dimecres, 11 de setembre del 2013

BRAÇ CATALÀ



 Avui és 11 de setembre, diada de Catalunya. Molta gent ho celebra participant a la via Catalana, però a casa amb 2 nens petits ho tenim una mica difícil per poder-hi assistir. Així que nosaltres farem una celebració "gastronòmica" de la diada. He fet un braç, però no un braç de gitano no, sinó un braç CATALÀ!!! Si si, el pa de pessic te els colors de la nostra bandera i el farcit... doncs esclar: crema CATALANA!!! Espero que us agradi!!!

BONA DIADA I VISCA CATALUNYA!!!!

INGREDIENTS
Pel pa de pessic:
ü  6 ous
ü  150g de sucre
ü  150g de farina
ü  1 pols de sal
ü  1 cullerada d’essència de vainilla
ü  Colorants en gel o pasta: groc i vermell

Per la crema catalana:
ü  6 rovells d’ou
ü  1 litre de llet
ü  200g de sucre
ü  1 branca de canyella
ü  Pell d’una llimona
ü  40g de maicena o midò

Per preparar el pa de pessic batem els ous amb el sucre i la vainilla fins que blanquegin. Seguidament hi afegim la sal i a continuació la farina previament tamissada. Cal incorporar la farina amb moviments suaus.
Dividim la massa obtinguda en dos bols. Cal tenir en compte que en un bol la quantitat de massa ha de ser menor ja que la senyera està formada per 5 bandes grogues i només 4 de vermelles. En un bol hi afegim colorant groc i a l’altre colorant vermell. Un cop tenim la massa tenyida la posem cada una dins una màniga pastissera.
Sobre una safata de forn hi col·loquem un paper de forn, al damunt d’aquets hi aboquem la massa. Començem amb la massa de color groc fent una banda de dalt a baix, al seu costat hi fem una banda amb la massa de color vermell, i així successivament fins a completar la senyera.
Ho courem al forn que previament ham preescalfat a 180ºC durant uns 10 minuts.
Un cop tenim la senyera cuita, al damunt hi posem un alter paper de forn I l’enrotllem de manera transversal a les bandes.

Mentre el pa de pessic es refreda preparem la crema catalana.
Reservem un got de llet i la resta la posem dins un cassó juntament amb el sucre, la pell de llimona i la canyella. Ho deixem al foc fins que la llet comenci a fumejar.
Mentrestant barrejem els rovells amb el sucre, la llet que hem reservat i la maicena.  Un cop la llet ja fumeja la retirem del foc i retirem la pell de llimona i la canyella i hi afegim la barreja dels rovells que hem passat pel colador per tal d’evitar qualsevol grumoll que hagi pogut quedar.
Ho tornem a posar al foc remenant sovint per tal de que no es cremi. Quan la crema comença a expesseïr ho retirem del foc i ho posem dins un bol per tal de que es refredi totalment.

Un cop tenim la crema i el pa de pessic totalment freds ja podem muntar el nostre braç.
Estirem la làmina de pa de pessic i al seu damunt hi escampem una capa de la crema i enrotllem el pa de pessic de manera perpendicular a les bandes.
Aquí tenim el nostre braç català.


Bon profit i bona diada!!

6 comentaris:

  1. Ei!! Molt bona idea, Sílvia! Que xulo que t'ha quedat, aquest braç!!

    ResponElimina
  2. Quina pensada més original! ben escaient pel dia inolvidable que vam viure!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si Teresa, ja que no vam poder assistir a la cadena.. volia col·laborar d'alguna manera, i si és dolça millor que millor! jejeje

      Elimina