dimarts, 30 d’octubre del 2012

ALFAJORES


Ingredients (per 30 alfajors aprox):

Per a la massa:
ü 200g de Farina
ü  200g de Mantega a punt de pomada
ü  150g de Sucre
ü  300g de Maizena
ü  3 rovells d’ou
ü  ½ culleradeta de Bicarbonat
ü  2 culleradetes de Llevat
ü  1 cullerada de conyac
ü  1 culleradeta de ralladures de llimona
ü  1 culleradeta d’essència de vainilla

Per al farcit:
ü  Almívar de llet (dulce de leche)
ü  Coco ratllat

LA MASSA
Començarem tamisant la farina, la maizena, el llevat, el bicarbonat i ho reservem.
En un bol barrejarem la mantega a punt de pomada i el sucre. Un com estigui ben barrejat afegirem els rovells d’un en un. Quan aquests estiguin ben integrats a la barreja hi afegirem el conyac, l’essència de vainilla i la ralladura de llimona.
Seguidament hi anirem afegint els ingredients secs que hem tamisat anteriorment. Hem de seguir barrejant fins aconseguir una massa homogènia. Reservem la massa a la nevera durant ½ hora.
A continuació, sobre la taula enfarinada estirem la massa amb l’ajuda d’un corró fins que aquesta tingui un gruix d’uns 5 mm. Amb l’ajuda d’un tallador tallarem la massa. La posem sobre una safata coberta amb paper de forn, hem de vigilar que hi hagi prou espai per tal de que al coure la massa no es toquin i per tant no quedin enganxats uns amb els altres.

Amb el forn preescalfat a 180ºC coure la massa durant uns 10-15 minuts. Hem de tenir en compte que no han de quedar torrats sinó ben al contrari més aviat blanquets. Un cop cuits els deixarem refredar sobre una reixa.

EL FARCIT
Podem comprar l’almívar de llet ja preparat però també el podem fer a casa.
Jo m’he decidit per fer-lo a casa. Només cal que posem un pot de llet condensada (cal que el pot estigui tancat) dins una olla i ho deixem que bulli durant 2 hores, i ja tenim l’almívar fet.

MUNTATGE
Agafem una part de l’alfajor i l’untem amb l’almívar i  posem l’altre part al damunt.
Amb el mateix almívar untem el voltant de l’alfajor i seguidament el fem rodar per sobre el coco ratllat. 

2 comentaris:

  1. Fan molt bona pinta!! A veure si els faig algun dia. Ja et diré què tal m'han sortit. Moltes felicitats pel blog!

    ResponElimina
  2. Sílvia, t'han quedat molt bons. La mida perfecta i el gustet que tenen és deliciós.
    Petons

    ResponElimina