dimarts, 25 de juny del 2013

COCA DE CREMA O COCA DE LLAVANERES

Lo prometido es deuda.  Així que aquí teniu una recepta d'una coca de crema o coneguda també com a coca de Llavaneres, la mar de fàcil de preparar però amb un gust... si us agrada la crema us asseguro que us encantarà!!

INGREDIENTS

  •  2 làmines de pasta de full
  •  400ml de nata per muntar
  •  115g de sucre
  •  3 rovells d’ou
  •  1 culleradeta d’essència de vainilla
  •  6 cullerades de maizena
  •  1 ou batut per pintar la coca
  •  Pinyons
  •  Sucre

Aquesta recepta és molt senzilla, però el resultat és... boníssima!!
Per preparar la crema posem en un cassó a foc mig la nata i el sucre. Remanem fins que el sucre s’hagi dissolt. Llavors hi afegim els rovells d’ou i l’essència de vainilla, i seguim remenant un cop està ben integrat hi afegim la maizena sense deixar de remenar per evitar que apareixin grumolls.
Quan comença a espesseir ho retirem del foc. Deixem refredar una mica la crema dins un bol o altre recipient.

Un cop tenim la crema preparada ja podem muntar la coca. En una làmina de pasta de full fem uns foradets amb la forquilla per tal de que al coure no s’infli massa.
Pintarem tot el voltant d’aquesta massa, d’aquesta manera quan col·loquem la massa de la part superior serà més fàcil que s’uneixin.
La part central la cobrirem amb una capa “generosa” de crema, com més crema més bona, oi? Jejeje
Un cop tenim tota la crema ben escampada, ho tapem amb l’altre làmina de pasta de full.
Cal sellar la coca per tal de que la crema no ens surti pel voltant. Per fer-ho amb l’ajuda d’una forquilla premsarem tot el voltant, com si féssim una  empanadilla.
Ara ja només ens queda pintar tota la coca amb ou batut, espolvorejar-la amb el sucre i els pinyons.


La courem al forn preescalfat a 190ºc durant 30 minuts.

COCA DE SANT JOAN

Com ha anat la revetlla de Sant Joan? Aquest any nosaltres l'hem pasat d'alló més tanquila, sense gairebè cap petard!! Això sí, amb una bona coca.
Altres anys havia buscat receptes per internet i el seusltat no m'acabava de convèncer, així que aquest any he provat una cosa nova: Qui més, qui menys tothom coneix la Thermomix, un robot de cuina genial, doncs jo us parlaré d'un altre robot, la MyCook de la marca Taurus. Fa exactament les mateixes funcions que la Thermomx però a un preu més "econòmic", jo la veritat n'estic molt contenta.
Així doncs que aquest any la coca l'he fet amb la recepta de brioix de la MyCook. Pels que no tingueu aquest robot prometo penjar una recepta per preparar ima coca la mar de bona!!
INGREDIENTS
Pel brioix:
Per la massa mare
ü  20g de llevat premsat
ü  50g d’aigua
ü  100g de farina
Per la massa senzilla
ü  100g de mantega
ü  100g de sucre
ü  2 ous
ü  10g de sal
ü  Relladura de llimona
ü  Ralladura de taronja (jo l’he substituït per 2 culleradetes d’aigua de flor de taronjer)
ü  500g de farina
ü  100g de llet
Per pintar
ü  1 ou
ü  50g de llet 


Per la crema:
ü  500g de llet
ü  4 rovells d’ou
ü  100g de sucre
ü  40g de farina
ü  Pell d’una llimona
ü  1 branca de canyella

Per decorar:
ü  Pinyons
ü  Fruita confitada (jo només he utilitzat cireres ja que la resta de la fruita a casa no agrada a ningú)
ü  Sucre

Començarem per preparar la massa mare del brioix. Posarem el llevat premsat, l’aigua i la farina dins la jerra i programem 2 minuts a la velocitat d’ammasat.
Passats els 2 minuts ho retirem de la jerra i formeme una bola i reservem.
Posem la mantega dins la jerra i prográmeme 1 minut a 40ºC i velocitat 2.
Seguidament hi afegim els ous, el sucre i barrejem durant 1 minut a velocitat 6.
A continuación hi posem la farina, la sal, la rallaldura de llimona i l’aigua de flor de taronger, programem 3 minuts  més a velocitat amassat.
Per acabar afegim la llet i amassem durant 1 minut més. Un cop tot està amassat hi afegim la massa mare a trossets I ho amassem tot junt durant 3 minuts.Un cop tenim la massa del brioix la deixem reposar durant uns 30 minuts.
Passats els 30 minuts tallem la massa en quarts i ho posem a la jerrra una alter vegada I programem 1 minut a velocitat amassat.
Passat aquest temps dividim la massa en tantes coques com volguem fer (jo l’he partit per la meitat I han sortit dues coques grossetes).

Estirem la massa sobre un paper sulfuritzat (o paper de forn) donant-li la forma típica de coca. La posem dins el forn a la temperatura més baixa i ho deixem que llevi durant una hora.


Mentre la massa lleva preparem la crema. Per preparar la crema hem de col·locar la “paleta mezcladora” a la jerra. Posem tots els ingredients dins la jerra, començant per la llet. Programem 10 minuts a 100ºC i velocitat 3. Passant aquest temps programarem 1 minut més a velocitat 3 però sense temperature per tal de que la crema és vagi refredant.
Abocarem la crema dins un recipient per tal de que es refredi. Recordem que hem de treure la pell de la llimona i la branca de canyella.

Un cop tenim la massa que ha llevat i la crema refredada és hora de començar a muntar la nostra coca.
Primer de tot pintarem la base de la coca amb la barreja d’ou i llet. Pel damunt farem unes línies de crema amb l’ajuda d’una màniga pastissera.
Per decorar posem la fruita confitada, pinyons i espolvorajem una miqueta de sucre.

Ho coem al forn (previament escalfat) a 200ºC durant 5-10 minuts.

P.D: Per acompanyar aquesta coca res millor que una copa de cava!

BONA REVETLLA!!



dissabte, 22 de juny del 2013

PASTÍS DE COOKIES & CREAM

Hola de nou!!! avui us porto una recepta que vaig preparar ja fa uns dies. El passat 9 de juny va ser l'aniversari del meu pare i com que és molt llaminer vaig preparar-li aquest pastís. És un pastís de cookies però fet sense cookies. La recepta és de l'Alma Obregón del programa CupcakeManiacs del canal Divinity. A mi personalment les receptes amb merengue mai m'han agradat però aquesta.. no sé, la vaig veure i van venir-me ganes de provar-la i hem va agradar!!
Així que us deixo amb el pastís de Cookies & Cream d'aniversari!

Felicitats PAPA!!!


INGREDIENTS
Pel pa de pessic:
ü  200g de mantega
ü  200g de sucre morè
ü  200g de farina
ü  2 culleradetes d’essència de vainilla
ü  Gotes de xocolata

Pel farcit:
ü  200g de sucre morè
ü  125ml de llet
ü  90g de farina
ü  125g de mantega
ü  2 cullerades de gotes de xocolata
ü  1 culleradeta d’essència de vainilla

Per la cobertura:
ü  4 clares d’ou
ü  225g de sucre morè
ü  350g de mantega
ü  2 culleradetes d’essència de vainilla

Començem per preparar els pans de pessic. Barrejem la mantega amb el sucre morè. Un cop ben barrejat hi afegim els ous un a un. Seguidament hi afegim la farina i el llevat, prèviament tamisats, amb moviments suaus.
Un cop tenim una massa homogènia hi afegim l’essència de vainilla i per últim les gotes de xocolata. Per evitar que les gotes de xocolata quedin al fons del pa de pessic les podem passar per farina.
Un cop tenim la massa preparada la repartim en 3 motlles d’uns 15 cm prèviament untats amb mantega.
Ho courem al forn (prèviament escalfat) a 180ºC durant 25 minuts.
El més habitual és que el pa de pessic al coure’l creixi més de la part del mig, si volem que ens quedin més anivellats el que podem fer és: un cop omplim els motlles repartir la massa de manera que en quedi més als voltants que a la part central.
Un cop cuits els deixem refredar uns minuts dins el motlle, i seguidament els deixarem acabar de refredar sobre una reixa.

El següent pas és preparar la crema del farcit. En un cassó escalfem la llet amb el sucre fins que aquest s’hagi dissolt totalment. Per saber si el sucre està totalment dissolt el que podem fer és amb els dits (sempre nets eh!!) tocar la crema, si notem els granets del sucre encara no està dissolt, en cas de no notar-los ja està totalment dissolt.
Seguidament afegirem la farina sense deixar de remenar per evitar grumolls. Per acabar afegim la mantega la vainilla i les gotes de xocolata.
Deixem refredar la crema fins que agafi consistència.

La cobertura del pastís, en aquesta ocasió és de merengue suís.
Per prepara-lo en un cassó barrejem les clares i el sucre i ho escalfem al bany maria fins que el sucre s’hagi dissolt del tot. Seguidament muntem la clares a munt de neu. Un cop muntades hi afegim la mantega i per acabar la vainilla.
Començem amb una base de pa de pessic al damunt de la cual hi posem una capa de la crema de farcit. Repetim aquest procediment amb els altres pisos del pastís sempre acabant el pis superior amb el pa de pessic.
Ara cal cobrir tot el pastís amb una capa del merengue que hem preparat i ho deixem a la nevera.
Passat un temps el traiem de la nevera i si cal tornem a repetir l’operació anterior.
Un cop tenim el pastís cobert procedirem a decorar-lo.
Omplirem una mànega pastissera amb una boquilla rodona (grossa) amb el merengue.
Començarem pels laterals. Farem uns punts en vertical (3-4 depenent de l’altura del nostre pastís), un cop tenim els punts fets amb l’ajuda d’una espàtula neta els estirem. Repetirem aquesta tècnica fins cobrir tot el lateral del pastís.
Per la part superior utilitzarem la mateixa tècnica però en lloc de fer-ho de tres en tres i en l´ínia recta ho farem d’un a un i en forma d’espiral. En el centre del pastís farem un punt i l’aplanarem, girem una mica el pastís i repetim l’operació fins cobrir tota la part superior.

Ja tenim el pastís decorat amb el merengue en forma d’escates.

dilluns, 3 de juny del 2013

CAKE POPS



 
Aquesta és una recepta de cakepops molt senzilla. Com que els vaig fer per una festa d'aniversari de temàtica "BOB ESPONJA" per això uns són de color groc igual que en BOB ESPONJA i els altres de colro rosa igual que el seu millor amic en PATRICIO. Espero que us agradin.


INGREDIENTS:
Pels cake pops:
ü  Un pa de pessic
ü  150g de sucre glaç
ü  75g de formatge d’untar

Per a la decoració:
ü  300g de xocolata blanca
ü  Sucre
ü  Colorant en gel

Per elaborar els cakepops necessitem un pa de pessic, no cal que sigui un pa de pessic acabat de fer, podem utilizar parts d’altres pa de pessic que ens sobressin en ocasions anteriors.
Començarem per esmicolar el pa de pessic. Un cop estigui totalment engrunat hi afegirem el formatge i el sucre i seguirem barrejant. Cal obtenir una massa uniforme de textura semblant a la de les trufes.
Un cop tenim la massa preparada és el moment de formar les boletes. Un cop les tenim totes fetes les deixem a la nevera.

Mentre tenim les boletes a la nevera començarem a fondre la xocolata blanca, podem fer-ho al bany maria o bé al microones.
Seguidament treiem les boletes de la nevera i els hi clavarem els bastonets per a cakepops. Per asegurar-nos de que no es desenganxen de la boleta  cal submergir un extrem del pal dins la xocolata i seguidament el clavem a les boletes.  Un cop tenim els palets clavats deixem que la xocolata solidifiqui (cal deixar els cake pops amb el bastonet boca amunt mentre la xocolata s’endureix).

Ara prepararem el sucre per a la decoració. Per fer-ho en un bol hi posem unes cullerades soperes de sucre i una gota del colorant en gel del color que hagim escollit, remenarem fins que tot el sucre hagi  aconseguit el color desitjat.

Passat el temps d’enduriment de la xocolata, procedirem a banyar les boletes amb la xocolata blanca fosa previament. Un cop ben banyades escorrem l’exccés de xocolata i les arrebossem amb el sucre de colors que hem preparat previament.

Ara només cal deixar assecar la xocolata. Per fer-ho podem deixar els cake pops clavats en un got ple de sucre.

Ja tenim els cake pops apunt per degustar!!

dilluns, 27 de maig del 2013

PASTÍS DE BOSTON VERSIÓ: EXTRA XOCOLATA

Aquesta és la recepta d'un pastís conegut i deliciós: el Pastís de Boston. Jo n'he fet una versió una mica diferent, enlloc de la cobertura superior de xocolata he fet una cobertura total amb ganatxe. La unica pega de la recepta és que amb tanta xocolata la crema passa molt desapercebuda.
 Així que quan tingui temps prometo fer una "versió original" d'aquest pastís!!



INGREDIENTS
Pel pa de pessic:
ü  150g de farina
ü  1 culleradeta de llevat
ü  1polsim de sal
ü  2 ous
ü  2 rovells
ü  275g de sucre
ü  50g de mantega
ü  175ml de llet
ü  1 culleradeta d’essència de vainilla

Per la crema:
ü  400ml de nata per muntar
ü  115g de sucre
ü  3 rovells
ü  1 culleradeta d’essència de vainilla
ü  6 cullerades de maicena

Per la cobertura:
ü  200g de xocolata
ü  200ml de nata per muntar

Per les filigranes de xocolata:
ü  250g de xocolata blanca
ü  250g de xocolata amb llet

Per preparar el pa de pessic cal començar per preescalfar el forn a 180ºC. Seguirem per tamizar la farina, el llevat i la sal. En un bol començem a batre els ous, els rovells i el sucre i reservem.
Fonem la mantega en un cassó a foc lent. Un cop fosa hi afegim la llet i la vainilla. Afegirem aquesta barreja a la dels ous i sucre sense deixar de remenar.
Per acabar hi afegirem la farina amb moviments suaus. Un cop la mescla és homogènia ho aboquem dins un motlle engrassat i ho coem al forn durant 35-40 minuts.
Passat aquest temps deixem refredar el pa de pessic sobre una reixa.

Mentre es refreda el pa de pessic prepararem la crema. En un cassó barrejem la nata i la meitat del sucre i ho escalfem a foc lent fins que el sucre s’hagi dissolt.
En un bol començem a batre els rovells amb la resta del sucre fins que la mescla sigui cremosa. Afegim aquesta mescla al cassó amb la nata i seguidament hi afegim la vainilla sense deixar de remenar. Per acabar hi afegim la maicena cullerada a cullerada i remenant  constantment. Quan comença a espesseïr ho retirem del foc, ho abaoquem dins un bol i deixem que es refredi.

Per la cobertura utilitzaré una recepta que ja he fet en altres ocasions. En un cassó hi aboquem la nata. Quan aquesta comença a arrencar el bull hi afegim la xocolata a trossets i remenem fins que s’hagi fos. Arribat a aquest punt ho deixem refredar durant unes hores a la nevera. Un cop fred amb l’ajuda de la batidora ho batem.

Per preparar les filigranes necessitarem tires de paper vegetal de la mida dels pastissets (la llargada de la tira ha de ser una mica superior al perimetre del pastisset, i l’alcada de la tira una mica superior a la del pastisset). Un cop tenim aquestes tires podem proceri a fondre la xocolata al bany maria o bé al microones. Un cop la xocolata està fosa i l’hem deixat temperar la posem dins una màniga pastissera a la que farem un foradet a la punta. Sobre el paper dibuixarem línies ondulades (amb la xocolata). No hem de deixar zones massa buides ja que al col·locar la fil·ligrana aquesta és podría trencar.
Un cop tenim tota la tira plena de línies de xocolata ho deixem a la nevera per tal de que s’endureixi però no del tot ja que si fos així al muntar-la al voltant del pastisset aquesta es trencaria.

Ara ha arrivat el momento de muntar els pastissets. Per fer-ho jo he utilitzat un tallador de galetes rodó d’uns 4 cm.
Començem a tallar cercles al pa de pessic (cal que en tallem un nombre parell). Un cop l’hem tallat tot cal unir dos cercles cam una capa de la crema que hem preparat.
Un cop ja tenim aquests pastissets muntats els cobrirem amb el ganatxe de xocolata. Si cal farem dues capes. La primera més fina per cobrir imperfeccions, i la segona per deixar un acabat uniforme.
Un cop tenim els pastissets coberts de ganatxe és hora de col·locar la filigrana. Cal anar en compte de no tocar-la massa amb els dits ja que poden quedar les marques. Un cop la tenim col·locada només resta retirar la tira de paper vegetal.

BON PROFIT!!

dilluns, 13 de maig del 2013

CHOCOLAT & MARS CHEESE CAKE: PASTÍS FONS MARÍ I "BOB ESPONJA"

Hola de nou!! Com ja us vaig comentar dijous va ser l'aniversari del meu fill petit, i ho vam celebara aquest cap de setmana. La Carme del blog AlliJulivertf va portar una safata de canapés salats que estaven boníssims i jo vaig preparar una taula dolça. Com que l'Eloi és un gran fan d'en Bob Esponja vaig intentar fer un pastís amb aquest personatje. La part exterior simula el fons del mar amb un degredat de blaus. El farcit del pastís és de pa de pessic de xocolata, formatge i unes barretes de xocolata i caramel anomenades Mars (boníssimes). Així que no m'allargo més i us deixo amb la recepta que és una miqueta llarga. (Per si voleu saber la recepta l'he tret del blog: Los dulces de Victoria)


INGREDIENTS
Pel pa de pessic de xocolata:
ü  120g de xocolata
ü  30g de xocolata en pols
ü  240ml d’aigua bullent
ü  300g de farina
ü  2 culleradetes de llevat
ü  1 culleradeta de bicarbonat
ü  225g de mantega
ü  400g de sucre
ü  3 ous
ü  2 culleradetes d’essència de vainilla
ü  240ml de llet

Pel pastís de formatge i Mars:
ü  250g de formatge d’untar
ü  3 iogurts naturals
ü  3 ous
ü  80g de maizena
ü  125g de sucre
ü  2 culleradetes d’essencia de vainilla
ü  2 barres de “MARS” a trossets

Per la cobertura:
ü  200g de xocolata blanca
ü  120ml de llet
ü  650g de sucre glaç
ü  170g de mantega
ü  3culleradetes d’essència de vainilla
:

El pa de pessic de xocolata:
Per fer el pa de pessic necessitem 2 motlles d’uns 15cm. Jo he utilitzat els típics motlles d’alumini d’un sol ús (els que s’utilitzen pel pollastres a l’Ast). Aquesta recepta és per a 4 pa de pessic, però en necessitem 3.
La primera feina és preescalfar el forn a 180ºC i engrassem els motlles per poder desenmotllar sense problemes.
En un bol barrejem la xocolata a trossets, el cacau en pols i l’aigua fins a dissoltre totalment la xocolata.
Seguidament tamisem la farina amb el llevat i el bicarbonat i ho reservem.
Ara comencem a batre la mantega amb el sucre, un cop ben barrejat hi afegim els ous un a un.
Un cop ho tenim ben mesclat hi afegim la vainilla i seguidament la barreja de xocolata.
Per acabar afegirem la farina amb suavitat, alternant amb la llet.
Repartirem la massa entre els motlles.
Ho courem durant 30 minuts. Un cop cuits els deixem refredar dins el mateix motlle.


El pastís de formatge:
Cal preescalfar el forn a 170ºC. Utilitzarem el mateix tipus de motlles que hem utilitzat pel pa de pessic, en aquest cas seran dos motlles. Cal que untem els motlles. A més a més en aquest cas retallarem uns cercles de paper de forn del mateix diàmetre que el motlle. Aquest paper el deixarem al fons del motlle per tal de poder desmotllar amb més facilitat.
Començen a batre els iogurts i el formatge fins que s’hagin integrat, llavors afegirem els ous un a un. Per ultim cal afegir el sucre, la maizena i la vainilla.
Un cop tenim un mescla homogènia hi afegim la barretes de xocolata a trossets.
Repartim la massa en els dos motlles i ho coem al forn durant uns 50 minuts. Un cop cuits els deixem refredar. Un cop freds els traiem del motlle i els embolcallem amb paper film i els guardem a la nevera fins l’endemà.

La cobertura:
Començarem per fondre la xocolata al bany maria.Un cop fosa hi barrejem la llet. En un bol tamisem el sucre.
Dins el bol de la batidora hi comencem a batre el sucre amb la mantega. Seguidament hi afegirem la xocolata i la llet i la vainilla. Seguirem barrejant durant 5 minuts més.

El muntatge del pastís:
Per unir els diferents pisos jo que utilitzat crema de cacau, però podeu utilitzar el que volgueu: dolç de llet, crema, la mateixa crema de la cobertura, etc.
Començarem amb un pa de pessic, cobrim la part superior amb crema de cacau i al damunt hi col·loquem un pastís de formatge que a la vegada cobrirem amb crema de cacau. Al damunt d’aquest hi col·loquem un altre pa de pessic. I Així seguirem fins a complerat els 3 pisos (3 de pa de pessic i 2 de pastís de formatge.

Un cop tenim el pastís muntat cal cobrir-lo amb la cobertura, d’aquesta manera aconseguirem allisa-lo i tenir un acabat perrfecte.Un cop cobert el deixem a la nevera durant mitja hora. Passat aquest temps farem una altre capa de cobertura i la tornem a posar a la nevera.

Amb la cobertura que ens queda la repartim en 3 bols. Cada un el tenyirem amb un to de blau diferent.
Començerm per la capa de blau clar que utiltzarem per cobrir la part superior del pastís.
Amb el blau més fosc de tots cobrirem la part inferior del lateral. L’espai que ens queda l’omplim amb la cobertura del color balu intermig. Ara només queda eliminar l’excés de cobertura i ja tenim un pastís en degradat de color blau.
El pastís per dins.

dijous, 9 de maig del 2013

GALETES DE CANYELLA: "PASTISSETS DE GALETA"



Per a la majoria de vosaltres avui ha estat un dijous com qualsevol altre, però a casa no. Avui el petit de casa ha fet 2 anys!!! Uff , com passa el temps.... El cap de setmana ho celebrarem amb la família, però hem feia molta il·lusió fer-li alguna coseta avui per poder bufar l'espelma. Així que aquí ho teniu: uns pastissets fets amb galetes. Tot i ser fets amb presses han quedat bastant vistosos. Us espero a la pròxima publicació amb tot el que he preparat per aquesta ocasió especial.

FELICITATS ELOI!!!!
INGREDIENTS
Per les galetes:
ü  250g de mantega
ü  265g de sucre (millor si és sucre glaç)
ü  2 ous
ü  600g de farina
ü  2 cullerades de canyella en pols

Per  a la glassa:
ü  2 clares d’ou
ü  500g de sucre glaç
ü  Colorants en gel

Començem preparant la massa de les galetes. Tamissem la farina i la canyella. En un bol començem a batre la mantega amb el sucre. Seguidament hi afegim els ous un a un. Un cop els ous están totalment integrats hi anem afegint la farina poc a poc.

Un cop tenim la massa preparada l’estirem amb l’ajuda d’un corró, i la tallem amb la forma desitjada (en aquest cas en cercles, concretament en 2 mides diferents).
Un cop tenim les galetes talladles les deixem a la nevera durant 2 hores per tal de que al coure-les no perdin la forma.
Passat aquest temps les coem al forn a 180ºC durant 12 minuts.

Ara és el momento de preparar la glassa. Dins la batidora hi posem les clares i el sucre i començem a batir fins aconseguir una textura igual a la pasta de dents, aquesta és la galssa reial (la que utilitzem per perfilar). En separarem una miqueta i a la resta hi afegim una miqueta d’aigua per tal de que no sigui tan dens (aquesta glassa l’utilitzarem per omplir).

Aquest és el moment de muntar les galetes. Amb una gota de glassa densa unirem les galetes de 2 en 2, és a dir unirem les galetes grans amb galetes grans i les galetes petites amb les petites.
Un cop tenim les galetes aparellades perfilem la part superior amb la glassa densa. Un cop están totes perfilades amb la glassa més líquida omplim tot l’interior del perfilat. Un cop están totes les galetes plenes les deixem secar durant unes hores.
Un cop están totalment seques amb una gota de la glassa densa unim les galetes petines sobre les galetes grans.

Ara ja les podem decorar. Amb la glassa densa que ens ha sobrat la tenyim amb una gota de colorant en gel de color blau. Amb aquesta glassa farem uns puntets al voltant dels nostres pastissets de galeta.

I ara... a disfrutar-les!!

El protagonista del dia, l'Eloi!!
Els dos germanets bufant l'espelma.