INGREDIENTS
Pel pa de pessic:
ü 6 ous
ü 150g de farina
ü 30g de cacau en pols
ü 200g de sucre
ü 1 culleradeta de llevat
Per la cobertura:
ü 250g de formatge d’untar (tipus
philadelphia)
ü 250g de sucre glaç
ü 300ml de nata per muntar
ü 1 culleradeta de vainilla ensucrada
ü 50g de mantega
Per decorar:
ü Fondant blanc
ü Colorants en gel (verd, negre, marfil,
groc i taronja)
Coençarem per preparer el pa de pessic. La primera
feina, com sempre, és preescalfar el forn a 180ºC. Batrem els ous amb el sucre fins que el seu aspecte
sigui un escuma blanquinosa i hagin doblat el seu volum inicial.
Ara hi barrejarem la farina, el llevat i el cacau
que ja hem tamissat anteriorment. Cal que incorporem aquests ingredients amb
molta suavitat.
Ara ho posem dins el motlle i cap al forn
durant 35 minuts.
Passat aquest temps comprovarem amb un escuradents
si està cuit; ja sabeu que per fer-ho punxem amb un escuradents el pastís, si l’escuradents
surt net señal que està cuit, si surt brut caldrà deixar-lo una miqueta més
dins el forn.
Un cop el pastís està cuit cal deixar-lo refredar
completament.
Ara començem a preparar la cobertura. En un bol hi
posem el formatge i la mantega i ho barrejem. Un com tenim una massa homogènia
hi afegim el sucre i la vainilla ensucrada i seguim barrejant i ho reservem.
En un altre bol muntem la nata. Un cop muntada, l’afegim
a la mescla anterior amb moviments molt suaus. Ja tenim la cobertura llesta pel
nostre pastís.
Com que el pastís que volia prepara era temàtic he
tenyit la cobertura de color taronja. Per fer-ho he utilitzat colorants en gel de color groc i vermell.
Amb l’ajuda d’una lira o un ganivet, partim el
pastís per la meitat i hi escampem una bona capa de la crema de formatge. El
tapem amb l’altre part del pastís i repetim l’operació cobrint també els
laterals.
Els detalls dels pastís (les cistelles, les línies del terra, el jugador de bàsquet) están fets amb fondant blanc i tenyit amb els colorants amb gel.
Espero que us agi agradat!!!
Detall del jugador amb l'equipació del Besalú Vila Comtal. Mai havia moldejar una figura amb fondant, i la veritat és que estic bastant contenta amb el resultat (tot i que es pot millorar esclar). |
!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada