divendres, 15 de març del 2013

BOMBONS DE NOCILLA BLANCA

No se si us ha passat mai, però quanna casa comprem una caixa de bombons sempre queden els de licor i els de xocolata negra. Per aquest motiu he decidit fer-ne a casa i només dels gustos que més ens agraden. Porten una miqueta de feina però el resultat val la pena!

INGREDIENTS:
ü  200g de xocolata amb llet
ü  3 cullerades de nocilla blanca

Començem per trossejar la xocolata i fondre-la al microones. Hem de vigilar de que no es cremi. La temperatura que auria d’assolir és de 55ºC.
Un cop la xocolata està fosa l’aboquem sobre una superficie de marbre o hacer inoxidable(ha de ser una superficie que al tacte sigui més aviat freda) per tal de temperar la xocolata. Per fer-ho amb l’ajuda d’una espátula la remenem constantment per tal de que es refredi fins arribar a 32ºC. El fet de temperar la xocolata el que fa és que mantingui la brillantor.

El següent pasé s oplir els moltlles de bombons amb la xocolata. Un cop plents procedierm a buidar-los, d’aquesta manera aconseguirem que ens quedi una capa fina de xocolata a les parets del motlle però que quedi buit del centre.
Deixarem el motlle dins la nevera durant uns minuts per tal de que la xocolata s’endureixi.
Mentre esperem posarem la nocilla dins un bol i l’escalfarem una miqueta al microones per tal de facilitar el seu ús.
Un cop treiem el motlle de la nevera és hora d’omplir els bombons amb la nocilla. Hem de vigilar de no omplir amb la nocilla fins dalt de tot. Un cop farcits només hem d’acabar d’omplir el motlle amb una altre capa de la xocolata que hem desfet anteriorment.

Ara ja només queda deixar refredar el motlle dins la nevera durant 3-4 hores. Passat aquest temps ja podem desenmotllar els bombons.

5 comentaris:

  1. T'han quedat fantàstics i segur que són boníssims! Amb la nocilla blanca... que bons!!! A la propera els feré ;)

    Una abraçada guapa!

    ResponElimina
  2. Gràcies Cristina! Si proves de fer-los ja em diras que et semblen, però t'avanço que si t'agrada la nocilla blanca.. t'encantaran!

    ResponElimina
  3. A mi tampoc m'agraden els de licor.
    La Nocilla blanca és la meva preferida!;)
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  4. La blanca és la més bona!!! Moltíssimes gràcies per participar. Petonets

    ResponElimina
  5. M'alegro que us hagin agradat!!! Una abraçada.

    ResponElimina