dilluns, 27 de maig del 2013

PASTÍS DE BOSTON VERSIÓ: EXTRA XOCOLATA

Aquesta és la recepta d'un pastís conegut i deliciós: el Pastís de Boston. Jo n'he fet una versió una mica diferent, enlloc de la cobertura superior de xocolata he fet una cobertura total amb ganatxe. La unica pega de la recepta és que amb tanta xocolata la crema passa molt desapercebuda.
 Així que quan tingui temps prometo fer una "versió original" d'aquest pastís!!



INGREDIENTS
Pel pa de pessic:
ü  150g de farina
ü  1 culleradeta de llevat
ü  1polsim de sal
ü  2 ous
ü  2 rovells
ü  275g de sucre
ü  50g de mantega
ü  175ml de llet
ü  1 culleradeta d’essència de vainilla

Per la crema:
ü  400ml de nata per muntar
ü  115g de sucre
ü  3 rovells
ü  1 culleradeta d’essència de vainilla
ü  6 cullerades de maicena

Per la cobertura:
ü  200g de xocolata
ü  200ml de nata per muntar

Per les filigranes de xocolata:
ü  250g de xocolata blanca
ü  250g de xocolata amb llet

Per preparar el pa de pessic cal començar per preescalfar el forn a 180ºC. Seguirem per tamizar la farina, el llevat i la sal. En un bol començem a batre els ous, els rovells i el sucre i reservem.
Fonem la mantega en un cassó a foc lent. Un cop fosa hi afegim la llet i la vainilla. Afegirem aquesta barreja a la dels ous i sucre sense deixar de remenar.
Per acabar hi afegirem la farina amb moviments suaus. Un cop la mescla és homogènia ho aboquem dins un motlle engrassat i ho coem al forn durant 35-40 minuts.
Passat aquest temps deixem refredar el pa de pessic sobre una reixa.

Mentre es refreda el pa de pessic prepararem la crema. En un cassó barrejem la nata i la meitat del sucre i ho escalfem a foc lent fins que el sucre s’hagi dissolt.
En un bol començem a batre els rovells amb la resta del sucre fins que la mescla sigui cremosa. Afegim aquesta mescla al cassó amb la nata i seguidament hi afegim la vainilla sense deixar de remenar. Per acabar hi afegim la maicena cullerada a cullerada i remenant  constantment. Quan comença a espesseïr ho retirem del foc, ho abaoquem dins un bol i deixem que es refredi.

Per la cobertura utilitzaré una recepta que ja he fet en altres ocasions. En un cassó hi aboquem la nata. Quan aquesta comença a arrencar el bull hi afegim la xocolata a trossets i remenem fins que s’hagi fos. Arribat a aquest punt ho deixem refredar durant unes hores a la nevera. Un cop fred amb l’ajuda de la batidora ho batem.

Per preparar les filigranes necessitarem tires de paper vegetal de la mida dels pastissets (la llargada de la tira ha de ser una mica superior al perimetre del pastisset, i l’alcada de la tira una mica superior a la del pastisset). Un cop tenim aquestes tires podem proceri a fondre la xocolata al bany maria o bé al microones. Un cop la xocolata està fosa i l’hem deixat temperar la posem dins una màniga pastissera a la que farem un foradet a la punta. Sobre el paper dibuixarem línies ondulades (amb la xocolata). No hem de deixar zones massa buides ja que al col·locar la fil·ligrana aquesta és podría trencar.
Un cop tenim tota la tira plena de línies de xocolata ho deixem a la nevera per tal de que s’endureixi però no del tot ja que si fos així al muntar-la al voltant del pastisset aquesta es trencaria.

Ara ha arrivat el momento de muntar els pastissets. Per fer-ho jo he utilitzat un tallador de galetes rodó d’uns 4 cm.
Començem a tallar cercles al pa de pessic (cal que en tallem un nombre parell). Un cop l’hem tallat tot cal unir dos cercles cam una capa de la crema que hem preparat.
Un cop ja tenim aquests pastissets muntats els cobrirem amb el ganatxe de xocolata. Si cal farem dues capes. La primera més fina per cobrir imperfeccions, i la segona per deixar un acabat uniforme.
Un cop tenim els pastissets coberts de ganatxe és hora de col·locar la filigrana. Cal anar en compte de no tocar-la massa amb els dits ja que poden quedar les marques. Un cop la tenim col·locada només resta retirar la tira de paper vegetal.

BON PROFIT!!

7 comentaris:

  1. M'encanta la idea! Crec que t'ha quedat genial i amb una presentació estupenda!
    Tinc aquest pendent per alguna ocasió especial i crec que m'apuntaré les teves recomanacions ^^

    Petons ^^

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracies Laia!! És un pastís clàssic però cambia totalment amb la filigrana de xocolata.
      Una abraçada!

      Elimina
  2. BRUTALS! De concurs de pastisseria internacional! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No serà tant!!! M'en alegro de que t'agin agradat!
      Ptons!!

      Elimina
  3. Quin súper postre!! té un acabat genial i súper professional!! M'encanta!!

    ResponElimina
  4. El pastís segur que és boníssim Sílvia però les filigranes les trobo fantàstiques i molt vistoses! :)

    ResponElimina