INGREDIENTS:
Pel pa de
pessic:
ü
6 ous
ü
200g
de farina
ü
200g
de sucre
Per l’almíbar:
ü
100g
de sucre
ü
100ml
de suc de llima
Per la mousse:
ü
250ml
de nata
ü
2 ous
ü
3
làmines de gelatina
ü
20g
de sucre
ü
150g
de xocolata blanca
ü
Un
rajolí de llet
Pel curd de
llima:
ü
4 ous
ü
200g
de sucre
ü
120
ml de suc de llima (pulpa inclós)
ü
150g
de mantega
ü
3
làmines de gelatina
Començem per preparar el pa de pessic.
Separem els rovells de les clares. Batem
els rovells amb el sucre fins obtenir una textura cremosa i reservem.
Muntem les clares a punt de neu i les
afegim a la mescla anterior.
Ara
amb suavitat incorporem la farina (tamisada). Un cop tenim la massa
homogènia ho aboquem al motlle i ho coem al forn (preescalfat a 180ºC) durant
35 minuts.
Per preparar l’almíbar posem els
ingredients en un cassó i ho deixem al foc remenant sovint fins que adquireixi
una textura semblant al caramel. Un cop ja ha adquirit la textura desitjada ho
retirem del foc i ho deixem refredar.
Per preparar la mousse de xocolata blanca
començarem per muntar la nata i reservar. Muntem seguidament les clares i també
reservem.
Continuem per batre els ous amb el sucre
fins que blanquejin.
En un bol amb aigua i posem les làmines de
gelatina per tal de que s’hidratin.
Fonem la xocolata blanca al bany maria o
al microones.
Un cop tenim les làmines hidratades les
escorrem be per tal de no afegir aigua a la mousse. Dissolem les làmines amb el
rajolí de llet (tèbia). Ara barrejem les làmines de gelatina i llet amb la
xocolata fosa i els rovells amb sucre. Un cop estàn tots els ingredients
integrats hi afegim la nata i les clares amb molta suavitat i ja tenim la
mousse preparada.
Ara només queda preparar el curd de llima.
Per fer-ho barrejem els ous, el sucre i el suc de llima juntament amb la pulpa
de llima en un cassó i ho posem al bany maria. Cal remenar sovint. Ho deixem al
foc fins que comença a espesseir.
Mentrestant posem la gelatina dins un bol
en aigua per tal de rehidratar-la.
Quan el curd comença a espesseir ho retirem
del foc i hi afegim la gelatina hidratada (ben escorreguda, sense l’aigua). Ho
barrejem tot i ho passem pel colador.
Deixem temperar la mescla durant uns 10-15
minuts. Passat aquest temps hi afegim la mantega a temperatura ambient.
El curd un cop fet cal posar-lo
directament sobre la massa (pa de pessic, mousse, etc) ja que si esperem que es
refredi quedarà “cuallat” i serà de mal treballar.
L’últim pas és muntar el pastís.
El pa de pèssim que hem fet i hem deixat
refredar totalment és probable que sigui bastant alt, per aquest motiu el
tallarem de manera que ens quedi un disc de 1,5- 2 cm de gruix (aproximadament,
així depèn del gust de cadascú).
Amb l’ajuda d’un ganivet podem retallar
les vores per aconseguir un pa de pessic més esponós.
Un cop tenim el pa de pèscim preparat el
posarem dins un motlle per poder muntar el pastís amb més facilitat.
Amb l’ajuda d’un pinzell pintem tot la
superfície del pa de pessic amb l’almíbar de llima.
Seguidament hi abocarem la mousse de
xocolata blanca. La mousse cal abocar-la just quan l’hem acabat de preparar per
tal de que cualli sobre el pa de pessic i adquireixi la forma del motlle que
utilitzem. Ho deixarem dins la nevera per tal de que adquireixi consistència.
Un cop a cuallat hi aboquem el curd de
llima just acabat de preparar. Al abocar el curd cal anar en compte ja que si
la mousse no està del tot cuallada es poden barrejar les dues capes.
Ho deixarem a la nevera durant unes hores
per tal de que adquireixi la consistència necessària.
Per decorar al damunt hi escampem uns
ncenalls de xocolata blanca que hem fet rallant un tableta de xocolata amb l’ajuda
d’un pelador de patates.
Ha de tenir un gust deliciós, aquest pastís, sílvia!
ResponEliminaLa veritat és que passava molt bé!
EliminaAmb aquesta calor, aquest pastís tan refrescant ve més que de gust! Una abraçada!
ResponEliminaJa ho pots ben dir!! LEs meves àvies que són anti pastissos van repetir i tot!!!
EliminaT'ha quedat espectacular!! :)
ResponEliminaGràcies Dolors!
ResponElimina