INGREDIENTS
Per les
galetes:
ü 200g de mantega
ü 200g de sucre
ü 1 ou
ü 350g de farina
ü 50g de cacau en pols
Per la glassa:
ü 500g de sucre glaç
ü 2 clares d’ou
ü 1 cullerada de suc de llimona
ü Colorants en gel
Començarem per batir el sucre amb la mantega fins
a obtenir un aspecto cremós. Seguidament afegirem l’ou. Quan l’ou hagi estat absorbit per la massa
afagirem la farina i el cacau previament
tamissats.
Un cop tenim la massa preparada farem una bola amb
ella i l’embolcallarem amb paper film i la deixarem reposar a la nevera duran
una hora.
Passat aquest temps espolvorajem farina sobre la superficie
de treball i estirem la massa fins que tingui un gruix de 4 mm aproximadament.
Tallem la pasta amb un tallapastes i les
col·loquem sobre una saafata de forn amb paper de forn. Courem les galetes
entre 8 i 12 minuts a 180ºC. Recordem que cal que el forn estigui preescalfat.
Passat aquest temps deixem refredar les galetes
sobre una reixa.
Per preparar el glassejat començem per tamissar el
sucre glaç. A continuación hi afegim les clares d’ou i el suc de llimona i ho
batem fins a obtenir la consistènica desitjada.
·
La consistencia
densa s’utilitza per realizar detalls petits.
·
La consistencia
cremosa s’aconseguix afegint una mica d’aigua (gota a gota) al glassejat dens.
Aquest serveix per perfilar.
·
La consistencia
líquida l’aconseguim afegint algunes gotes d’aigua més al glassejat cremós.
Aquest l’utilitzem per omplir les zones que hem perfilat anteriorment.
Si volem podem afegir una gota de colorant al
glassejat i barrejant bé.
Per decorar les galetes començem per perfilar-les amb el glassejat cremós. Seguidament amb el glassejat líquid omplirem l’espai que hem deixat. Cal deixar secar el glassejat durant uns 20-30 minuts. Per obtenir un acabat millor un cop s’han omplert els espais i s’han deixat assecar es pot tornar a perfilar.
.
Estan boníssimes!!! i per ser les primeres molt ben decorades. El ninot de neu és molt divertit.
ResponElimina