dimarts, 25 de juny del 2013

COCA DE SANT JOAN

Com ha anat la revetlla de Sant Joan? Aquest any nosaltres l'hem pasat d'alló més tanquila, sense gairebè cap petard!! Això sí, amb una bona coca.
Altres anys havia buscat receptes per internet i el seusltat no m'acabava de convèncer, així que aquest any he provat una cosa nova: Qui més, qui menys tothom coneix la Thermomix, un robot de cuina genial, doncs jo us parlaré d'un altre robot, la MyCook de la marca Taurus. Fa exactament les mateixes funcions que la Thermomx però a un preu més "econòmic", jo la veritat n'estic molt contenta.
Així doncs que aquest any la coca l'he fet amb la recepta de brioix de la MyCook. Pels que no tingueu aquest robot prometo penjar una recepta per preparar ima coca la mar de bona!!
INGREDIENTS
Pel brioix:
Per la massa mare
ü  20g de llevat premsat
ü  50g d’aigua
ü  100g de farina
Per la massa senzilla
ü  100g de mantega
ü  100g de sucre
ü  2 ous
ü  10g de sal
ü  Relladura de llimona
ü  Ralladura de taronja (jo l’he substituït per 2 culleradetes d’aigua de flor de taronjer)
ü  500g de farina
ü  100g de llet
Per pintar
ü  1 ou
ü  50g de llet 


Per la crema:
ü  500g de llet
ü  4 rovells d’ou
ü  100g de sucre
ü  40g de farina
ü  Pell d’una llimona
ü  1 branca de canyella

Per decorar:
ü  Pinyons
ü  Fruita confitada (jo només he utilitzat cireres ja que la resta de la fruita a casa no agrada a ningú)
ü  Sucre

Començarem per preparar la massa mare del brioix. Posarem el llevat premsat, l’aigua i la farina dins la jerra i programem 2 minuts a la velocitat d’ammasat.
Passats els 2 minuts ho retirem de la jerra i formeme una bola i reservem.
Posem la mantega dins la jerra i prográmeme 1 minut a 40ºC i velocitat 2.
Seguidament hi afegim els ous, el sucre i barrejem durant 1 minut a velocitat 6.
A continuación hi posem la farina, la sal, la rallaldura de llimona i l’aigua de flor de taronger, programem 3 minuts  més a velocitat amassat.
Per acabar afegim la llet i amassem durant 1 minut més. Un cop tot està amassat hi afegim la massa mare a trossets I ho amassem tot junt durant 3 minuts.Un cop tenim la massa del brioix la deixem reposar durant uns 30 minuts.
Passats els 30 minuts tallem la massa en quarts i ho posem a la jerrra una alter vegada I programem 1 minut a velocitat amassat.
Passat aquest temps dividim la massa en tantes coques com volguem fer (jo l’he partit per la meitat I han sortit dues coques grossetes).

Estirem la massa sobre un paper sulfuritzat (o paper de forn) donant-li la forma típica de coca. La posem dins el forn a la temperatura més baixa i ho deixem que llevi durant una hora.


Mentre la massa lleva preparem la crema. Per preparar la crema hem de col·locar la “paleta mezcladora” a la jerra. Posem tots els ingredients dins la jerra, començant per la llet. Programem 10 minuts a 100ºC i velocitat 3. Passant aquest temps programarem 1 minut més a velocitat 3 però sense temperature per tal de que la crema és vagi refredant.
Abocarem la crema dins un recipient per tal de que es refredi. Recordem que hem de treure la pell de la llimona i la branca de canyella.

Un cop tenim la massa que ha llevat i la crema refredada és hora de començar a muntar la nostra coca.
Primer de tot pintarem la base de la coca amb la barreja d’ou i llet. Pel damunt farem unes línies de crema amb l’ajuda d’una màniga pastissera.
Per decorar posem la fruita confitada, pinyons i espolvorajem una miqueta de sucre.

Ho coem al forn (previament escalfat) a 200ºC durant 5-10 minuts.

P.D: Per acompanyar aquesta coca res millor que una copa de cava!

BONA REVETLLA!!



7 comentaris:

  1. Ja veig que aquesta màquina teva dóna uns resultats genials! Però la traça de la cuinera també hi deu tenir a veure! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquesta vegada Mònica la traça de la cuinera hi ha tinggut poc a veure, només per donar un toc a la deoració.
      Ptons!!

      Elimina
  2. La revetlla ha anat bé! I segur que vosaltres també vau gaudir al màxim d'aquesta coca!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'alegro de que passessiu una bona revetlla! Si que vam gaudir de la coca ja que els petits no la van voler tastar... ells s'ho van perdre!
      Una abraçada!

      Elimina