INGREDIENTSPel pa de pessic:
ü 6 ous
ü 150g de sucre
ü 150g de farina
ü Un pols de sal
ü Una cullerada d’essència de vainilla
Pel farcit:
ü 600g de nata
ü 100g de sucre
Per l’almíbar:
ü 100g de melmelada
ü 4 cullerades d’aigua
Per la cobertura:
ü 200g de mantega
ü 4 cullerades de coca-cola
ü 4 cullerades de cacau en pols
ü 400g de sucre glaç
Començarem per prepara el pa de pessic. Primer de
tot batem el ous amb el sucre i l’essència de vainilla fins que blanquegin.
Seguidament hi afegirem la sal. Per acabar afegirem la farina tamissada amb
moviments suaus.
En una safata de forn hi col·lo.quem un paper de
forn. Al damunt hi abocarem la massa del pa de pessic. A de ser una massa fina
d’entre 1 i 1,5cm de greuix. Courem la massa al forn a 180ºC durant uns 10
minuts. Recordem que el forn ha d’estar
preescalfat.
Quan la massa estigui cuita la retirem del forn i
al damunt hi col·loquem un altre paper de forn. Seguidament li donem la volta,
és a dir que la part superior quedi a sota i la part inferior (la més porosa)
quedi al damunt. En aquest punt el paper de forn que cobria aquesta part de la
làmina ja es pot retirar. Seguidament cargolarem la làmina de pa de pessic de
forma longitudinal. Deixarem que el pa de pessic es refredi en aquesta posición.
El següent pasé s elaborar l’almíbar. Per fer-ho posarem la melmelada i l’aigua dins un bol i
ho escalfarem al microones.
El següent pas es pintar la part interior (porosa)
del pa de pessic.
Ara farem el farcit. Muntarem la nata. Quan
aquesta comença a muntar afegirem el sucre, no l’afegirem abans ja que la nata
no es muntaria bé.
Un cop tenim la nata muntada procedirem a farcir
el pa de pessic.
Escampem la nata sobre la làmina de pa de pessic.
(No cal que posem tota la nata). Seguidament tornem a cargolar la làmina i la
deixarem reoisar a la nevera durant unes 4 hores.
Passat aquest temps farem la cobertura de
xocolata. En un cassó posarem la mantega. Quan estigui totalment fosa hi afegim
la cocacola i seguidament el cacau en pols. Un cop el cacau estigui totalment
barrejat i afegim el sucre glaç en 2 o 3 vegades. Barrejarem fins que el sucre
s’agi integrat totalment a la barreja. Aquesta cobertura es solidifica bastant
ràpid, és per aquest motiu que mentre cobrim el tronc la deixarem al foc baix
per tal de que es mantingui en estat líquid.
Treiem el tronc de la nevera i li tallem les
puntes en diagonal (les utilitzarem fer fer les branques). Desemboliquem el
tronc i el col·loquem sobre una reixa i
aquesta sobre una safata. Aboquem la cobertura pel damunt (la deixem caure pel
seu propi pes). Aquest procediment el repetirem per cobrir els dos trossos que hem tallat per fer les
branques.
La xocolata que cau sobre la safata, tot i que s’hagi
embrutat de nata la podem recuperar i tornar a posar-la al cassó per utilizar-la
novament.
Ara ja només queda col·locar les branques al tronc
com més us agradi. La zona on s’uneix el troc amb la branca hi afegim una mica
de cobertura de xocolata.
Per simular les vetes dels troncs dels arbres
posem fer línies amb la mateixa cobertura.
Per acabar podem decorar el tronc amb una mica de
sucre glaç, fulles i bolets fets amb
massapa o fondant.
Amb nata i xocolata... m'encantaaaaa!!!! això de la coca-cola encara em sorpren, ji, ji...
ResponElimina