INGREDIENTS
Pel pa de
pessic de xocolata:
ü
120g
de xocolata
ü
30g
de xocolata en pols
ü
240ml
d’aigua bullent
ü
300g
de farina
ü
2
culleradetes de llevat
ü
1
culleradeta de bicarbonat
ü
225g
de mantega
ü
400g
de sucre
ü
3 ous
ü
2
culleradetes d’essència de vainilla
ü
240ml
de llet
Pel pastís
de formatge i Mars:
ü 250g de formatge d’untar
ü
3 iogurts
naturals
ü
3 ous
ü
80g de
maizena
ü
125g de
sucre
ü
2
culleradetes d’essencia de vainilla
ü
2 barres de “MARS”
a trossets
Per la
cobertura:
ü 200g de xocolata blanca
ü
120ml de
llet
ü
650g de
sucre glaç
ü
170g de
mantega
ü 3culleradetes d’essència de vainilla
:
El pa de pessic de xocolata:
Per fer el
pa de pessic necessitem 2 motlles d’uns 15cm. Jo he utilitzat els típics
motlles d’alumini d’un sol ús (els que s’utilitzen pel pollastres a l’Ast). Aquesta
recepta és per a 4 pa de pessic, però en necessitem 3.
La primera
feina és preescalfar el forn a 180ºC i engrassem els motlles per poder
desenmotllar sense problemes.
En un bol
barrejem la xocolata a trossets, el cacau en pols i l’aigua fins a dissoltre
totalment la xocolata.
Seguidament tamisem
la farina amb el llevat i el bicarbonat i ho reservem.
Ara comencem
a batre la mantega amb el sucre, un cop ben barrejat hi afegim els ous un a un.
Un cop ho
tenim ben mesclat hi afegim la vainilla i seguidament la barreja de xocolata.
Per acabar
afegirem la farina amb suavitat, alternant amb la llet.
Repartirem
la massa entre els motlles.
Ho courem
durant 30 minuts. Un cop cuits els deixem refredar dins el mateix motlle.
El pastís de formatge:
Cal
preescalfar el forn a 170ºC. Utilitzarem el mateix tipus de motlles que hem
utilitzat pel pa de pessic, en aquest cas seran dos motlles. Cal que untem els
motlles. A més a més en aquest cas retallarem uns cercles de paper de forn del
mateix diàmetre que el motlle. Aquest paper el deixarem al fons del motlle per
tal de poder desmotllar amb més facilitat.
Començen a
batre els iogurts i el formatge fins que s’hagin integrat, llavors afegirem els
ous un a un. Per ultim cal afegir el sucre, la maizena i la vainilla.
Un cop tenim
un mescla homogènia hi afegim la barretes de xocolata a trossets.
Repartim la
massa en els dos motlles i ho coem al forn durant uns 50 minuts. Un cop cuits els
deixem refredar. Un cop freds els traiem del motlle i els embolcallem amb paper
film i els guardem a la nevera fins l’endemà.
La cobertura:
Començarem per fondre la xocolata al bany maria.Un
cop fosa hi barrejem la llet. En un bol tamisem el sucre.
Dins el bol de la batidora hi comencem a batre el
sucre amb la mantega. Seguidament hi afegirem la xocolata i la llet i la
vainilla. Seguirem barrejant durant 5 minuts més.
El muntatge
del pastís:
Per unir els diferents pisos jo que utilitzat crema
de cacau, però podeu utilitzar el que volgueu: dolç de llet, crema, la mateixa
crema de la cobertura, etc.
Començarem amb un pa de pessic, cobrim la part
superior amb crema de cacau i al damunt hi col·loquem un pastís de formatge que
a la vegada cobrirem amb crema de cacau. Al damunt d’aquest hi col·loquem un altre
pa de pessic. I Així seguirem fins a complerat els 3 pisos (3 de pa de pessic i
2 de pastís de formatge.
Un cop tenim el pastís muntat cal cobrir-lo amb la
cobertura, d’aquesta manera aconseguirem allisa-lo i tenir un acabat
perrfecte.Un cop cobert el deixem a la nevera durant mitja hora. Passat aquest
temps farem una altre capa de cobertura i la tornem a posar a la nevera.
Amb la cobertura que ens queda la repartim en 3
bols. Cada un el tenyirem amb un to de blau diferent.
Començerm per la capa de blau clar que utiltzarem
per cobrir la part superior del pastís.
Amb el blau més fosc de tots cobrirem la part inferior del lateral. L’espai que ens queda l’omplim amb la cobertura del color balu intermig. Ara només queda eliminar l’excés de cobertura i ja tenim un pastís en degradat de color blau.
El pastís per dins. |
Quines capes més xulíssimes!!! Això és un layer cake amb tots els ets i uts!!! Una abraçada!
ResponEliminaVa portar molta feina, però estic contenta amb el resultat!!
Eliminauuuaauuuuu!!! Això si que és un senyor pastís d'aniversari!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça