dissabte, 29 de desembre del 2012

CONCURS "TU MEJOR GALLETA NAVIDEÑA": CASA DE GINGEBRE



Aquesta és la recepta amb la que participo al concurs “Tu mejor galleta navideña” que organitza My lovely food.  La competencia és molt gran ja que hi ha gent amb molt bones idees i molt talent, però tal i com diuen l’important és participar!!
  
INGREDIENTS
Per les galetes:
ü  425g de farina
ü  100g de sucre glaç
ü  125g de mantega a punt de pomada
ü  100g de mel
ü  1 rovell d’ou
ü  1 cullerada de llet
ü  ½ culleradeta de llevat
ü  ½ culleradeta de canyella en pols
ü  ½ culleradeta de gingebre en pols
ü  1 ou batut (per pintar les galetes)

Per la glassa:
ü  2 clares d’ou
ü  500g de sucre glaç
ü  1 cullereta de suc de llimona

En un bol barrejem la mantega amb el sucre. Seguidament hi afegim la farina, el llevat el rovell d’ou i la llet. Un cop tinguem tots els ingredients integrats hi afegim la canyella la mel i el gingebre.
Quan tinguem una massa uniforme l’emboliquem amb paper film i la deixem reposar a la nevera durant una hora.
Passat aquest temps, amb l’ajuda d’un curró estirem la massa sobre una superficie enfarinada fins que aquesta tingui un gruix d’uns 5-6 mm.
Amb l’ajuda d’un tallapastas tallem la massa amb la forma desitjada.
Col·loquem les galetes sobre un paper de forn que hem posat sobre una safata. Pintem les galetes amb l’ou batut. Deixem que aquest s’assequi i repetim l’operació.
Courem les galetes al forn a 180ºC durant 15-20 minuts.
Passat aquest temps deixem refredar-les sobre una reixa.

Per preparar la glassa barrejem el sucre, les clares i el suc de llimona. Segons la consistència que volem que tingui la glassa (densa, cremosa o líquida) hi afegim més o menys gotes d’aigua.


2 comentaris:

  1. T'ha quedat molt xula la caseta!!! m'encanta el ninot de neu!!!

    ResponElimina
  2. T'has currat fins i tot la posta en escena. Ets tota una crack!

    ResponElimina