Ingredients (per 30 alfajors aprox):
Per a la massa:ü 200g de Farina
ü 200g de Mantega a punt de pomada
ü 150g de Sucre
ü 300g de Maizena
ü 3 rovells d’ou
ü ½ culleradeta de Bicarbonat
ü 2 culleradetes de Llevat
ü 1 cullerada de conyac
ü 1 culleradeta de ralladures de llimona
ü 1 culleradeta d’essència de vainilla
Per al farcit:
ü Almívar de llet (dulce de leche)
ü Coco ratllat
LA MASSA
Començarem tamisant la farina, la maizena, el
llevat, el bicarbonat i ho reservem.
En un bol barrejarem la mantega a punt de
pomada i el sucre. Un com estigui ben barrejat afegirem els rovells d’un en un.
Quan aquests estiguin ben integrats a la barreja hi afegirem el conyac, l’essència
de vainilla i la ralladura de llimona.
Seguidament hi anirem afegint els ingredients
secs que hem tamisat anteriorment. Hem de seguir barrejant fins aconseguir una massa
homogènia. Reservem la massa a la nevera durant ½ hora.
A continuació, sobre la taula enfarinada
estirem la massa amb l’ajuda d’un corró fins que aquesta tingui un gruix d’uns 5
mm. Amb l’ajuda d’un tallador tallarem la massa. La posem sobre una safata
coberta amb paper de forn, hem de vigilar que hi hagi prou espai per tal de que
al coure la massa no es toquin i per tant no quedin enganxats uns amb els
altres.
Amb el forn preescalfat a
180ºC coure la massa durant uns 10-15 minuts. Hem de tenir en compte que no han
de quedar torrats sinó ben al contrari més aviat
blanquets. Un cop cuits els deixarem refredar sobre una reixa.
EL FARCIT
Podem comprar l’almívar de llet ja preparat
però també el podem fer a casa.
Jo m’he decidit per fer-lo a casa. Només cal
que posem un pot de llet condensada (cal que el pot estigui tancat) dins una
olla i ho deixem que bulli durant 2 hores, i ja tenim l’almívar fet.
Agafem una part de l’alfajor i l’untem amb l’almívar
i posem l’altre part al damunt.
Amb el mateix
almívar untem el
voltant de l’alfajor i seguidament el
fem rodar per sobre el coco ratllat.
Fan molt bona pinta!! A veure si els faig algun dia. Ja et diré què tal m'han sortit. Moltes felicitats pel blog!
ResponEliminaSílvia, t'han quedat molt bons. La mida perfecta i el gustet que tenen és deliciós.
ResponEliminaPetons