INGREDIENTS
Per a la
massa:
ü
30g
de sucre
ü
La
pell de mitja llimona
ü
120g
de llet
ü
30g
de mantega
ü
25g
de llevat premsat
ü
1
rovell d’ou
ü
300g
de farina de força
ü
1
pessic de sal
Pel farcit:
ü
50g
de mantega a temperatura ambient
ü
60g
de sucre
ü
2
cullerades de canyella
ü
50g
de nous una mica picades
ü
50g
de panses sultanes
Pel glaçejat:
ü
1
clara d’ou
ü
50g
de sucre
Començarem per preparar la massa.
Pulvuritzem el sucre amb la pell de llimona amb
l’ajuda d’un molinet de café.
En un bol barrejem el sucre i la llimona
pulvuritzada, la mantega a temperatura ambient la llet tèbia i el llevat.
Seguidament hi afegirem el rovell d’ou i seguim barrejant. Per acabar afegim la
farina i la sal i amassem fins obtenir
una massa homogènia.
Col·loquem la massa dins un bol tapada amb parer
film (per tal de que no faci crosta), i la deixem llevar fins que dobli el
volum (aproximandament 1 hora).
Mentre la massa lleva podem preparar el farcit.
Barrejem la mantega, el sucre i la
canyella. Un cop tot està ben barrejat ho reservem.
Un cop la massa ha llevat
l’estirem sobre una superfície enfariada. Un cop estirada la massa ha de medir
40x50cm aproximadament. Un cop estirada hi escampem el farcit pel damunt, sobre
d’aquest hi escampem les panses i les nous.
Ara enrotllarem la massa per la
part més llarga de manera que formi un “xurru”. Un cop tenim el nostre xurru
fet és hora de tallar-lo. Per fer-ho amb l’ajuda d’un ganivet farem un tall sense
acabard’arrivar a l’extrem. És a dir, tindrem 2 xurrus units per un extrem. El
següent pas és fer una trena amb els dos xurrus.
Un cop tenim la trena feta li
donem una forma de circumferència. Ho coem al forn prèviament escalfat a 180ºC
durant 20 minuts.
Mentre tenim el kringle al forn
preparem el glacejat. Barrejem la clara d’ou amb el sucre.
Un cop treim el kringle del forn
el pintem amb el glacejat.
Un cop fred es pot menjar.
Jo l’he preparat de canyella,
panses i nous, però hi ha altre versions: cabell d’àngel i panses, pernil dolç
i formatge, o el que us imagineu.
Una alternativa genial!!! Petons Sílvia i Bons Reis!
ResponEliminaGràcies Mònica, però tot hi així no deixarem de banda el tortell tradicional amb el rei i la fava!
EliminaUna abraçada