sobre una reixa.

Per decorar-les utilitzarem fondant. Per unir la base de fondant a la Magdalena com ja vam dir utilitzarem nocilla o melmelada o qualsevol altre ingredient que ens serveixi per unir.
Ara ja només queda fer les figures que volguem, em aquest cas un tió de nadal molt eixerit.


1 comentari: