dimarts, 31 de desembre del 2013

TURRÓ DE CREMA DE LLET I AVELLANES O TURRÓ A L'ESTIL KINDER BUENO

           
Com proven les festes? Amb tants dinars, sopars i reunions familiars no havia tingut temps de publicar cap recepta de turrons, i aixó a aquestes alçades de les festes és totalment imperdonable. Així que aquí teniu la meva aportació: turró d'avellanes i crema de llet. No recordo el nom del blog d'on he tret la recepta, però allà el batejaven amb el nom de turró kinder bueno. La veritat és que si que el gust recorda al del kinder bueno. Si us animeu ja direu que us sembla.
INGREDIENTS:

ü  50g d’avellanes
ü  70g de sucre o sucre glaç
ü  150g de xocolata blanca
ü  25g de llet en pols o bé 15g de maicena
ü  50g d’oli de girasol
ü  50g de mantega
ü  Un polsim de sal
ü  Unes gotes de vainilla o bé sucre vainillat
ü  130g de llet
ü  250-300g de xocolata amb llet

Començarem per triturar les avellanes, han de quedar com una farina d’avellana.
Seguidament pulvoritzarem el sucre (si utilitzem sucre glaç aquest pas no cal fer-lo) i la xocolata blanca.

Dins el bol de la batedora hi posem: les avellanes, el sucre, la xocolata blanca, la llet en pols, l’oli, la mantega a temperatura ambient, la sal i la vainilla. Remenem fins obtenir una “pasta homogènia”.
Posem la pasta en un cassóal foc  juntament amb la llet i remenarem fins obtenir una mescla uniforme. Retirem del foc i gurdem a la nevera fins que obtingui una textura semblant a la crema.

Mentrestant fonem la xocolata amb llet al bany maria o microonoes (el que vosaltres preferiu). Un cop tinguem la xocolata fosa cobrim un motlle de turró.
Quan la xocolata del motlle ha solidificat l’omplim amb la crema de llet i avellanes.
Per acabar cobrirem la part superior de la crema amb la xocolata que ens ha sobrat.


Ija tenim el nostre turró de xocolata amb crema de llet i avellanes.

diumenge, 22 de desembre del 2013

POLVORONS O "MANTECADOS"

Aquesta és una recepta d'uns dolços típics del Nadal: els polvorons. I que seria el Nadal sense ells? Sense mergar-ne tot un a la boca i intentar dir alguna cosa i.... ja sabeu que passa oi? Dons bé,  aquí teniu la recepta per fer-los a casa. He extret la recepta del blog "De uva a peras". Aveure que us sembla.


INGREDIENTS
ü  200g de farina
ü  40g de farina d’ametlla
ü  50g de sucre glaç
ü  90g de llard
ü  1 culleradeta d’anis sec
ü  Ralladura o essència de llimona
ü  Sucre glaç per decorar
ü  Un polsim de canyella (opcional)

La primera feina és eliminar l’humitat que conté la farina. Per fer-ho barrejarem la farina i la farina d’ametlla i ho posarem dins una safata apta per al forn . ho posarem al forn a 140ºC i cada 10 minuts aprox, ho remenarem.
Passada la mitja hora retirem la farina del forn i la deixarem refrdar totalment abans de seguir amb la recepta.

Un cop la farina està totalment freda la barrejem amb tota la resta d’ingredients fins obtenir una massa tova.
Aquesta massa l’emboliquem amb paper film i la deixem reposar a la nevera durant 1 hora.

Passat aquest temps treiem la massa de la nevera i l’estirem amb l’ajuda d’un curró sobre una superficie enfarinada.
La massa un cop estirada ha de tenir un gruix aproximat de 1 cm i mig. Un cop tenim la massa estirada la tallarem amb un tallapastes de forma rodona o quadrada. Aquesta massa un cop cuita s’engruna facilment, per aquest motiu és millor no utlitzar tallapastes amb formes que no siguin geomètriques.

Un cop tallats els polvorons, els posem sobre una safata de forn amb un paper vegetal. Aquesta massa al coure’s no creix per tant els podem posar bastant juntets.
Els courem al forn (preescalfat a 180ºC) durant 25-30 minuts.

Passat aquest temps, mentre encara són calens els espolvorajem amb sucre glaç. Al fer-ho quan encara són calents fa que el sucre s’enganxi a la superficie.


Jo he preparat els típics polvoróns d’ametlla, però cambiant algun dels ingredients poden ser de llimona, avellana, canyella, xocolata, etc.

dijous, 19 de desembre del 2013

PASTÍS DE XOCOLATA I TURRÓ


 
Aques és un pastís ideal per aquestes festes que s'acosten ja que porta un ingredient estrella d'aquesta època: el TURRÓ, i la xocolata que no pot faltar mai.

BON NADAL A TOTHOM!!

INGREDIENTS

Per la base:
ü  3 ous
ü  Farina (el mateix pes que facin els ous)
ü  Sucre (el mateix pes que facin els ous)
ü  Mantega (el mateix pes que facin els ous)
ü  Xocolata (el mateix pes que facin els ous)
ü  1 sobre de llevat

Per la crema de turró:
ü  250g (aprox) de turró de xixona
ü  250 ml de llet
ü  25g de sucre
ü  2 rovells d’ou

Ganache de xocolata:
ü  250g de sucre glaç
ü  250g de mantega
ü  175g de xocolata

Per decorar:
ü  Fondant de color rosa i marró

Com sempre la primera feina és preprar el pa de pessic de xocolata. Tranquem les closques dels ous i els pesem. Els pes dels ous és el que ens indicarà el pes de la farina, el sucre la mantega i la xocolata. És a dir, si per exemple els tres ous (sense la closca) pesen 200g, necessitarem 200g de la resta del ingredients(200g de farina, 200g de sucre, etc).
Fonem la xocolata al bany maria i la reservem.
Seguidament batem els ous amb el sucre  i la mantega. Un cop ho tenim tot ben barrejat hi afegim la xocolata fosa.
Un cop la xocolata està totalment integrada hi afegim la farina i el llevat (previament tamissats) amb suavitat.
Quan tenim la massa homogènia l’aboquem dins el motlle prèviament engrassat i ho coem al forn durant 30-40 minuts a 170º.
Un cop cuit deixem refredar sobre una reixa.

Ara prepararem la crema de turró.
En un cassó batem els rovells d’ou i hi afegim la llet i el sucre. Portem la barreja a ebullició i hi afegim el turró a trossets. Deixarem la crema al foc fins que el turró s’hagi desfet. Un cop s’ha dissolt el turró, retirem del foc i deixarem la crema a la nevera tapada en film per tal de que es refredi completament.

Per preparar el ganache fondrem la xocolata i la reservem.
En un bol barrejem la mantega amb el sucre. Un cop ho tenim ben barrejat hi afegim la xocolata fosa i seguim remenant per tal d’integrar totalment la xocolata.


Per muntar el pastís el tallarem en 3 discs. Si volem que obtenit un pastís més “tovet” en aquest momento podem eliminar la crosteta que es forma al voltalt del pa de pessic.
Entre capa i capa de pa de pessic hi escamparem una bona capa de la crema de turró. Per acabar cobrirem el pastís amb el ganache de xocolata que hem preparat.


Per la decoració jo he fet unes flors amb fondant de color rosa i marró, però podeu fer la decoració que més us agradi, aixó depen de la vosta imaginació.

dimarts, 26 de novembre del 2013

TAULA DOLÇA TEMÀTICA FUTBOL

La taula dolça gairebé al complet, falta el pastís!

Avui no porto cap recepta nova. Fa uns dies va ser l’aniversari del meu fill gran, 5 anys ja!!! Quan hi penso… 5 anys més  per mi també!!
En fi, aquest any li feia il·lusió fer una festa amb tots els companys de clase. Una ran oportunitat per poder fer proves.

Aquesta taula va ser petitona: cupcakes de futbol, cakepops simulant pilotes de futbol, el pastís en forma com no de camp de futbol i no podía faltar el plat estrella en una festa infantil: pa bimbo amb nocilla.

Als nens els va agrdar molt i els pares que es van quedar a la festa van quedar ben bocabadats.

Així que aquí us deixo les fotos peer tal de que jutjeu vosaltres mateixos/es.

Perdoneu per les fotos, sobretot la del pastís que  vaig despistar-me i vaig haver de fer-les durant la festa.

Els cupcakes.

Cakepops. Ja se que les pilotes de futbol estan formades per pentagons i hexàgons, però... amb estrelles la feina s'ha agilitat bastant.

El pastís, amb unes espelmes d'allò més originals, eren pilotetes de futbol.

dijous, 7 de novembre del 2013

CUP CAKES DE VAINILLA I MERENGA SUÍS: CUPCAKES HALLOWEEN

Avui fa just una setmana de la Castanyada i també d'una altre festa que està guanyant tarreny: Halloween. Diuen que és la nit més terrorifica de l'any però es veu que a la gent li agrada això de passar por. Jo personalment ho passo fatal veient pel·licules de terror o anant a passatges de terror, de manera que a casa el Halloween va ser d'allò més dolç amb aquests cupcakes de vainilla i merenga.
Espero que hagiu passat un bon Halloween! Ja ja ja ( riure malefic) fins la propera!!


INGREDIENTS
Per les magdalenes:
ü  115g de mantega
ü  220g de sucre
ü  3 ous
ü  200g de farina
ü  1culleradeta i ½ de llevat
ü  120ml de llet
ü  1 culleradeta d’essència de vainilla

Per la cobertura:
ü  250g de sucre
ü  3 clares d’ou
ü  300g de mantega

Per la decoració:
ü  Figures de Halloween (carbasses, ulls, barret de bruixa) de fondant

Començarem preparant les magdalenes. La primera feina és preescalfar el forn a uns 180ºC, i preparar la safata amb les càpsules pels cupcakes.
Tamissem la farina i el llevat i reservem.
Seguim barrejant el sucre i la mantega a punt de pomada. Seguidament hi afegirem els ous un a un.
Un cop tenim els ous ben integrats a la barreja hi afegim la farina en  vegades, alternant amb la llet i la vainilla.
Un cop tenim la massa preparada la dividim en les càpsules que tenim. Recordeu que no hem d’omplir les capsules més de2 /3 parts!!
Les posem al forn durant 20-25 minuts.
Un cop cuites les deixem refredar sobre una reixa.

Per preparar el merenga suís començem per escalfar les clares amb el scure. En aquest pas cal barrejar sovint per evitar que les clares cuallin. Ho escalfarem fins que el sucre s’hagi dissolt totalment.
Un cop tenim el sucre dissolt ho passem  cap al bol de la batedora i començem a muntar les clares. Hem de tenir paciencia ja que al estar una mica calentes costarà que es montin.
Un cop tenim les clares a punt de neu hem de comprobar la temperatura d’aquestes. Cal que estiguin a una temperatura ambient (més o menys) ja que si están massa calentes al afegir la mantega aquesta es desfarà.
Un cop tenim les clares a la temperatura necessària cambiem el batedor de la batedora per la pala, i afegim la mantega.
Un cop la mescla és homogènia ja tenim el merenge preparat.

Ara a decorar! Les carbasses i els barrets de bruixa els he fet amb fondant, mentre que la momia està feta amb la cobertura i l’ajuda d’una boquilla en forma de cinta.


Bon Halloween!!

dissabte, 2 de novembre del 2013

PANELLETS D'AVELLANA



Un anys més tornem a estar a TOTS SANTS, dies per menjar castanyes, moniatos i panellets. De penellets n'hi ha de moltes varietats, però en aquets sentit a casa sóm molt tradicionals i sempre preparem els mateixos: de pinyons i d'ametlla.
Aquest any però hem fet un petit cambi. Enlloc de fer-los amb farina d'ametlla els hem preparat amb farina d'avellana.
L'avellana els dona una color més fosc. Han agradat bastant però com els penellets tradicionals no hi ha res.

INGREDIENTS:
ü  300g de patata o moniato (jo els he preparat amb patata ja que el moniato no ens arada gaire a casa)
ü  400g de farina d’avellana
ü  250g de sucre
ü  Ralladura de llimona
ü  Per la decoració: pinyons, granet d’ametlla, cireres confitades, etc.

Començem per bullir les patates senceres i amb pela. Un cop cuites i encara calentes els treiem la pell i en fem un puré.
Un cop la  patata està totalment freda ho barrejem amb el sucre, la farina d’avellana i la pell de llimona. Aquest pas resulta més fácil si ens ajudem amb les mans. Un cop tenim una massa homogènia ha arribat el momento de fer  els penellets.
En fer les boletes és posible que la massa s’enganxi a les mans, per evitar-ho us aconsello tenir un plat soper amb una mica de llet per sucar les mans i així evitar que s’enganxi la massa.

Per fer les penellets de pinyons farem boletes, no massa grans, del tamany d’una pilota de ping pong. Un cop fetes les boles les arrebossem en els pinyons per tal de que s’enganxin.

Pels d’ametlla farem el mateix procediment, però enlloc de donar-los forma de bola els farem amb una forma allargada.

Pels de cirera, farem boletes i les arrebossarem amb sucre. A la part central farem una mica de pressió de manera que quedi una cavitat on posar la cirera.

Un cop tenim tots els panellets fets els pintem ambo u batut per tal de que al coure’ls obtinguem uns panellets amb un color doradet molt atraient.


L’ultim pas és coure’ls al forn a 225-250ºC durant uns 8-10 minuts. Fins que obtinguin el color dorat desitjat.

dijous, 24 d’octubre del 2013

ANGEL FOOD CAKE


Si si, encara respiro... després de 2,3... o no se quantes setmanes torno amb una recepta per llepar-se'n els dits!!!
Es tracta d'un pastís fet a base de clares d'ou, amb una textura moooltt esponjosa. És un pastís ideal per utilitzar les clares que ens sobren quan fem crema o qualsevol altre recepta on només utilitzem els rovells de l'ou.
Jo feia temps que tenia aquesta recepta ullada però fins ara no m'he decidit a preparar-la i us asseguro que amb l'èxit que va tenir no tardare massa a repetir-la.
I vosaltres, us animeu a fer-la?

INGREDIENTS
ü  9 clares d’ou
ü  169g de sucre extra fi
ü  ¼ de culleradeta de sal
ü  1 cullereta de crémor tartar
ü  1 cullereta d’essència de vainilla
ü  124g de farina
ü  96g de sucre extra fi

Per decorar:
ü  200ml de nata
ü  1 cullerada de sucre

Començarem per preescalfar el forn a 180ºC i untar el motlle amb mantega  per tal d’evitar que s’enganxi la massa del pastís.
Seguirem per muntar les clares. Un cop estiguin espumoses hi afegim la sal, el crémor tartar la vainilla i els 169g de sucre. Seguirem muntant les clares fins que estiguin ben muntades formant pics durs.
Arribats en aquest punt hi afegim la farina i els 96g de sucre que restaven (previament tamissats). Per afagir la farina i el sucre ho farem amb l’ajuda d’una espátula realitzant moviments suaus per no “espatllar” la consistencia de les clares.

Un cop tenim la massa prparada l’aboquem dins el motlle  vigilant de que no es formin bosses d’aire, igualem la superficie i ja està llest per anar al forn.
Ho courem durant 35 minuts o fins que veiem que els pastís ha pujat i te un color caurat i sigui esponjós al tacte.

Un cop cuit, el traiem del forn i el posem boca avall (sense treure’l del motlle) fins que s’hagi refredat completament.

Un cop fred el desmotllem, i podem decorar-lo amb nata muntada.


Què us sembla? És o no és menjar dels angels? Bon profit!!