INGREDIENTS
ü 2kg de farina
ü ½ kg de sucre
ü 7 ous
ü 150g de llevat de Forner
ü 1 pot d’anís en gra (uns 45g aprox)
ü ½ pot de vainilla ensucrada
ü La ralladura de 2 llimones
ü ½ got de moscatel
ü ½ got d’anís
ü 100g de mantega
ü Una miqueta d’aigua
ü Sucre per ensucrar-los un cop cuits
ü Anís per ruixar-los
ü Oli
Començarem per posar dins un recipient gran la
farina, el sucre, la vainilla, l’anís en gra i la pell de llimona i ho barrejem
una miqueta.
Seguidament hi afegim la fantega fosa, l’anís i el
moscatel.
En un got o tassa hi posem una mica d’aigua tíbia
i hi dissolem el llevat. Un cop ben desfet ho afegim a la barreja anterior i
seguim barrejant.
Ara ja només queda afegir els ous. Ho ferem
posan-los un a un. Siguerem amassant una estona més.
Un cop la massa està ben amassada la tapem amb un
drap i la deixem que llevi fins a doblar el volum. Aquest procés depent molt de
la temperatura, humitat, etc i pot oscil·lar entre 1 i 3 hores.
Un cop la massa ha llevat és el moment de coure el
brunyols.
Ho farem amb un paella fonda i amb oli abundant.
Tallem la massa en porcions no massa grans ja que
amb l’escalfor de l’oli encara creixerà una miqueta més. Els brunyols han d’aconseguir
un color marronós.
Un cop cuits els traiem del foc i els posem en una
safata on amb l’ajuda d’un porró amb anís els ruixarem una miqueta.
El següent pasé s ensucrar-los, i l’últim però un
dels més importants és: disfratar-los, hi ha qui ho fa amb una copeta de moscatell.
Un dia vull provar de fer bunyols que no siguin de vent, i em sembla que faré servir aquesta recepta!!! Moltes gràcies!!!Una abraçada
ResponEliminaQuina bona pinta. Segur que ja han volat...
ResponEliminaAquest any he estat fora i no n'he pogut fer. Potser m'animo i els faig. Sempre es diu que tots els sants tenen una capvuitada. T'han quedat perfectes
ResponEliminaAquest any Rosa Maria la massa ha quedat perfecte ja que no s'enganxava.
ResponEliminaEspero que t'animis a fer-ne!!
Mònica si en fas amb aquesta recepta ja hem diras que tal t'han sortit!!
ResponEliminaUna abraçada
Ai Carmen com ens coneixes eh!! jejeje Practicament han volat tots, ja saps que aquestes coses a casa no duren gaire!
ResponEliminafins aviat