dijous, 18 d’abril del 2013

PASTÍS MOUSSE DE TRES XOCOLATES



Dimarts va ser l'aniversari de la meva mare i aquí hem teniu, preparant un pastís per celebrar-ho.  A la meva mare li encanta la xocolata, sobretot la negra tot i que amí no m'agrada. Jo prefereixo la blanca tot i que a ella no li agrada. En fi, vaig fer una versió en mousse del típic pastís de tres xocolates. Boníssim!!!! El detall dels botons.... bé, feia temps que tenia aquest motlle i no l'havia utilitzat encara, jejeje Li va encantar tant de gust com la decoració.
FELICITATS MAMA!!!

INGREDIENTS

Pel pa de pessic:
ü  6 ous
ü  200g de sucre
ü  200g de farina

Per a la mousse de xocolata negra:
ü  250ml de nata per muntar
ü  2 ous
ü  3 làmines de gelatina
ü  50g de sucre
ü  200g de xocolata negra
ü  Un rajolí de llet

Per a la mousse de xocolata amb llet:
ü  250ml de nata
ü  2 ous
ü  3 làmines de gelatina
ü  30g de sucre
ü  200g de xocolata amb llet
ü  Un rajolí de llet

Per a la mousse de xocolata blanca:
ü  250ml de nata
ü  2ous
ü  3 làmines de gelatina
ü  20g de sucre
ü  150g de xocolata blanca
ü  Un rajolí de llet

Per a la decoració:
ü  Xocolata blanca
ü  Xocolata amb llet
ü  Xocolata negre

Començem per preparar el pa de pessic. Separem les clares del rovells. Batem els ous amb el sucre fins que blanquegin i reservem. Muntem les clares a punt de neu i les afegim a la mescal anterior.
Amb suavitat afegim la farina previament tamissada. Un cop tenim una mescla homogènia ho aboquem dins un motlle i ho deixem coure al forn durant 35 minuts a 180ºC.
Un cop passat aquest temps treiem el pa de pessic del forn i el deixem refredar completament.
Un cop fred amb l’ajuda d’una lira o ganivet tallarem el pa de pessic lonjitudinalment de manera que ens quedarem amb un cercle de la part central així ens assegurem que no té la “crosta” de la part superior  ni la de la part inferior. Amb l’ajuda d’un ganivet extreiem la crosta del voltant. D’aquesta manera obtindrem un pa de pessic prim (0,5 – 1cm) i molt esponjós.
La resta del pa de pessic la podem congelar i utilizar-la per fer uns cakepops, per exemple.

Per preparar la mousse de xocolata negra començarem per muntar la nata i la reservem.
Muntem les clares i les reservem.
En un bol hi posem les làmines de gelatina amb aigua freda per tal d’hidratar-les.
Batem els ous amb el sucre fins que blanquegin.
Fonem la xocolata ja sigui al bany maria o bé al microones (en aquest cas cal vigilar de que no es cremi).
Escalfem la llet i hi dissolem les làmines de gelatina (sense l’aigua).
Barrejem la xocolata fosa, la llet amb la gelatina i els rovells amb el sucre.
Un cop la mescla anterior és homogènia hi afegim les clares i la nata amb suavitat. Un cop tots els ingredients están integrats ja tenim la mousse preparada.

Seguidament preparem la mousse de xocolata amb llet i per acabar la de xocolata blanca. Les dues mousse les preparem de la mateixa manera que la mousse de xocolata negra.

Per muntar el pastís necessitarem el mateix motlle (o un de la mateixa mida o una miqueta més gran) que hem utilitzat per fer el pa de pessic. Cal que aquest motlle sigui bastant alt o no ens hi cabaràn les tres capes de mousse.

Al fons del motlle hi col·loquem el disc de pa de pessic. Al seu damunt hi afegim la mousse de xocolata negra i ho deixem refredar a la nevera mentre preparem la mousse de xocolata amb llet. Un cop preparada l’afegim al damunt de la mousse de xocolata negra. Ho tornem a deixar dins la nevera mentre preparem la mousse de xocolata blanca. Un cop preparada l’afegim a les mousse anteriors.

Per decorar he utilitzat uns botons de xocolata. Per fer-los fonem xocolata i omplim els motlles, en aquest cas en forma de botons. Ho deixem refredar a la nevera. Un cop freds ja els podem utilitzar.


Un detall dels botons.

3 comentaris:

  1. Senzillament espectacular! I els botons de decoració, fantàstics!!!

    ResponElimina
  2. Una passada!!! Valdra la pena fer-lo!!!!

    ResponElimina
  3. Hummm!!!! T’ha quedat fantàstic i la decoració molt original.
    Una abraçada

    ResponElimina