dilluns, 4 de febrer del 2013

GALETES DE SANT VALENTÍ (Galetes Linzer)


Ja se que encara falten dies per Sant Valentí. A casa som més de Sant Jordi però així tinc una excusa per elaborar  aquestes galetes. En fí que tingueu un feliç dia de Sant Velentí!!


INGREDIENTS:

ü  225g de mantega sense sal
ü  175g de sucre
ü  1 ou
ü  400-425g de farina
ü  1 cullerada de llet
ü  Una culleredeta d’essència de vainilla
ü  Un pessic de sal
ü  150g de melmelada (maduixa, albercoc, tarinja… segons el gust de cadascú)
ü  Sucre glaç

Per fer aquestes galetes començem per batre la mantega amb el sucre. Seguidament hi afegirem l’ou.
En un got barrejem la llet amb l’essència de vainilla, i en un bol la farina i la sal.
Afegim una part de la farina a la barreja de mantega i sucre, quan observem que la barreja comença a formar “grumolls” hi afegim la mescla de llet i vainilla. Per acabar hi afegim la resta de farina.
Quan tinguem una massa homogènia l’emboliquem amb paper film i la deixem a la nevera duran 15-30 minuts.

Passat aquest temps dividim la massa de galetes en 2 parts iguals. Sobre una superficie enfarinda amb l’ajuda d’un corró estirem la massa. Un cop estirada la tallem amb un tallapastes (en aquest cas amb forma de cor). Disposem els cors tallats sobre una safata coberta amb un paper de forn.
Amb l’altre meitat de la massa repetim el procediment anterior però amb una petita diferencia: un cop tenim els cors tallats amb una altre tallapastes amb la mateixa forma però de mida inferior procedim a tallar un cor al centre, de manera que obtindrem un cor petit i un cor gran foradat del centre.
Posarem aquestes peces sobre una safata coberta amb paper de forn.
Courem totes les peces durant 10-15 minuts a 180ºC

Un cop cuites les deixem refredar sobre una reixa.
Mentrestant preparem la melmelada. Hem d’assegurar-nos de que no te trossos de fruita. En cas de que en tingui la triturem per tal de que ens quedi ben fina i sense trossos.
Ara cal escalfar-la durant uns segons en un cassó. Un cop calenta la disposem dins un biberó de cuina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada