dimarts, 13 d’agost del 2013

PASTÍS DE LLIMA


Aviat farà un més que va neixer la primera filla d'uns amics. Es diu Cloe, és tan menuda i bonica.... Doncs bé, fa uns dies vam nar a fer-los una visita i vaig portar-los aquest pastís tan... rosa, jejeje. Com que la Cloe no el va poder tastar per a ella vaig fer-li un altre pastís diferent: un pastís de bolquers!! Als seus pares els va agradar, espero que a vosaltres també.

INGREDIENTS
Per un pa de pessic (necessitem 2 pans de pessic un de color rosa i un natural, sense colorants):
ü  6 ous
ü  200g de sucre
ü  200g de farina
ü  Colorant alimentari rosa

Per l’almíbar:
ü  50ml de suc de llima
ü  50g de sucre

Per la cobertura:
ü  340g de formatge d’untar
ü  90g de mantega
ü  16g de vainilla ensucrada
ü  200g de sucre glaç
ü  160g de nata per muntar
ü  Unes gotes de suc de llima
ü  Colorant rosa i ila

Com sempre començem preparant el pa de pessic. Com ja he dit en necessitem dos: un de natural i un de color rosa ja que aquest pastís és per una nena. Aquest és un d’aquells casos en els que podem utiltzar un disc de pa de pessic que hagi sobrat d’altres pastissos i el tenim congelat.
Jo tenia un pa de pessic congelat per tant només en faré un, el rosa.
Separem els rovells de les clares. Batem els rovells amb el sucre fins obtenir una texura cremosa. Hi afegim una mica de colorant en gel o pasta de color rosa ho barrejem i reservem.
Muntem les clares a punt de neu i les afegim a la mescla anterior.
Ara  amb suavitat incorporem la farina (tamisada). Un cop tenim la massa homogènia ho aboquem al motlle i ho coem al forn (preescalfat a 180ºC) durant 35 minuts.

Mentre tenim el pa de pessic al forn prepararem l’almíbar.  En un cassó hi posem el suc de llima i el sucre.  Ho deixem al foc remenant sovint fins que obtingui una textura que recordi al caramel. Un cop hem aconseguit la textura desitjada reservem.

Per preparar la cobertura comencem per barrejar el formatge amb la mantega. Un cop està ben integrat hi afegim la vainilla ensucrada, el suc de llima i el sucre glaç. Un cop tots els ingredients estan integrats ho reservem.
En un bol muntem la nata i ho afegim a la mescla anterior amb suavitat.
Dividim la cobertura en 3 bols: en un hi afegim una mica de colorant rosa, en un altre també hi afegim colorant rosa però una mica més de quantitat per aconseguir un rosa intens, a l’altre bol hi afegim colorant lila.

I ara... la part artística!!
El pa de pessic que hem preparat el partim de manera que obtinguem 2 discs. Amb un tallador rodó de diamedtre més petit que el pa de pessic tallem la part central de cada disc.
Repetirem l’operació amb el pa de pessic natural.
Ara “barrejarem” els pan de pessic de manera que obtindrem un discs roses amb el centre de pa de pessic natural i un disc natural amb el centre rosa.

Un cop tenim un pis muntat el pintem amb almívar i ho cobrim amb una capa de la crema de formatge i llima de color rosa pàlid.
Posem al damunt un disc de colors inversos a l’anterior. És a dir si el disc del pis inferior tenia el centre rosa, al damunt hi posem un disc amb el centre de color natural i repetim l’operació: almíbar i cobertura. Repetirem aquest procés fins acabar tots els pisos.

Per acabar cobrirem tot el pastís amb la cobertura de color rosa pàl·lid per tal d’igualar el pastís.

El següent pas és  cobrir el pastís amb la cobertura de colors rosa i lila. Começem per la part superior amb la cobertura rosa clar. Un cop tenim la part de dalt seguirem pels laterals.
A la part inferior hi posem una capa de la cobertura lila, i a la part superior la cobertura de color rosa intents.
Amb una espàtula eliminarem l’eccés de cobertura i de passada aconseguirem un efecte degradat.
Per decorar la part superior  he fet la figura d’un osset de peluix amb fondant.


Un detall del degredat de colors.
L'osset de fondant.
El tall del pastís.
El pastís de la Cloe.

diumenge, 4 d’agost del 2013

PASTÍS DE XOCOLATA BLANCA I CURD DE LLIMA

Com ja sabeu la setmana passada va ser Sant Jaume i Santa Anna, i quina casualitat els meus pares es diuen Santi i Anna així que... aquí teniu el pastís que els vaig fer per celebrar-ho. La idea inicial era un pastís de xocolata blanca i fruita de la passió, però cuan ens dirigiem amb els nens a comprar la fruita de la passió... el cotxe va decidir deixar-nos tirats!!! En fi, vaig haver d'improvitzar i cambiar la fruita de  la passió per llima. Espero que us agradi tan com els va agradar als meus pares!!
Felicitats pares!!

INGREDIENTS:
Pel pa de pessic:
ü  6 ous
ü  200g de farina
ü  200g de sucre

Per l’almíbar:
ü  100g de sucre
ü  100ml de suc de llima

Per la mousse:
ü  250ml de nata
ü  2 ous
ü  3 làmines de gelatina
ü  20g de sucre
ü  150g de xocolata blanca
ü  Un rajolí de llet

Pel curd de llima:
ü  4 ous
ü  200g de sucre
ü  120 ml de suc de llima (pulpa inclós)
ü  150g de mantega
ü  3 làmines de gelatina

Començem per preparar el pa de pessic.
Separem els rovells de les clares. Batem els rovells amb el sucre fins obtenir una textura cremosa i reservem.
Muntem les clares a punt de neu i les afegim a la mescla anterior.
Ara  amb suavitat incorporem la farina (tamisada). Un cop tenim la massa homogènia ho aboquem al motlle i ho coem al forn (preescalfat a 180ºC) durant 35 minuts.

Per preparar l’almíbar posem els ingredients en un cassó i ho deixem al foc remenant sovint fins que adquireixi una textura semblant al caramel. Un cop ja ha adquirit la textura desitjada ho retirem del foc i ho deixem refredar.

Per preparar la mousse de xocolata blanca començarem per muntar la nata i reservar. Muntem seguidament les clares i també reservem.
Continuem per batre els ous amb el sucre fins que blanquejin.
En un bol amb aigua i posem les làmines de gelatina per tal de que s’hidratin.
Fonem la xocolata blanca al bany maria o al microones.
Un cop tenim les làmines hidratades les escorrem be per tal de no afegir aigua a la mousse. Dissolem les làmines amb el rajolí de llet (tèbia). Ara barrejem les làmines de gelatina i llet amb la xocolata fosa i els rovells amb sucre. Un cop estàn tots els ingredients integrats hi afegim la nata i les clares amb molta suavitat i ja tenim la mousse preparada.

Ara només queda preparar el curd de llima. Per fer-ho barrejem els ous, el sucre i el suc de llima juntament amb la pulpa de llima en un cassó i ho posem al bany maria. Cal remenar sovint. Ho deixem al foc fins que comença a espesseir.
Mentrestant posem la gelatina dins un bol en aigua per tal de rehidratar-la.
Quan el curd comença a espesseir ho retirem del foc i hi afegim la gelatina hidratada (ben escorreguda, sense l’aigua). Ho barrejem tot i ho passem pel colador.
Deixem temperar la mescla durant uns 10-15 minuts. Passat aquest temps hi afegim la mantega a temperatura ambient.
El curd un cop fet cal posar-lo directament sobre la massa (pa de pessic, mousse, etc) ja que si esperem que es refredi quedarà “cuallat” i serà de mal treballar.

L’últim pas és muntar el pastís.
El pa de pèssim que hem fet i hem deixat refredar totalment és probable que sigui bastant alt, per aquest motiu el tallarem de manera que ens quedi un disc de 1,5- 2 cm de gruix (aproximadament, així depèn del gust de cadascú).
Amb l’ajuda d’un ganivet podem retallar les vores per aconseguir un pa de pessic més esponós.
Un cop tenim el pa de pèscim preparat el posarem dins un motlle per poder muntar el pastís amb més facilitat.

Amb l’ajuda d’un pinzell pintem tot la superfície del pa de pessic amb l’almíbar de llima.
Seguidament hi abocarem la mousse de xocolata blanca. La mousse cal abocar-la just quan l’hem acabat de preparar per tal de que cualli sobre el pa de pessic i adquireixi la forma del motlle que utilitzem. Ho deixarem dins la nevera per tal de que adquireixi consistència.

Un cop a cuallat hi aboquem el curd de llima just acabat de preparar. Al abocar el curd cal anar en compte ja que si la mousse no està del tot cuallada es poden barrejar les dues capes.
Ho deixarem a la nevera durant unes hores per tal de que adquireixi la consistència necessària.

Per decorar al damunt hi escampem uns ncenalls de xocolata blanca que hem fet rallant un tableta de xocolata amb l’ajuda d’un pelador de patates.


I ara si, ja tenim el nostre pastís apunt per degustar-lo.

dimarts, 2 de juliol del 2013

SORBET DE LLIMONA


 
Avui us porto una recepta refrescant. Un sorbet, el clàssic dels sorberts: sorbet de llimona. Deliciós i refrescant. Espero que us agradi!
INGREDIENTS:
ü  6 clares d’ou
ü  300g de sucre
ü  300g d’aigua
ü  300ml de suc de llimona
ü  Ralladura de llimona (opcional)

Començarem per fer un almíbar amb el sucre i l’aigua. Un cop tenim l’almíbar, retirem el  cassó del foc i hi afegim el suc de llimona i barrejem una mica. Seguidament hi afegim la ralladura de pell de llimona, tornem a barrejar i deixem que es refredi.
Un cop fred ho posem al congelador.
Quan veiem que està a mig gelar hi afegim les clares muntades. Ho barrejem tot junt i ho deixem al congelador una altre vegada.

Cada mitja hora cal treure el sorbet del congeladro i barrejar-ho ja que el suc de llimona tendeix a quedar al fons, separat de les clares.
Repetirem aquesta operación fins que notem que ja està mig congelat i el suc de llimona no es separa de la resta de la mescla.


Un cop gelat, el podem servir en forma de bola en un bol. Les postre ideals per un dia calorós d’estiu.

dimarts, 25 de juny del 2013

COCA DE CREMA O COCA DE LLAVANERES

Lo prometido es deuda.  Així que aquí teniu una recepta d'una coca de crema o coneguda també com a coca de Llavaneres, la mar de fàcil de preparar però amb un gust... si us agrada la crema us asseguro que us encantarà!!

INGREDIENTS

  •  2 làmines de pasta de full
  •  400ml de nata per muntar
  •  115g de sucre
  •  3 rovells d’ou
  •  1 culleradeta d’essència de vainilla
  •  6 cullerades de maizena
  •  1 ou batut per pintar la coca
  •  Pinyons
  •  Sucre

Aquesta recepta és molt senzilla, però el resultat és... boníssima!!
Per preparar la crema posem en un cassó a foc mig la nata i el sucre. Remanem fins que el sucre s’hagi dissolt. Llavors hi afegim els rovells d’ou i l’essència de vainilla, i seguim remenant un cop està ben integrat hi afegim la maizena sense deixar de remenar per evitar que apareixin grumolls.
Quan comença a espesseir ho retirem del foc. Deixem refredar una mica la crema dins un bol o altre recipient.

Un cop tenim la crema preparada ja podem muntar la coca. En una làmina de pasta de full fem uns foradets amb la forquilla per tal de que al coure no s’infli massa.
Pintarem tot el voltant d’aquesta massa, d’aquesta manera quan col·loquem la massa de la part superior serà més fàcil que s’uneixin.
La part central la cobrirem amb una capa “generosa” de crema, com més crema més bona, oi? Jejeje
Un cop tenim tota la crema ben escampada, ho tapem amb l’altre làmina de pasta de full.
Cal sellar la coca per tal de que la crema no ens surti pel voltant. Per fer-ho amb l’ajuda d’una forquilla premsarem tot el voltant, com si féssim una  empanadilla.
Ara ja només ens queda pintar tota la coca amb ou batut, espolvorejar-la amb el sucre i els pinyons.


La courem al forn preescalfat a 190ºc durant 30 minuts.

COCA DE SANT JOAN

Com ha anat la revetlla de Sant Joan? Aquest any nosaltres l'hem pasat d'alló més tanquila, sense gairebè cap petard!! Això sí, amb una bona coca.
Altres anys havia buscat receptes per internet i el seusltat no m'acabava de convèncer, així que aquest any he provat una cosa nova: Qui més, qui menys tothom coneix la Thermomix, un robot de cuina genial, doncs jo us parlaré d'un altre robot, la MyCook de la marca Taurus. Fa exactament les mateixes funcions que la Thermomx però a un preu més "econòmic", jo la veritat n'estic molt contenta.
Així doncs que aquest any la coca l'he fet amb la recepta de brioix de la MyCook. Pels que no tingueu aquest robot prometo penjar una recepta per preparar ima coca la mar de bona!!
INGREDIENTS
Pel brioix:
Per la massa mare
ü  20g de llevat premsat
ü  50g d’aigua
ü  100g de farina
Per la massa senzilla
ü  100g de mantega
ü  100g de sucre
ü  2 ous
ü  10g de sal
ü  Relladura de llimona
ü  Ralladura de taronja (jo l’he substituït per 2 culleradetes d’aigua de flor de taronjer)
ü  500g de farina
ü  100g de llet
Per pintar
ü  1 ou
ü  50g de llet 


Per la crema:
ü  500g de llet
ü  4 rovells d’ou
ü  100g de sucre
ü  40g de farina
ü  Pell d’una llimona
ü  1 branca de canyella

Per decorar:
ü  Pinyons
ü  Fruita confitada (jo només he utilitzat cireres ja que la resta de la fruita a casa no agrada a ningú)
ü  Sucre

Començarem per preparar la massa mare del brioix. Posarem el llevat premsat, l’aigua i la farina dins la jerra i programem 2 minuts a la velocitat d’ammasat.
Passats els 2 minuts ho retirem de la jerra i formeme una bola i reservem.
Posem la mantega dins la jerra i prográmeme 1 minut a 40ºC i velocitat 2.
Seguidament hi afegim els ous, el sucre i barrejem durant 1 minut a velocitat 6.
A continuación hi posem la farina, la sal, la rallaldura de llimona i l’aigua de flor de taronger, programem 3 minuts  més a velocitat amassat.
Per acabar afegim la llet i amassem durant 1 minut més. Un cop tot està amassat hi afegim la massa mare a trossets I ho amassem tot junt durant 3 minuts.Un cop tenim la massa del brioix la deixem reposar durant uns 30 minuts.
Passats els 30 minuts tallem la massa en quarts i ho posem a la jerrra una alter vegada I programem 1 minut a velocitat amassat.
Passat aquest temps dividim la massa en tantes coques com volguem fer (jo l’he partit per la meitat I han sortit dues coques grossetes).

Estirem la massa sobre un paper sulfuritzat (o paper de forn) donant-li la forma típica de coca. La posem dins el forn a la temperatura més baixa i ho deixem que llevi durant una hora.


Mentre la massa lleva preparem la crema. Per preparar la crema hem de col·locar la “paleta mezcladora” a la jerra. Posem tots els ingredients dins la jerra, començant per la llet. Programem 10 minuts a 100ºC i velocitat 3. Passant aquest temps programarem 1 minut més a velocitat 3 però sense temperature per tal de que la crema és vagi refredant.
Abocarem la crema dins un recipient per tal de que es refredi. Recordem que hem de treure la pell de la llimona i la branca de canyella.

Un cop tenim la massa que ha llevat i la crema refredada és hora de començar a muntar la nostra coca.
Primer de tot pintarem la base de la coca amb la barreja d’ou i llet. Pel damunt farem unes línies de crema amb l’ajuda d’una màniga pastissera.
Per decorar posem la fruita confitada, pinyons i espolvorajem una miqueta de sucre.

Ho coem al forn (previament escalfat) a 200ºC durant 5-10 minuts.

P.D: Per acompanyar aquesta coca res millor que una copa de cava!

BONA REVETLLA!!



dissabte, 22 de juny del 2013

PASTÍS DE COOKIES & CREAM

Hola de nou!!! avui us porto una recepta que vaig preparar ja fa uns dies. El passat 9 de juny va ser l'aniversari del meu pare i com que és molt llaminer vaig preparar-li aquest pastís. És un pastís de cookies però fet sense cookies. La recepta és de l'Alma Obregón del programa CupcakeManiacs del canal Divinity. A mi personalment les receptes amb merengue mai m'han agradat però aquesta.. no sé, la vaig veure i van venir-me ganes de provar-la i hem va agradar!!
Així que us deixo amb el pastís de Cookies & Cream d'aniversari!

Felicitats PAPA!!!


INGREDIENTS
Pel pa de pessic:
ü  200g de mantega
ü  200g de sucre morè
ü  200g de farina
ü  2 culleradetes d’essència de vainilla
ü  Gotes de xocolata

Pel farcit:
ü  200g de sucre morè
ü  125ml de llet
ü  90g de farina
ü  125g de mantega
ü  2 cullerades de gotes de xocolata
ü  1 culleradeta d’essència de vainilla

Per la cobertura:
ü  4 clares d’ou
ü  225g de sucre morè
ü  350g de mantega
ü  2 culleradetes d’essència de vainilla

Començem per preparar els pans de pessic. Barrejem la mantega amb el sucre morè. Un cop ben barrejat hi afegim els ous un a un. Seguidament hi afegim la farina i el llevat, prèviament tamisats, amb moviments suaus.
Un cop tenim una massa homogènia hi afegim l’essència de vainilla i per últim les gotes de xocolata. Per evitar que les gotes de xocolata quedin al fons del pa de pessic les podem passar per farina.
Un cop tenim la massa preparada la repartim en 3 motlles d’uns 15 cm prèviament untats amb mantega.
Ho courem al forn (prèviament escalfat) a 180ºC durant 25 minuts.
El més habitual és que el pa de pessic al coure’l creixi més de la part del mig, si volem que ens quedin més anivellats el que podem fer és: un cop omplim els motlles repartir la massa de manera que en quedi més als voltants que a la part central.
Un cop cuits els deixem refredar uns minuts dins el motlle, i seguidament els deixarem acabar de refredar sobre una reixa.

El següent pas és preparar la crema del farcit. En un cassó escalfem la llet amb el sucre fins que aquest s’hagi dissolt totalment. Per saber si el sucre està totalment dissolt el que podem fer és amb els dits (sempre nets eh!!) tocar la crema, si notem els granets del sucre encara no està dissolt, en cas de no notar-los ja està totalment dissolt.
Seguidament afegirem la farina sense deixar de remenar per evitar grumolls. Per acabar afegim la mantega la vainilla i les gotes de xocolata.
Deixem refredar la crema fins que agafi consistència.

La cobertura del pastís, en aquesta ocasió és de merengue suís.
Per prepara-lo en un cassó barrejem les clares i el sucre i ho escalfem al bany maria fins que el sucre s’hagi dissolt del tot. Seguidament muntem la clares a munt de neu. Un cop muntades hi afegim la mantega i per acabar la vainilla.
Començem amb una base de pa de pessic al damunt de la cual hi posem una capa de la crema de farcit. Repetim aquest procediment amb els altres pisos del pastís sempre acabant el pis superior amb el pa de pessic.
Ara cal cobrir tot el pastís amb una capa del merengue que hem preparat i ho deixem a la nevera.
Passat un temps el traiem de la nevera i si cal tornem a repetir l’operació anterior.
Un cop tenim el pastís cobert procedirem a decorar-lo.
Omplirem una mànega pastissera amb una boquilla rodona (grossa) amb el merengue.
Començarem pels laterals. Farem uns punts en vertical (3-4 depenent de l’altura del nostre pastís), un cop tenim els punts fets amb l’ajuda d’una espàtula neta els estirem. Repetirem aquesta tècnica fins cobrir tot el lateral del pastís.
Per la part superior utilitzarem la mateixa tècnica però en lloc de fer-ho de tres en tres i en l´ínia recta ho farem d’un a un i en forma d’espiral. En el centre del pastís farem un punt i l’aplanarem, girem una mica el pastís i repetim l’operació fins cobrir tota la part superior.

Ja tenim el pastís decorat amb el merengue en forma d’escates.

dilluns, 3 de juny del 2013

CAKE POPS



 
Aquesta és una recepta de cakepops molt senzilla. Com que els vaig fer per una festa d'aniversari de temàtica "BOB ESPONJA" per això uns són de color groc igual que en BOB ESPONJA i els altres de colro rosa igual que el seu millor amic en PATRICIO. Espero que us agradin.


INGREDIENTS:
Pels cake pops:
ü  Un pa de pessic
ü  150g de sucre glaç
ü  75g de formatge d’untar

Per a la decoració:
ü  300g de xocolata blanca
ü  Sucre
ü  Colorant en gel

Per elaborar els cakepops necessitem un pa de pessic, no cal que sigui un pa de pessic acabat de fer, podem utilizar parts d’altres pa de pessic que ens sobressin en ocasions anteriors.
Començarem per esmicolar el pa de pessic. Un cop estigui totalment engrunat hi afegirem el formatge i el sucre i seguirem barrejant. Cal obtenir una massa uniforme de textura semblant a la de les trufes.
Un cop tenim la massa preparada és el moment de formar les boletes. Un cop les tenim totes fetes les deixem a la nevera.

Mentre tenim les boletes a la nevera començarem a fondre la xocolata blanca, podem fer-ho al bany maria o bé al microones.
Seguidament treiem les boletes de la nevera i els hi clavarem els bastonets per a cakepops. Per asegurar-nos de que no es desenganxen de la boleta  cal submergir un extrem del pal dins la xocolata i seguidament el clavem a les boletes.  Un cop tenim els palets clavats deixem que la xocolata solidifiqui (cal deixar els cake pops amb el bastonet boca amunt mentre la xocolata s’endureix).

Ara prepararem el sucre per a la decoració. Per fer-ho en un bol hi posem unes cullerades soperes de sucre i una gota del colorant en gel del color que hagim escollit, remenarem fins que tot el sucre hagi  aconseguit el color desitjat.

Passat el temps d’enduriment de la xocolata, procedirem a banyar les boletes amb la xocolata blanca fosa previament. Un cop ben banyades escorrem l’exccés de xocolata i les arrebossem amb el sucre de colors que hem preparat previament.

Ara només cal deixar assecar la xocolata. Per fer-ho podem deixar els cake pops clavats en un got ple de sucre.

Ja tenim els cake pops apunt per degustar!!