divendres, 28 de desembre del 2012

GALETES DE XOCOLATA AMB GLASSA REIAL

Ja torno a ser aquí, una mica tard però aquí teniu el detall que vaig fer a la família per felicitar el Nadal. Són unes galetes de xocolata decorades. Són les primeres galetes que decoro així que no sigueu gaire durs amb les crítiques... jejeje



INGREDIENTS
 Per les galetes:
ü  200g de mantega
ü  200g de sucre
ü  1 ou
ü  350g de farina
ü  50g de cacau en pols

Per la glassa:
ü  500g de sucre glaç
ü  2 clares d’ou
ü  1 cullerada de suc de llimona
ü  Colorants en gel

Començarem per batir el sucre amb la mantega fins a obtenir un aspecto cremós. Seguidament afegirem l’ou.  Quan l’ou hagi estat absorbit per la massa afagirem la farina  i el cacau previament tamissats.
Un cop tenim la massa preparada farem una bola amb ella i l’embolcallarem amb paper film i la deixarem reposar a la nevera duran una hora.
Passat aquest temps espolvorajem farina sobre la superficie de treball i estirem la massa fins que tingui un gruix de 4 mm aproximadament.
Tallem la pasta amb un tallapastes i les col·loquem sobre una saafata de forn amb paper de forn. Courem les galetes entre 8 i 12 minuts a 180ºC. Recordem que cal que el forn estigui preescalfat.
Passat aquest temps deixem refredar les galetes sobre una reixa.

Per preparar el glassejat començem per tamissar el sucre glaç. A continuación hi afegim les clares d’ou i el suc de llimona i ho batem fins a obtenir la consistènica desitjada.
·         La consistencia densa s’utilitza per realizar detalls petits.
·         La consistencia cremosa s’aconseguix afegint una mica d’aigua (gota a gota) al glassejat dens. Aquest serveix per perfilar.
·         La consistencia líquida l’aconseguim afegint algunes gotes d’aigua més al glassejat cremós. Aquest l’utilitzem per omplir les zones que hem perfilat anteriorment.
Si volem podem afegir una gota de colorant al glassejat i barrejant bé.
Per decorar les galetes començem per perfilar-les amb el glassejat cremós. Seguidament amb el glassejat líquid omplirem  l’espai que hem deixat. Cal deixar secar el glassejat durant uns 20-30 minuts. Per obtenir un acabat millor un cop s’han omplert els espais i s’han deixat assecar es pot tornar a perfilar.

.

1 comentari:

  1. Estan boníssimes!!! i per ser les primeres molt ben decorades. El ninot de neu és molt divertit.

    ResponElimina