divendres, 3 de gener del 2014

BOLES DE NADAL

Nadal ja ha passat, però això no és excusa per no preparar uns deliciosos cupcakes amb forma de bola de nadal. Vaig veure aquesta recepta navegant per internet, aquí teniu l'enllaç per crear aquestes boles. Fins la propera!!


INGREDIENTS:
ü  Magdalenes del gust que preferiu
ü  Geletes tipus “oreo”
ü  Formatge d’untar tipus “philadelphia”
ü  Pasta de flors
ü  Colorant en gel vermell
ü  Colorants en pols daurat i purpurina
ü  Unes gotes d’alchol alimentari blanc (ginebra, vodka, etc)
ü  Perles de sucre per decorar

Primer de tot hem de preparar les magdalenes. Poden ser del gust que preferiu: vainilla, xocolata, café, llimona, etc.
Un cop fetes  les deixem refredar totalment.

Mentrestant preparem el farcit de la bola. Triturem les galetes  oreo i les barrejem amb unes cullerades de formatge d’untar. La quantitat de formatge depen de la quantitat de galetes triturades, ja que hem d’obtenir una pasta homogènia.
Un cop tenim la pasta la reservem i començem a donar forma a les boles.

Tenyim una mica de la pasta de flors amb colorant vermell. Seguidament estirem la pasta fins que  obtingui un gruis de 2-3 mil·límetres.
Ara necessitarem un motlle que tingui forma de mitja esfera. Cobrim la cara interna del motlle amb la pasta de flors. Seguidament omplirem la cavitat amb la pasta de galeta i formatge.
Amb l’ajuda d’un ganivet tallarem la pasta de flors sobrant.

Col·loquem la mitja esfera sobre una magdalena. Jo li he donat una capa de purpurina, però si voleu podeu donar  una capa amb colorant en pols blanc.
Per fer-ho barrejem una mica de colorant blanc en pols o bé la purpurina amb unes gotetes d’alcohol.  Amb aquesta barreja i un pinzell pintarem tota la superficie de la bola. Si utilitzem el colorant blanc obtindrem un acabat que semblarà que la bola sigui de porcellana.

Per fer la part de la bola on hi ha el forat per pasar el fil he utilitzat pasta de flors (també podeu utilizar fondant) de color marfil. Amb el colorant daurat i una mica d’alcohol he obtingut la pintura daurada per pintar-lo.

Per acabar de decorar la bola he utilitzat perles de sucre. Una altre opció seria decorar-la amb glasa reial, però això ho deixarem per una altre entrada.


Ara ja tenim la nostra bola de nadal comestible, ara només cal probar amb altres colors i dissenys.

2 comentaris:

  1. Qué boniques aquestes magdalenes-boles de nadal!!! Una estètica espectacular! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Mònica!! Vistes amb perspectiva si que han quedat resultones! jijiji

      Elimina