Nadal ja ha passat, però això no és excusa per no preparar uns deliciosos cupcakes amb forma de bola de nadal. Vaig veure aquesta recepta navegant per internet, aquí teniu l'enllaç per crear aquestes boles. Fins la propera!! |
INGREDIENTS:
ü
Magdalenes
del gust que preferiu
ü
Geletes
tipus “oreo”
ü
Formatge
d’untar tipus “philadelphia”
ü
Pasta
de flors
ü
Colorant
en gel vermell
ü
Colorants
en pols daurat i purpurina
ü
Unes
gotes d’alchol alimentari blanc (ginebra, vodka, etc)
ü
Perles
de sucre per decorar
Primer de tot hem de preparar les magdalenes.
Poden ser del gust que preferiu: vainilla, xocolata, café, llimona, etc.
Un cop fetes
les deixem refredar totalment.
Mentrestant preparem el farcit de la bola. Triturem
les galetes oreo i les barrejem amb unes
cullerades de formatge d’untar. La quantitat de formatge depen de la quantitat
de galetes triturades, ja que hem d’obtenir una pasta homogènia.
Un cop tenim la pasta la reservem i començem a
donar forma a les boles.
Tenyim una mica de la pasta de flors amb colorant
vermell. Seguidament estirem la pasta fins que
obtingui un gruis de 2-3 mil·límetres.
Ara necessitarem un motlle que tingui forma de
mitja esfera. Cobrim la cara interna del motlle amb la pasta de flors.
Seguidament omplirem la cavitat amb la pasta de galeta i formatge.
Amb l’ajuda d’un ganivet tallarem la pasta de
flors sobrant.
Col·loquem la mitja esfera sobre una magdalena. Jo
li he donat una capa de purpurina, però si voleu podeu donar una capa amb colorant en pols blanc.
Per fer-ho barrejem una mica de colorant blanc en
pols o bé la purpurina amb unes gotetes d’alcohol. Amb aquesta barreja i un pinzell pintarem
tota la superficie de la bola. Si utilitzem el colorant blanc obtindrem un
acabat que semblarà que la bola sigui de porcellana.
Per fer la part de la bola on hi ha el forat per pasar
el fil he utilitzat pasta de flors (també podeu utilizar fondant) de color
marfil. Amb el colorant daurat i una mica d’alcohol he obtingut la pintura
daurada per pintar-lo.
Per acabar de decorar la bola he utilitzat perles
de sucre. Una altre opció seria decorar-la amb glasa reial, però això ho
deixarem per una altre entrada.
Ara ja tenim la nostra bola de nadal comestible,
ara només cal probar amb altres colors i dissenys.
Qué boniques aquestes magdalenes-boles de nadal!!! Una estètica espectacular! Petons!
ResponEliminaGràcies Mònica!! Vistes amb perspectiva si que han quedat resultones! jijiji
Elimina