dilluns, 25 de febrer del 2013

CUPCAKES DE NOCILLA

Ja els tenim aquí!!! Quin us agrada més? De fet és igual quin preferiu ja que tots dos estan boníssims!!!!


INGREDIENTS
Per les magdalenes:
ü  115g de mantega
ü  220g de sucre
ü  3 ous
ü  200g de farina
ü  1 culleradeta i ½ de llevat
ü  120 ml de llet
ü  1 cullerada d’essència de vainilla

Per la cobertura:
ü  150g de mantega sense sal
ü  150g de sucre glaç
ü  3 cullerades (generoses) de nocilla del gust que preferim (jo he fet els dos gustos)


Primer de tot preescalfem el forn a 180ºC i preparem les càpsules a la safata de forn. Tamissem la farina i el llevat i reservem. En un altre bol barrejem la llet i l’essència de vainilla. Seguirem barrejant la mantega i el sucre fins que blanqueji. Seguidament afegirem els ous un a un, quan estiguin totalment integrats afegirem en 3 vegades la farina alternant amb la llet.
Quan tinguem una massa homogènia la repartim en les càpsules de forn, recordem que no hem d’omplir més de 2/3 parts. Les posem al forn per coure-les durant 20-25 minuts.
Passat aquest temps deixarem refredar les magdalenes sobre una reixa.

Mentrestant començarem a preparar la cobertura.
La primera feina serà tamissar el sucre. Un cop fet això el posem a la batidora juntament amb la mantega a punt de pomada. Quan la barreja sigui homogènia i s’hagi aclarit hi afegim les 3 cullerades de nocilla i seguim barrejant fins obtenir una barreja homogènia i cremosa.

El següent pas és decorar els cupcakes. Aquesta vegada el que he fet és farcir-los amés de decorar-los per la part de dalt.
Fer aquest pas ès molt fàcil si disposem d’una eina concreta: “descorazonador” de pomes, és a dir l’eina que utilitzem per extreure el cor de les pomes.
Amb aquesta eina farem un forat al centre de cada magdalena (sense acabar de foradar-la o ens caurà el farcit per sota).
Amb l’ajuda d’una cullereta omplim el forat amb la cobertura que hem preparat i acontinuació ho tapem amb la part de la magdalena que hem extret al principi del procés.
Ara ja només queda decorar la part superior amb la resta de la cobertura.

dimarts, 12 de febrer del 2013

CUPCAKES DE TIRAMISÚ

 A casa els agrada molt el pastís de tiramisú, i a mi m'agraden molt els cupcakes, així que vaig buscar la manera de poder integrar les dues coses.  I aquest és el resultat. Espero que us agradin.

INGREDIENTS
Per les magdalenes:
ü  25 ml de café
ü  125g de mantega sense sal
ü  125g de sucre
ü  2 ous
ü  125g de farina especial reosteria
ü  2 cullerades de cacau en pols
ü  ½ cullereta de llevat

Per la cobertura:
ü  500g de mascarpone
ü  4 ous
ü  6 cullerades de sucre
ü  1 cullereta de vainilla ensucrada

Per decorar:
ü  Fondant marró amb gust de xocolata

Començarem preparant les magdalenes. Pre escalfem el forn a 180ºC i preparem les càpsules.
En un bol barrejem la mantega amb el sucre. Un comp tinguem una massaa esponjosa hi afegim el café fred i seguim barrejant.
A continuación hi afegim els ous un a un. Un cop els ous hagin estat absorbits per la massa hi afegim la farina el cacau i el llevat previament tamissats i seguim barrejant.
Repartim la massa entre les càpsules ja preparades i ho posem al forn durant 15-20 minuts.
Passat aquest temps deixem refredar les magdalenes sobre una reixa.

Mentrestant prepararem la cobertura.
Començem separant els rovells de les clares. Muntem les clares a punt de neu i les reservem.
En un bol barrejem el mascarpone, el sucre, els rovells i la vainilla ensucrada.
Un com tinguem una massa uniforme hi afegim les clares muntades amb suavitat.

Un cop tinguem les magdalenes fredes les decorem amb la crema de mascarpone.
Per acabar farem uns cors de fondant per acabar de decorar els nostes cupcakes.

dilluns, 4 de febrer del 2013

GALETES DE SANT VALENTÍ (Galetes Linzer)


Ja se que encara falten dies per Sant Valentí. A casa som més de Sant Jordi però així tinc una excusa per elaborar  aquestes galetes. En fí que tingueu un feliç dia de Sant Velentí!!


INGREDIENTS:

ü  225g de mantega sense sal
ü  175g de sucre
ü  1 ou
ü  400-425g de farina
ü  1 cullerada de llet
ü  Una culleredeta d’essència de vainilla
ü  Un pessic de sal
ü  150g de melmelada (maduixa, albercoc, tarinja… segons el gust de cadascú)
ü  Sucre glaç

Per fer aquestes galetes començem per batre la mantega amb el sucre. Seguidament hi afegirem l’ou.
En un got barrejem la llet amb l’essència de vainilla, i en un bol la farina i la sal.
Afegim una part de la farina a la barreja de mantega i sucre, quan observem que la barreja comença a formar “grumolls” hi afegim la mescla de llet i vainilla. Per acabar hi afegim la resta de farina.
Quan tinguem una massa homogènia l’emboliquem amb paper film i la deixem a la nevera duran 15-30 minuts.

Passat aquest temps dividim la massa de galetes en 2 parts iguals. Sobre una superficie enfarinda amb l’ajuda d’un corró estirem la massa. Un cop estirada la tallem amb un tallapastes (en aquest cas amb forma de cor). Disposem els cors tallats sobre una safata coberta amb un paper de forn.
Amb l’altre meitat de la massa repetim el procediment anterior però amb una petita diferencia: un cop tenim els cors tallats amb una altre tallapastes amb la mateixa forma però de mida inferior procedim a tallar un cor al centre, de manera que obtindrem un cor petit i un cor gran foradat del centre.
Posarem aquestes peces sobre una safata coberta amb paper de forn.
Courem totes les peces durant 10-15 minuts a 180ºC

Un cop cuites les deixem refredar sobre una reixa.
Mentrestant preparem la melmelada. Hem d’assegurar-nos de que no te trossos de fruita. En cas de que en tingui la triturem per tal de que ens quedi ben fina i sense trossos.
Ara cal escalfar-la durant uns segons en un cassó. Un cop calenta la disposem dins un biberó de cuina.

diumenge, 27 de gener del 2013

COCA D'ANÍS




INGREDIENTS:
ü  500g de farina
ü  10g de sal
ü  10g de llevat premsat
ü  280g d’aigua
ü  25g d’oli d’oliva
ü  Oli per pintar la coca
ü  Sucre
ü  Anís
ü  Pinyons o ametlla

Començem per separar una mica d’aigua i l’escalfem una miqueta. Dins aquesta hi dissolem el llevat premsat.

Dins l’amassadora hi posem la farina, la sal, l’oli i l’aigua amb el llevat dissolt, i començem a amassar. Afegirem l’aigua de mica en mica, és a dir posem aigua i quan aquesta està absorbida n’afegim una miqueta més. Seguirem repetint aquest procediment fins que la farina s’hagi convertit en una massa. Seguirem amassant durant uns 10-12 minuts.
Deixem reposar la massa dins un bol tapada amb un drap en un lloc sense corrents d’aire fins que hagi doblat el volum.

Un cop la massa ha llevat la dividim en tantes parts com coques volguem fer. Cada una de les parts que hem obtingut els donarem una forma de braç. Deixarem que llevin un altre vegada fins que hagin doblat el volum.

Quan ja han doblat el volum, sobre una safata de forn amb paper sulfuritzat  estirem la massa amb les mans fins que tingui la forma i el gruix desitjat.
Arribat aquest punt pintem la superficie de la coca ambo li d’oliva per tal de que la crosta que es formi sigui fina i tova.

Si el que volem és que la coca sigui més esponjosa ara la podem deixar de 30 a 45 minuts més llevant. Si no la volem tan esponjosa continuem posan-t’hi els pinyons (jo com que no en tenia he posant crocant d’ametlla) i el sucre.

Posarem a coure la coca al forn ja escalfat durant 10-12 minuts a 250ºC.
Un cop la coca surt de forn hi tirem un raig d’anís.
Un cop nem a menjar la coca si volem podem tornar a tirar una miqueta d’anís. Pelmeu gust millor no afegir el segon raig d’anís ja que quan posem el primer raig d’anís com que la coca està calenta podrem observar que al tirar l’anís una part d’aquest (l’alcohol) s’evapora i només queda el gust. Si afegim un segon rajolí quan la coca ja s’ha refredat l’alcohol no s’evapora i la podem trovar una mica forta de gust. Però com ja he dit això va a gustos.

dijous, 10 de gener del 2013

PASTÍS D'OREO

Ahir va ser el meu aniversari i aquest és el pastís que vaig fer per bufar les espelmes. És un pastís que vaig descobrir gràcies a la Carme del blog All i julivert, i hem va encantar. Per això li he "robat" la recepta. No t'henfadis Carme!! jejeje

INGREDIENTS:
ü  20 galetes oreo
ü  125g de mantega
ü  500g de formatge d’untar
ü  2 iogurts grecs
ü  150ml d’aigua
ü  1 culleradeta de vainilla ensucrada
ü  75g de sucre
ü  6 làmines de gelatina

Primer de tot cal separar el farcit de les galetes. Ara cal triturar les galetes i en separem una cullerada. En un cassó desfem la mantega, quan ja és líquida i hi afegim les galetes triturades i remanem. Quan tinguem una pasta homogènia ho aboquem dins el motlle, això será la base del nostre pastís.

En un bol barrejem els iogurts amb el formatge. Escalfem l’aigua i hi dissolem el sucre i la vainilla. Seguidament hi afegirem les làmines de gelatina que dprèviament hem hidratat submergint-les en aigua.
Quan les làmines están dissoltes afegim aquesta mescla a la barreja de formatge i iogurt. Per acabar hi afegim la cullerada de galetes que hem separat i també el farcit de les galetes. Quan està tot ben barrejat ho afegim al motllo,sobre la base de galeta.

