Per les
galetes:
ü
250g
de mantega
ü
265g
de sucre (millor si és sucre glaç)
ü
2 ous
ü
600g
de farina
ü
2
cullerades de canyella en pols
Per a la glassa:
ü
2
clares d’ou
ü
500g
de sucre glaç
ü
Colorants
en gel
Començem preparant la massa de les galetes.
Tamissem la farina i la canyella. En un bol començem a batre la mantega amb el
sucre. Seguidament hi afegim els ous un a un. Un cop els ous están totalment
integrats hi anem afegint la farina poc a poc.
Un cop tenim la massa preparada l’estirem amb l’ajuda
d’un corró, i la tallem amb la forma desitjada (en aquest cas en cercles,
concretament en 2 mides diferents).
Un cop tenim les galetes talladles les deixem a la
nevera durant 2 hores per tal de que al coure-les no perdin la forma.
Passat aquest temps les coem al forn a 180ºC
durant 12 minuts.
Ara és el momento de preparar la glassa. Dins la
batidora hi posem les clares i el sucre i començem a batir fins aconseguir una
textura igual a la pasta de dents, aquesta és la galssa reial (la que utilitzem
per perfilar). En separarem una miqueta i a la resta hi afegim una miqueta d’aigua
per tal de que no sigui tan dens (aquesta glassa l’utilitzarem per omplir).
Aquest és el moment de muntar les galetes. Amb una
gota de glassa densa unirem les galetes de 2 en 2, és a dir unirem les galetes
grans amb galetes grans i les galetes petites amb les petites.
Un cop tenim les galetes aparellades perfilem la
part superior amb la glassa densa. Un cop están totes perfilades amb la glassa
més líquida omplim tot l’interior del perfilat. Un cop están totes les galetes
plenes les deixem secar durant unes hores.
Un cop están totalment seques amb una gota de la
glassa densa unim les galetes petines sobre les galetes grans.
Ara ja les podem decorar. Amb la glassa densa que
ens ha sobrat la tenyim amb una gota de colorant en gel de color blau. Amb
aquesta glassa farem uns puntets al voltant dels nostres pastissets de galeta.
I ara... a disfrutar-les!!
El protagonista del dia, l'Eloi!! |
Els dos germanets bufant l'espelma. |
Són una passada! Jo les vaig veure per primera vegada al bloc o al llibre (ara no ho recordo) de la Patricia Arribálzaga, la gurú dels cupcakes i les galetes decorades de Sitges, i aquestes teves no tenen res a envejar a les seves!
ResponEliminaAh!!! I el més important...FELICITATS AL PEQUE!!!
ResponEliminaGràcies Mònica!! Els hi han agradat molt, tot i que això de les galetes decorades hem queda una mica gran. Prometo practicar més i millorar-les!!
EliminaFelicitats!! al meu bloc tens un detall
ResponEliminaMoltes gràcies Dolors!!
EliminaMoltes felicitats Eloi !!! Aquesta tarda et faré un petonàs :-)
ResponEliminaSílvia t'han quedat molt ben decorades i a més bonissimes. Fins ara
Hola guapa t'he nominat als premis Liebster award.
ResponEliminaAra veig que ja t'havien nominat ;-)
http://hortpollet.blogspot.com.es/2013/05/premi-damics-blocaires.html
Gràcies per nominar-me!!! Si que m'havien nomitat, però tot i així m'ha fet molta il·lusió!!
Elimina