Pel pa de
pessic:
ü
60g
de xocolata negra (en trossets molt petitets)
ü
70g
de cacau en pols
ü
400ml
d’aigua
ü
460g
de farina
ü
3
culleretes de llevat
ü
240g
de sucre
ü
200g
de sucre moré
ü
320g
de mayonesa
ü
2 ous
ü
1
culleradeta d’essència de vainilla
Per la
cobertura:
ü
250g
de formatge d’untar
ü
250g
de sucre glaç
ü
300ml
de nata per muntar
ü
1
culleradeta de vainilla ensucrada
ü
50g
de mantega
Pel tren de
xocolata:
ü
Xocolata
blanca
ü
Xocolata
amb llet
ü
Xocolata
negra
ü
Colorants
per xocolata
Per decorar:
ü
Colorants
en gel de diferents colors
ü
Fondant
blanc
ü
Pasta
de flors
ü
Aigua
(per unir les peces de fondant)
La primera feina és preescalfar el forn a 180ºC.
SEguidament en un bol hi posem la xocolata a trossets i el cacau en pols i hi
afegim l’aigua bullint. Ho remanem bé i ho reservem.
En un altre bol tamissem la farina i el llevat,
també ho reservem.
Seguidament amb l’ajuda de la batedora batim el
sucre blanc, el sucre moré i la mayonesa. Quan la barreja és homogènia hi
afegim els ous i seguidament la vainilla.
Per acabar incorporem la barreja de farina
alternant amb la de xocolata.
Aboquem la barreja dins un motlle folrat amb
mantega i una capa fina de farina. Ho posem dins el forn durant uns 40-45
minuts o fins que l’escuradents surti net.
Per preparar la cobertura seguirem els mateixos
passos que en receptes anteriors. El primer pas es barrejar el formatge amb la
mantega. Un cop ben barrejats hi afegim el sucre i la vaina ensucrada. Un cop
tenim una mescla uniforme ho reservem.
En un altre bol començem a muntar la nata. Un cop
muntada l’integrem amb moviments suaus a la mescla anterior.
L’idea del pastís és que sembles un Prat, així que
he tenyit la cobertura de formatge amb colorants amb gel de color verd.
Fer el tren de xocolata no és complicat però
requereix molta paciència i temps.
El primer pas es fondre la
xocolata al bany maria. Hem de tenir en compte que l’unica xocolata que és pot
tenyir és la blanca, ja que la negra o amb llet tenen un color massa fosc. Els
colorants que utilitzem han de ser amb base d’oli per tal de no alterar la
composició de la xocolata.
Un cop tenim la xocolata fosa
la podem tenyir amb unes gotetes de colorant i barrejant molt bé.
Amb l’ajuda d’un pinzell
pintarem (per exemple amb groc) els detalls del nostre tren, ho deixarem
refredar a la nevera. Seguidament farem els detalls d’un altre color, i així
successivament fins que hàgim fet tots els detalls. Per acabar hem de revestir
tot el vagó amb xocolata (de la que volguem) per tal de que els detalls quedin
units al vagó.
Les flors les he fet amb pasta
de flors mentre que les figures (abelles, marietes, cuc i cargol) estan fetes
amb fondant.
Els arbres són cakepops, però
la recepta me la reservo per una altre ocasió.
BONA PASQUA A TOTHOM!!!
Noia, m'has deixat ben parada amb l'ingredient sorpresa de la base de la mona!!! Maionesa!!! Qué original!!! I aquest tren, ha hagut d'encantar-li al destinatari!!!
ResponEliminaLa primera vegada que vaig llegir aquesta recepta emb va cridar l'atenció però no hem va donar ganes de fer-la. Però a mesura de llegir-la m'he animat, i està bona. M'ha recordat a la textura del brownie. I el tren.... els ha encantat!!!
Elimina