INGREDIENTS
Pel pa de pessic:
ü 6 ous
ü 200g de sucre
ü 200g de farina
Per a la mousse de xocolata
negra:
ü 250ml de nata per muntar
ü 2 ous
ü 3 làmines de gelatina
ü 50g de sucre
ü 200g de xocolata negra
ü Un rajolí de llet
Per a la mousse de xocolata amb
llet:
ü 250ml de nata
ü 2 ous
ü 3 làmines de gelatina
ü 30g de sucre
ü 200g de xocolata amb llet
ü Un rajolí de llet
Per a la mousse de xocolata
blanca:
ü 250ml de nata
ü 2ous
ü 3 làmines de gelatina
ü 20g de sucre
ü 150g de xocolata blanca
ü Un rajolí de llet
Per a la decoració:
ü Xocolata blanca
ü Xocolata amb llet
ü Xocolata negre
Començem per preparar el pa de
pessic. Separem les clares del rovells. Batem els ous amb el sucre
fins que blanquegin i reservem. Muntem les clares a punt de neu i les afegim a la mescal anterior.
Amb suavitat afegim la farina
previament tamissada. Un cop tenim una mescla homogènia ho aboquem dins un
motlle i ho deixem coure al forn durant 35 minuts a 180ºC.
Un cop passat aquest temps treiem
el pa de pessic del forn i el deixem refredar completament.
Un cop fred amb l’ajuda d’una
lira o ganivet tallarem el pa de pessic lonjitudinalment de manera que ens
quedarem amb un cercle de la part central així ens assegurem que no té la “crosta”
de la part superior ni la de la part
inferior. Amb l’ajuda d’un ganivet extreiem la crosta del voltant. D’aquesta
manera obtindrem un pa de pessic prim (0,5 – 1cm) i molt esponjós.
La resta del pa de pessic la
podem congelar i utilizar-la per fer uns cakepops, per exemple.
Per preparar la mousse de
xocolata negra començarem per muntar la nata i la reservem.
Muntem les clares i les reservem.
En un bol hi posem les làmines de
gelatina amb aigua freda per tal d’hidratar-les.
Batem els ous amb el sucre
fins que blanquegin.
Fonem la xocolata ja sigui al
bany maria o bé al microones (en aquest cas cal vigilar de que no es cremi).
Escalfem la llet i hi dissolem
les làmines de gelatina (sense l’aigua).
Barrejem la xocolata fosa, la
llet amb la gelatina i els rovells amb el sucre.
Un cop la mescla anterior és
homogènia hi afegim les clares i la nata amb suavitat. Un cop tots els
ingredients están integrats ja tenim la mousse preparada.
Seguidament preparem la mousse de
xocolata amb llet i per acabar la de xocolata blanca. Les dues mousse les
preparem de la mateixa manera que la mousse de xocolata negra.
Per muntar el pastís necessitarem
el mateix motlle (o un de la mateixa mida o una miqueta més gran) que hem
utilitzat per fer el pa de pessic. Cal que aquest motlle sigui bastant alt o no
ens hi cabaràn les tres capes de mousse.
Al fons del motlle hi col·loquem
el disc de pa de pessic. Al seu damunt hi afegim la mousse de xocolata negra i
ho deixem refredar a la nevera mentre preparem la mousse de xocolata amb llet.
Un cop preparada l’afegim al damunt de la mousse de xocolata negra. Ho tornem a
deixar dins la nevera mentre preparem la mousse de xocolata blanca. Un cop
preparada l’afegim a les mousse anteriors.
Per decorar he utilitzat uns botons de xocolata. Per fer-los fonem xocolata i omplim els motlles, en aquest cas en forma de botons. Ho deixem refredar a la nevera. Un cop freds ja els podem utilitzar.
Un detall dels botons. |
Senzillament espectacular! I els botons de decoració, fantàstics!!!
ResponEliminaUna passada!!! Valdra la pena fer-lo!!!!
ResponEliminaHummm!!!! T’ha quedat fantàstic i la decoració molt original.
ResponEliminaUna abraçada