dimecres, 26 de febrer del 2014

IOGURT DE XOCOLATA

Aqui de vosaltres no els agrada un iogurt de xocolata? A mí m'encanten i amb l'excusa de fer-ne pel nens algun me'l menjo jo, jejej esque sóc pitjor que ells. Segur que no sóc l'única, oi?



INGREDIENTS:
ü  900ml de llet semidesnatada
ü  200g de xocolata negra
ü  1 sobre de cuallada en pols
ü  2c/s d’edulcorant líquid

Començarem per pulvuritzar la xocolata, també la podem rallar.
En un cassó hi posem la llet, la xocolata rallada o pulvuritzada, el sobre de cuallada i l’edulcurant líquid.  Ho portem a ebullició fins que la xocolata i la resta d’ingredients s’hagin dissolt totalment amb la llet.
Personalment he notat massa el gust a edulcurant. Si no us agrda el “regust” que deixen us aconsello que utilizeu sucre en el seu lloc.

Un cop arribat en aquest punt, retirem del foc i omplim els gots per tal d’obtenir iogurts en format individual.

Ho deixem refredar a la nevera, i un cop freds están llestos per degustar.


Bon profit!!

dissabte, 18 de gener del 2014

GOMINOLES O LES MUNDIALMENT CONEGUDES "XUXES"


 
Mmmmm... Que bones estan les gominoles!!! O no? No sé que tenen que agraden a grans i petits. A casa cuan en comprem duren ben poc, i es clar no pot ser estar tot el dia menjant xuxes. Però quan vaig trobar aquesta recepta.... Xuxes només amb gelatina, aigua i aixòsi sucre. Més sanes que les de compra i boníssimes!!! I si no us ho creieu feu la recepta i deixeu als petits de la casa que us en facin una critica, ja veureu com els encantaràn!!
INGREDIENTS:
ü  200ml d’aigua
ü  300gg de sucre
ü  2 sobres de gelatina neutre
ü  1 sobre de gelatina de gustos (maduixa, llimona, taronja, cola, etc)
ü  Oli de girasol per engrassar els motlles
ü  Sucre per arrebossar les gominoles

En un cassó posem el sucre, l’aigua i la gelatina. Ho escalfem fins que arrenqui el bull, cal remenar sovint per evitar que es formin grumolls i s’enganxi.
Un cop bull hi afegim la gelatina de gustos, seguim remenant uns minuts més (3-5) fins que torni a bullir i la gelatina estigui totalment dissolta.

Un cop tenim la barreja feta cal treballar ràpid ja que la gelatina comença a solidificar-se. Omplirem els motlles (untats amb oli) i ho deixaarem refredar unes hores a temperatura ambient.
Per preparar aquestes gominoles són molt útils els motlles per a bombons, ja que ens faciliten molt la tasca de desenmotllar.

Passades 2-3 hores la gelatina ja ha solidificat i podem extreure les gominoles del motlles.
Un cop tretes dels motlles les arrebossem amb sucre i ja etan llestes per consumir.


Aquesta recepta segur que agrada als petits de la casa, bé i al grans també oi?

dissabte, 4 de gener del 2014

KRINGLE

Aquest és un tortell d'origen Escandinau. Es menja durant tot l'any però sobre tot durant les festes de Nadal. El farcit pot ser dolç o salat. Jo m'he decantat per la canyella ja que és un gust que el relaciono molt amb les festes Nadalenques. Així que aquest tortell pot ser una alternariva al típic tortell de Reis que mengem a casa nostra.
INGREDIENTS
Per a la massa:
ü  30g de sucre
ü  La pell de mitja llimona
ü  120g de llet
ü  30g de mantega
ü  25g de llevat premsat
ü  1 rovell d’ou
ü  300g de farina de força
ü  1 pessic de sal

Pel farcit:
ü  50g de mantega a temperatura ambient
ü  60g de sucre
ü  2 cullerades de canyella
ü  50g de nous una mica picades
ü  50g de panses sultanes

Pel glaçejat:
ü  1 clara d’ou
ü  50g de sucre

Començarem per preparar la massa.
Pulvuritzem el sucre amb la pell de llimona amb l’ajuda d’un molinet de café.
En un bol barrejem el sucre i la llimona pulvuritzada, la mantega a temperatura ambient la llet tèbia i el llevat. Seguidament hi afegirem el rovell d’ou i seguim barrejant. Per acabar afegim la farina i la sal i amassem  fins obtenir una massa homogènia.
Col·loquem la massa dins un bol tapada amb parer film (per tal de que no faci crosta), i la deixem llevar fins que dobli el volum (aproximandament 1 hora).

Mentre la massa lleva podem preparar el farcit.

Barrejem la mantega, el sucre i la canyella. Un cop tot està ben barrejat ho reservem.

Un cop la massa ha llevat l’estirem sobre una superfície enfariada. Un cop estirada la massa ha de medir 40x50cm aproximadament. Un cop estirada hi escampem el farcit pel damunt, sobre d’aquest hi escampem les panses i les nous.

Ara enrotllarem la massa per la part més llarga de manera que formi un “xurru”. Un cop tenim el nostre xurru fet és hora de tallar-lo. Per fer-ho amb l’ajuda d’un ganivet farem un tall sense acabard’arrivar a l’extrem. És a dir, tindrem 2 xurrus units per un extrem. El següent pas és fer una trena amb els dos xurrus.
Un cop tenim la trena feta li donem una forma de circumferència. Ho coem al forn prèviament escalfat a 180ºC durant 20 minuts.

Mentre tenim el kringle al forn preparem el glacejat. Barrejem la clara d’ou amb el sucre.
Un cop treim el kringle del forn el pintem amb el glacejat.
Un cop fred es pot menjar.


Jo l’he preparat de canyella, panses i nous, però hi ha altre versions: cabell d’àngel i panses, pernil dolç i formatge, o el que us imagineu.

divendres, 3 de gener del 2014

BOLES DE NADAL

Nadal ja ha passat, però això no és excusa per no preparar uns deliciosos cupcakes amb forma de bola de nadal. Vaig veure aquesta recepta navegant per internet, aquí teniu l'enllaç per crear aquestes boles. Fins la propera!!


INGREDIENTS:
ü  Magdalenes del gust que preferiu
ü  Geletes tipus “oreo”
ü  Formatge d’untar tipus “philadelphia”
ü  Pasta de flors
ü  Colorant en gel vermell
ü  Colorants en pols daurat i purpurina
ü  Unes gotes d’alchol alimentari blanc (ginebra, vodka, etc)
ü  Perles de sucre per decorar

Primer de tot hem de preparar les magdalenes. Poden ser del gust que preferiu: vainilla, xocolata, café, llimona, etc.
Un cop fetes  les deixem refredar totalment.

Mentrestant preparem el farcit de la bola. Triturem les galetes  oreo i les barrejem amb unes cullerades de formatge d’untar. La quantitat de formatge depen de la quantitat de galetes triturades, ja que hem d’obtenir una pasta homogènia.
Un cop tenim la pasta la reservem i començem a donar forma a les boles.

Tenyim una mica de la pasta de flors amb colorant vermell. Seguidament estirem la pasta fins que  obtingui un gruis de 2-3 mil·límetres.
Ara necessitarem un motlle que tingui forma de mitja esfera. Cobrim la cara interna del motlle amb la pasta de flors. Seguidament omplirem la cavitat amb la pasta de galeta i formatge.
Amb l’ajuda d’un ganivet tallarem la pasta de flors sobrant.

Col·loquem la mitja esfera sobre una magdalena. Jo li he donat una capa de purpurina, però si voleu podeu donar  una capa amb colorant en pols blanc.
Per fer-ho barrejem una mica de colorant blanc en pols o bé la purpurina amb unes gotetes d’alcohol.  Amb aquesta barreja i un pinzell pintarem tota la superficie de la bola. Si utilitzem el colorant blanc obtindrem un acabat que semblarà que la bola sigui de porcellana.

Per fer la part de la bola on hi ha el forat per pasar el fil he utilitzat pasta de flors (també podeu utilizar fondant) de color marfil. Amb el colorant daurat i una mica d’alcohol he obtingut la pintura daurada per pintar-lo.

Per acabar de decorar la bola he utilitzat perles de sucre. Una altre opció seria decorar-la amb glasa reial, però això ho deixarem per una altre entrada.


Ara ja tenim la nostra bola de nadal comestible, ara només cal probar amb altres colors i dissenys.

dimarts, 31 de desembre del 2013

TURRÓ DE CREMA DE LLET I AVELLANES O TURRÓ A L'ESTIL KINDER BUENO

           
Com proven les festes? Amb tants dinars, sopars i reunions familiars no havia tingut temps de publicar cap recepta de turrons, i aixó a aquestes alçades de les festes és totalment imperdonable. Així que aquí teniu la meva aportació: turró d'avellanes i crema de llet. No recordo el nom del blog d'on he tret la recepta, però allà el batejaven amb el nom de turró kinder bueno. La veritat és que si que el gust recorda al del kinder bueno. Si us animeu ja direu que us sembla.
INGREDIENTS:

ü  50g d’avellanes
ü  70g de sucre o sucre glaç
ü  150g de xocolata blanca
ü  25g de llet en pols o bé 15g de maicena
ü  50g d’oli de girasol
ü  50g de mantega
ü  Un polsim de sal
ü  Unes gotes de vainilla o bé sucre vainillat
ü  130g de llet
ü  250-300g de xocolata amb llet

Començarem per triturar les avellanes, han de quedar com una farina d’avellana.
Seguidament pulvoritzarem el sucre (si utilitzem sucre glaç aquest pas no cal fer-lo) i la xocolata blanca.

Dins el bol de la batedora hi posem: les avellanes, el sucre, la xocolata blanca, la llet en pols, l’oli, la mantega a temperatura ambient, la sal i la vainilla. Remenem fins obtenir una “pasta homogènia”.
Posem la pasta en un cassóal foc  juntament amb la llet i remenarem fins obtenir una mescla uniforme. Retirem del foc i gurdem a la nevera fins que obtingui una textura semblant a la crema.

Mentrestant fonem la xocolata amb llet al bany maria o microonoes (el que vosaltres preferiu). Un cop tinguem la xocolata fosa cobrim un motlle de turró.
Quan la xocolata del motlle ha solidificat l’omplim amb la crema de llet i avellanes.
Per acabar cobrirem la part superior de la crema amb la xocolata que ens ha sobrat.


Ija tenim el nostre turró de xocolata amb crema de llet i avellanes.

diumenge, 22 de desembre del 2013

POLVORONS O "MANTECADOS"

Aquesta és una recepta d'uns dolços típics del Nadal: els polvorons. I que seria el Nadal sense ells? Sense mergar-ne tot un a la boca i intentar dir alguna cosa i.... ja sabeu que passa oi? Dons bé,  aquí teniu la recepta per fer-los a casa. He extret la recepta del blog "De uva a peras". Aveure que us sembla.


INGREDIENTS
ü  200g de farina
ü  40g de farina d’ametlla
ü  50g de sucre glaç
ü  90g de llard
ü  1 culleradeta d’anis sec
ü  Ralladura o essència de llimona
ü  Sucre glaç per decorar
ü  Un polsim de canyella (opcional)

La primera feina és eliminar l’humitat que conté la farina. Per fer-ho barrejarem la farina i la farina d’ametlla i ho posarem dins una safata apta per al forn . ho posarem al forn a 140ºC i cada 10 minuts aprox, ho remenarem.
Passada la mitja hora retirem la farina del forn i la deixarem refrdar totalment abans de seguir amb la recepta.

Un cop la farina està totalment freda la barrejem amb tota la resta d’ingredients fins obtenir una massa tova.
Aquesta massa l’emboliquem amb paper film i la deixem reposar a la nevera durant 1 hora.

Passat aquest temps treiem la massa de la nevera i l’estirem amb l’ajuda d’un curró sobre una superficie enfarinada.
La massa un cop estirada ha de tenir un gruix aproximat de 1 cm i mig. Un cop tenim la massa estirada la tallarem amb un tallapastes de forma rodona o quadrada. Aquesta massa un cop cuita s’engruna facilment, per aquest motiu és millor no utlitzar tallapastes amb formes que no siguin geomètriques.

Un cop tallats els polvorons, els posem sobre una safata de forn amb un paper vegetal. Aquesta massa al coure’s no creix per tant els podem posar bastant juntets.
Els courem al forn (preescalfat a 180ºC) durant 25-30 minuts.

Passat aquest temps, mentre encara són calens els espolvorajem amb sucre glaç. Al fer-ho quan encara són calents fa que el sucre s’enganxi a la superficie.


Jo he preparat els típics polvoróns d’ametlla, però cambiant algun dels ingredients poden ser de llimona, avellana, canyella, xocolata, etc.

dijous, 19 de desembre del 2013

PASTÍS DE XOCOLATA I TURRÓ


 
Aques és un pastís ideal per aquestes festes que s'acosten ja que porta un ingredient estrella d'aquesta època: el TURRÓ, i la xocolata que no pot faltar mai.

BON NADAL A TOTHOM!!

INGREDIENTS

Per la base:
ü  3 ous
ü  Farina (el mateix pes que facin els ous)
ü  Sucre (el mateix pes que facin els ous)
ü  Mantega (el mateix pes que facin els ous)
ü  Xocolata (el mateix pes que facin els ous)
ü  1 sobre de llevat

Per la crema de turró:
ü  250g (aprox) de turró de xixona
ü  250 ml de llet
ü  25g de sucre
ü  2 rovells d’ou

Ganache de xocolata:
ü  250g de sucre glaç
ü  250g de mantega
ü  175g de xocolata

Per decorar:
ü  Fondant de color rosa i marró

Com sempre la primera feina és preprar el pa de pessic de xocolata. Tranquem les closques dels ous i els pesem. Els pes dels ous és el que ens indicarà el pes de la farina, el sucre la mantega i la xocolata. És a dir, si per exemple els tres ous (sense la closca) pesen 200g, necessitarem 200g de la resta del ingredients(200g de farina, 200g de sucre, etc).
Fonem la xocolata al bany maria i la reservem.
Seguidament batem els ous amb el sucre  i la mantega. Un cop ho tenim tot ben barrejat hi afegim la xocolata fosa.
Un cop la xocolata està totalment integrada hi afegim la farina i el llevat (previament tamissats) amb suavitat.
Quan tenim la massa homogènia l’aboquem dins el motlle prèviament engrassat i ho coem al forn durant 30-40 minuts a 170º.
Un cop cuit deixem refredar sobre una reixa.

Ara prepararem la crema de turró.
En un cassó batem els rovells d’ou i hi afegim la llet i el sucre. Portem la barreja a ebullició i hi afegim el turró a trossets. Deixarem la crema al foc fins que el turró s’hagi desfet. Un cop s’ha dissolt el turró, retirem del foc i deixarem la crema a la nevera tapada en film per tal de que es refredi completament.

Per preparar el ganache fondrem la xocolata i la reservem.
En un bol barrejem la mantega amb el sucre. Un cop ho tenim ben barrejat hi afegim la xocolata fosa i seguim remenant per tal d’integrar totalment la xocolata.


Per muntar el pastís el tallarem en 3 discs. Si volem que obtenit un pastís més “tovet” en aquest momento podem eliminar la crosteta que es forma al voltalt del pa de pessic.
Entre capa i capa de pa de pessic hi escamparem una bona capa de la crema de turró. Per acabar cobrirem el pastís amb el ganache de xocolata que hem preparat.


Per la decoració jo he fet unes flors amb fondant de color rosa i marró, però podeu fer la decoració que més us agradi, aixó depen de la vosta imaginació.