INGREDIENTS
Pel brioix:
Per la massa mare
ü
20g
de llevat premsat
ü
50g d’aigua
ü
100g
de farina
Per la massa senzilla
ü
100g
de mantega
ü
100g
de sucre
ü
2 ous
ü
10g
de sal
ü
Relladura
de llimona
ü
Ralladura
de taronja (jo l’he substituït per 2 culleradetes d’aigua de flor de taronjer)
ü
500g
de farina
ü
100g
de llet
Per pintar
ü
1 ou
ü
50g
de llet
Per la crema:
ü
500g
de llet
ü
4
rovells d’ou
ü
100g
de sucre
ü
40g
de farina
ü
Pell
d’una llimona
ü
1
branca de canyella
Per decorar:
ü
Pinyons
ü
Fruita
confitada (jo només he utilitzat cireres ja que la resta de la fruita a casa no
agrada a ningú)
ü
Sucre
Començarem per preparar la massa mare del brioix.
Posarem el llevat premsat, l’aigua i la farina dins la jerra i programem 2
minuts a la velocitat d’ammasat.
Passats els 2 minuts ho retirem de la jerra i
formeme una bola i reservem.
Posem la mantega dins la jerra i prográmeme 1
minut a 40ºC i velocitat 2.
Seguidament hi afegim els ous, el sucre i barrejem
durant 1 minut a velocitat 6.
A continuación hi posem la farina, la sal, la
rallaldura de llimona i l’aigua de flor de taronger, programem 3 minuts més a velocitat amassat.
Per acabar afegim la llet i amassem durant 1
minut més. Un cop tot està amassat hi afegim la massa mare a trossets I ho
amassem tot junt durant 3 minuts.Un cop tenim la massa del brioix la deixem
reposar durant uns 30 minuts.
Passats els 30 minuts tallem la massa en quarts
i ho posem a la jerrra una alter vegada I programem 1 minut a velocitat
amassat.
Passat aquest temps dividim la massa en tantes
coques com volguem fer (jo l’he partit per la meitat I han sortit dues coques
grossetes).
Estirem la massa sobre un paper sulfuritzat (o paper
de forn) donant-li la forma típica de coca. La posem dins el forn a la
temperatura més baixa i ho deixem que llevi durant una hora.
Mentre la massa lleva preparem la crema. Per
preparar la crema hem de col·locar la “paleta mezcladora” a la jerra. Posem tots els ingredients dins la
jerra, començant per la llet. Programem 10 minuts a 100ºC i velocitat 3. Passant aquest temps programarem 1 minut
més a velocitat 3 però sense temperature per tal de que la crema és vagi
refredant.
Abocarem la crema dins un recipient per tal de que
es refredi. Recordem que hem de treure la pell de la llimona i la branca de
canyella.
Un cop tenim la massa que ha llevat i la crema
refredada és hora de començar a muntar la nostra coca.
Primer de tot pintarem la base de la coca amb la
barreja d’ou i llet. Pel damunt farem unes línies de crema amb l’ajuda d’una
màniga pastissera.
Per decorar posem la fruita confitada, pinyons i
espolvorajem una miqueta de sucre.
Ho coem al forn (previament escalfat) a 200ºC
durant 5-10 minuts.
P.D: Per acompanyar aquesta coca res millor que
una copa de cava!
BONA REVETLLA!!
Fantàstic!!! Ptons
ResponEliminaGràcies Marta!!
EliminaJa veig que aquesta màquina teva dóna uns resultats genials! Però la traça de la cuinera també hi deu tenir a veure! Una abraçada!
ResponEliminaAquesta vegada Mònica la traça de la cuinera hi ha tinggut poc a veure, només per donar un toc a la deoració.
EliminaPtons!!
La revetlla ha anat bé! I segur que vosaltres també vau gaudir al màxim d'aquesta coca!!
ResponEliminaM'alegro de que passessiu una bona revetlla! Si que vam gaudir de la coca ja que els petits no la van voler tastar... ells s'ho van perdre!
EliminaUna abraçada!
Quin goig aquesta coca!
ResponElimina