Aques és un pastís ideal per aquestes festes que s'acosten ja que porta un ingredient estrella d'aquesta època: el TURRÓ, i la xocolata que no pot faltar mai. BON NADAL A TOTHOM!! |
INGREDIENTS
Per la base:
ü
3 ous
ü
Farina
(el mateix pes que facin els ous)
ü
Sucre
(el mateix pes que facin els ous)
ü
Mantega
(el mateix pes que facin els ous)
ü
Xocolata
(el mateix pes que facin els ous)
ü
1
sobre de llevat
Per la crema
de turró:
ü
250g (aprox)
de turró de xixona
ü
250
ml de llet
ü
25g
de sucre
ü
2
rovells d’ou
Ganache de
xocolata:
ü
250g
de sucre glaç
ü
250g
de mantega
ü
175g
de xocolata
Per decorar:
ü
Fondant
de color rosa i marró
Com sempre la primera feina és preprar el pa de
pessic de xocolata. Tranquem les closques dels ous i els pesem. Els pes dels
ous és el que ens indicarà el pes de la farina, el sucre la mantega i la
xocolata. És a dir, si per exemple els tres ous (sense la closca) pesen 200g,
necessitarem 200g de la resta del ingredients(200g de farina, 200g de sucre,
etc).
Fonem la xocolata al bany maria i la reservem.
Seguidament batem els ous amb el sucre i la mantega. Un cop ho tenim tot ben barrejat
hi afegim la xocolata fosa.
Un cop la xocolata està totalment integrada hi afegim
la farina i el llevat (previament tamissats) amb suavitat.
Quan tenim la massa homogènia l’aboquem dins el
motlle prèviament engrassat i ho coem al forn durant 30-40 minuts a 170º.
Un cop cuit deixem refredar sobre una reixa.
Ara prepararem la crema de turró.
En un cassó batem els rovells d’ou i hi afegim la
llet i el sucre. Portem la barreja a ebullició i hi afegim el turró a trossets.
Deixarem la crema al foc fins que el turró s’hagi desfet. Un cop s’ha dissolt
el turró, retirem del foc i deixarem la crema a la nevera tapada en film per
tal de que es refredi completament.
Per preparar el ganache fondrem la xocolata i la
reservem.
En un bol barrejem la mantega amb el sucre. Un cop
ho tenim ben barrejat hi afegim la xocolata fosa i seguim remenant per tal d’integrar
totalment la xocolata.
Per muntar el pastís el tallarem en 3 discs. Si
volem que obtenit un pastís més “tovet” en aquest momento podem eliminar la
crosteta que es forma al voltalt del pa de pessic.
Entre capa i capa de pa de pessic hi escamparem
una bona capa de la crema de turró. Per acabar cobrirem el pastís amb el
ganache de xocolata que hem preparat.
Per la decoració jo he fet unes flors amb fondant
de color rosa i marró, però podeu fer la decoració que més us agradi, aixó
depen de la vosta imaginació.
Quina pinta Sílvia!!! Aquesta crema de torró que porta ha de ser deliciosa!!!
ResponEliminaSi que ho estava Mònica, no pensava que tingués tan èxit!
EliminaT'ha quedat espectacular, i ha d'estar deliciós. Una abraçada Silvia.
ResponEliminaMoltes gràcies Sandra.
EliminaT'ha quedat preciós, Sílvia! Millor que algun dels professionals! I deu ser deliciós, amb la combinació que has fet. petons
ResponEliminaSi Marina, la veritat hem feia por que la combinació de turró que és molt dolç amb la xocolata que també ho és fos... massa empalagós, però no va agradar molt.
EliminaSílvia, t'acabo de trobar i ja m'encanta aquest pastís!! Uau, quina pinta! Petons! Sóc la cinta, del trossets de cuina.
ResponEliminaM'alegro de que t'agradi Cinta, ara vaig a donar una volta pel teu blog. Fins aviat.
Elimina