El deixem a la nevera durant un mínim de 3 hores per tal de que la gelatina faci que solidifiqui

dilluns, 7 de gener del 2013

TORTELL DE REIS



Com s'han portat els reis amb vosaltres? A casa van arribar carregats de regals, així que tot ahir vam estar provant les joguines amb els peques i no vaig tenir temps de penjar la recepta del tortell de reis que vaig fer. Però avui ja la teniu aquí!

INGREDIENTS
Per la massa mare:
ü  25g de llevat premsat
ü  35g de llet
ü  80g de farina de força

Pel massapà:
ü  150g de sucre
ü  150g de pols d’ametlla
ü  Aigua (quantitat necessària)

Per la massa del tortell:
ü  35g de sucre
ü  20g de llard
ü  250g de farina de força
ü  2g de sal
ü  1 ou
ü  Ralladura de llimona
ü  55ml d’aigua
ü  10ml d’aigua de azhar

Per la decoració:
ü  Fruites confitades
ü  Sucre
ü  Crocant
ü  Un ou batut

Començem preparant la massa mare. Per fer-ho amb la mà triturem el llevat i hi afegim la llet tèbia. Remenem fins que el llevat s’hagi dissolt i seguidament hi incorporem la farina. Quan tinguem una massa homogènia la tapem amb un drap de cuina i ho deixem llevar en un lloc tèbi, per exemple dins el forn (apagat). Ho deixem llevar fins que dobli el volum (uns 20 minuts).

Mentre esperem que la massa llevi preparem el massapà. En un bol barregem el sucre i l’ametlla en pols. De mica en mica hi afegim l’aigua a quantitats petites i barrejem. Hem d’obtenir una massa tova que no es trenqui. Elaborem un xurro amb el massapà i a l’interior hi posem la fava i el rei.

Per seguir amb la massa del tortell a la màquina d’amassar hi posem: el sucre, la sal, el llard, la ralladura de llimona, l’aigua i l’aigua d’azhar. Cal que seguim aquest ordre de manera que el sucre i la sal puguin dissoldres bé. Seguidament hi afegim l’ou i la farina. Amassem fins obtenir una massa elástica que no es trenqui. Arribat en aquest punt hi afegim la massa mare i seguim amassant fins obtenir una altre massa elástica. Per saber si està prou amassada l’estirem amb els dits, si es trenca senyal que cal amassar una mica més.

Sobre la taula de treball hi escampem una mica d’oli. Amb l’ajuda d’un corró estirem la massa fins que sigui ben fina.
En un dels extrems hi posem el massapà i començem a embolcallar-lo amb la massa. Quan tinguem el xurro de massa farcit de massapà li donem la forma típica del tortell unint els dos extrems.
El col·loquem sobre una safata de forn i el pintem amb l’ou batut. Ho deixem fermentar fins que hagi doblat el volum (aproximadament dues hores).
Passat aquest temps el tornem a pintar amb ou i el decorem amb les fruites confitades, el sucre i l’ametlla crocant.

El coem al forn a 180ºC durant 15-20 minuts.
I un cop està fred a menjar per descubrir qui será coronat rei o qui pagarà el tortell.

dissabte, 5 de gener del 2013

CUPCAKES DE NADAL II

En la segona entrega d'aquest curs de decoració de cupcakes de nadal hem elaborat cupcakes de xocolata i per decorar-los.... el Tió!!! Els cupcakes de nadal que havia vist fins el moment es vesaven en arbres de nadal, pares Noël, follets, etc. A tots els participants del curs ens va encantar des del primer moment i la veritat és que tots van quedar diferents: nariguts, cama curts, amb els ulls saltons (com el meu), però tots molt bufons!!


INGREDIENTS
Per les magdalenes:
ü  125g de mantega sense sal
ü  220g de sucre
ü  3 ous
ü  180g de farina
ü  40g de cacau en pols
ü  1 culleradeta i ½ de llevat
ü  120ml de llet
ü  1 cullereta de vainilla

Per decorar:
ü  Fondant de colors
ü  Aigua

Com ja sabem primer de tot preesalfem el forn a 180ºC. El segon pas és preparar les càpsules a la safata del forn. El següent pas es tamissar la farina, el llevat i el cacau. En un got barrejem la llet amb la vainilla.
En un bol batem la mantega amb els sucre fins obtenir una massa cremosa. Seguidament afegim els ous un a un. Quan aquests están totalment integrats a la massa afegim la farina en dos vegades alternant amb la llet.
Omplim les càpsules i les coem al forn durant 25-30 minuts. Un cop cuites les deixem refredar sobre una reixa.

Per decorar-les utilitzarem fondant. Per unir la base de fondant a la Magdalena com ja vam dir utilitzarem nocilla o melmelada o qualsevol altre ingredient que ens serveixi per unir.
Ara ja només queda fer les figures que volguem, em aquest cas un tió de nadal molt eixerit.