diumenge, 26 d’octubre de 2014

PIRULETES DE SUCRE CRISTAL·LITZAT

La recepta d'avui és una manera diferent de servir el sucre pel café o bé si li afegim essència de fruites poden ser unes piruletes per menjar soles. La idea la vaig treure d'un casament al que vaig assistir i ens van servir el café amb aquests originals terronets de sucre.
Qui s'anima a preparar-los?


INGREDIENTS:
ü  1 got d’aigua
ü  3 gots de sucre (pot ser blanc o moré)
ü  Colorants alimentaris (opcional)
ü  Essencia de maduixa, llimona, café, etc (opcional)

En una olleta hi posem l’aigua. Un cop l’aigua bull hi afegim els 3 gots de sucre i anem remenant fins que el sucre s’ha dissolt totalment.
Si volem fer piruletes de diferents colors dividirem la barreja d’aigua i sucre en diferents gots i a cada un d’ells hi afegirem unes gotetes de colorant alimentari fins aconseguir el color desitjat.
Aquest també és el momento d’afegir les essències. Com que jo he fet les piruletes per el café o infusions no he afegit ni colorants ni essència.

Un cop tenim les barrejes preparades les posem en gots estrets. Ara col·loquem el pal de manera que no toqui el fons, per fer-ho ens podem ajudar d’agulles d’estendre roba o les tipiques pinces per tancar les bosses de plàstic (posem la pinça de forma transversal de manera que aquesta s’aguanti sobre el got així aguantarà el pal sense que aquest toqui el fons).

Ara taparem la superficie amb paper d’alumini i ho deixarem reposar durant 7 dies. Durant aquests dies anirem traient els trossets de sucre cristal·litzat que s’han fet a la superficie del got.

Passats aquests dies traiem les piruletes i les deixem assecar dins un got buit.
Un cop seques  podem utilitzar-les com a terrons de sucre pel café o el té.




4 comentaris:

  1. Sílvia, queden precioses! Una proposta ben original!

    ResponSuprimeix
  2. Quins palets més monos! Queden ideals, m'apunto la idea! No coneixia el teu blog, vaig a acabr de fer el volt a veure que més coses bones tens, jo també tinc un bloc, si em vols visitar em farà molta il.usió, em trobes aquí

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponSuprimeix