Que us sembla aquest pastís? És un clàssic però està boníssim!!! El vaig preparar pel meu pare pel dia del pare, ja que aquest és un dels seus preferits. No en van quedar ni les engrunes!!! |
INGREDIENTS
Pel pa de
pessic:
ü
6 ous
ü
200g
de farina
ü
200g
de sucre
Pel farcit:
ü
1l de
nata per muntar
ü
100g
de sucre
ü
180g
de xocolata fondant (nestle postres)
Per la gemma:
ü
3 ous
ü
100g
de sucre
ü
Sucre
per cremar (al gust)
Començarem per prepara el pa de pessic. Per fer-ho
separem els rovells de les clares. Seguirem per batre els rovells amb el sucre
fins que aquests hagin doblat el volum. En un altre bol muntem les clares a
punt de neu. Un cop muntades les afegim amb molta suavitat a la mescla
anterior. Ara tamissem la farina, un cop ben tamissada i sense grumolls l’incorpore
a la mescla anterior amb moviments suaus.
Un cop hem obtingut una mescla homogènia ho
aboquem dins un moltlle i ho posem al forn (preescalfat a 180ºC) durant 35 minuts.
Passat aquest temps el traiem del forn i el deixem
refredar.
Un cop el pa de pessic està totalment fre el podem
tallar. Només en necessitem dos discs prims (1cm de gruix com a molt). Amb tot
el pa de pessic que sobra jo l’he congelat per un dia utilizar-lo per fer
cakepops.
Per tal de que el pstís sigui més esponjos amb l’ajuda
d’un ganivet li treurem tota la “crosta”
del voltant.
Ara prepararem la trufa. Primer de tot cal fondrre
la xocolata. Podem fer-ho al microones o al bany maria. Jo prefereixo el bany maria
ja que amb el microones cal estar molt a la güait per tal de que la xocolata no
es cremi.
Ara posem 500ml de nata per muntar en un bol i hi
afegim la xocolata fosa i començem a muntar-ho. Un cop ha muntat ja tenim la
trufa a punt.
Seguidament muntarem la resta de la nata amb el
sucre. Un cop muntada la reservem.
Ara només queda preparar la gemma. Per fer-la en
un cassó al foc hi posem els ous (sencers) i el sucre. Ho tindrem al foc i no
deixarem de remenar fins que adquireixi una consistencia semblant a la crema.
Ara començarem a muntar el pastís. El primer que
farem és posar un dels discs de pa de pessic al fons. Sobre d’aquest hi
col·locarem la trufa. Sobre d’aquesta hi escamparem la nata.
Per tapar el pastís hi col·locarem el disc de pa
de pessic que ens queda i sobre d’aquest la gemma.
L’últim pas a seguir és espolvorejar una mica de
sucre sobre la gemma i cremar-lo amb l’ajuda d’una pala de cremar o un soplet
de cuina.
Per decorar podem posar-li unes maduixes, virutes de xocolata, etc.
Renoi, t'ha quedat molt bé, i s'aguanten molt bé les capes (jo l'he fet alguna vegada, i l'he posat una estona a congelar), però veig que tu ets tota una artista! Una abraçada
ResponEliminaGràcies Mònica, la veritat és que tant la nata com la trufa hem van quedar molt ben muntades i no vaig tenir la necessitat de posar-ho al congelador, deu ser la sort del principiant! jejeje
ResponEliminauna abraçada
Per cert, t'he nominat, o no se ben bé com es diu, en el premi best blog, espero que t'agradi!
Eliminahttp://galetesimescosesdolces.blogspot.com.es/2013/03/premi-best-blog.html
Mònica
Wowww!!! CArai i tant que m'agrada!!! No sabia de l'existència d'aquests premis, ara investigaré. Moltisssimes gràcies!!
ResponElimina