INGREDIENTS
ü
125g
de mantega
ü
125g
de sucre
ü
1 ouç
ü
1cullereta
de vainilla ensucrada
ü
250g
de farina
ü
Fondant
de diferents colors
ü
Aigua
ü
Cola comestible
Tamissar la
farina i reservar.
Barrejar la
mantega i el sucre fins a tenir una barreja uniforme i cremosa. Afegirem l’ou i
la vainilla i seguirem remenant.
Afegir una part
de la farina i barrejar, quan estigui integrada afegir l’altre meitat. Quan
tinguem una pasta homogènia l’embolcallarem amb paper film i la reserverem a la
nevera durant ½ hora.
Passat aquest
temps estirarem la massa sobre una taula previament enfarinada. Cal estirar la
massa fins que aquesta sigui d’uns 4 mm d’espessor.
Amb un
tallador de pastes de la forma i mida que volguem tallarem la pasta.
Preescalfem el forn a 180ºC i
col·locarem les galetes una safata coberta amb paper de forn. Les courem
durant 10-15 minuts.
Un cop cuites
les galetes les deixarem refredar sobre una reixa.
Per decorar la
galetes utilitzarem fondant de diferents colors. Podem comprar el fondant blanc
i tenyir-lo del color que volguem o bé comprar-lo ja tenyit.
Treballar el
fondant amb les mans fins que sigui moldejable. Estirar el fondant amb l’ajuda
d’un corró fins que tingui un gruix d’uns 2-4 mm, si s’enganxa a la superficie de
treball podem tirar-hi una mica de maicena.
Quan tenim el
fondant estirat amb un tallador de galetes tallem la pasta. Farem el mateix amb
els segells de les lletres.
Per unir les
lletres de fondant amb la base de fondant utilitzarem un pinzell petit i aigua.
Per enganxar la base de fondant a la galeta utilitzarem cola comestible.
Aquestes galetes han d'estar molt bones, a més han quedat molt maques.
ResponEliminaFins aviat