divendres, 4 de gener del 2013

CUPCAKES DE NADAL I



J fa cosa de 2 setmanes vaig assistir a un curs de decoració de Cupcakes de nadal. La professora va ser la Kellie Aliaga. Amb ella vam aprendre a fer magdalenes  (unes de vainilla i altres de xocolata), ens va explicar trucs per tal de que les magdalenes siguin més esponjoses (tamissar la farina fins a 3 vegades, utilitzar nata enlloc de llet, etc). També ens va ensenyar  a tenyir el fondant i moltes altres coses. El primer dia del curs vam elaborar aquests cupcakes de vainilla amb el ninot de neu. Va ser un matí d'alló més entretingut.

INGREDIENTS
Per les magdalenes (24 unitats aprox):
      ü  4 ous
      ü  300g de sucre
      ü  190 ml de llet
      ü  1 cullereta d’essència de vainilla
      ü  250ml d’oli de girasol
      ü  400g de farina
      ü  1 sobre de llevat
Per decorar:
ü  Fondant blanc
ü  Aigua
ü  Colorants en gel o en pasta

Com sempre començer per preescalfar el forn a 180ºC. Seguirem ramissant la farina i el llevat i reservem.
En un got barrejem la llet i la vainilla.
A continuación batrem els ous amb el sucre fins que aquests hagin triplicat el volum i el seu color sigui blanquinós. Seguidament afegirem l’oli molt apoc a poc (com si estiguessim fent all i oli). Seguidament afegirem la llet a poc a poc. Un cop ho tinguem tot ben barrejat només queda afegir la farina. L’incorporem tota de cop a la massa. Per barrejar-la ho farem amb una espátula amb moviments suaus.
Seguidament omplirem les càpsules fins a 2/3 parts, i les courem al forn durant 25-30 minuts. Passat aquest temps les deixarem refredar sobre una reixa.

Per decorar-les hem utilitzat fondant blanc i l’hem tenyit amb colorants en gel. Per unir el fondant a la Magdalena es pot utilitzar: nocilla, melmelada, culis de maduixa, ganatxé de xocolata, etc.
Per unir els detalls de fondant a altres parts realitzades amb fondant (per exemple el nas o la boca del ninot de neu hem utilitzat un pinzell amb aigua.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada